Safariland kondigt samenwerking aan met Motorola Solutions voor de levering van realtime-waarschuwingen voor wetshandhavingsinstanties bij het tr

Motorola Solutions Responder Alert is nu verbonden met de holster van Safariland die is uitgerust met CAS-technologie om een automatisch signaal aan het commandocentrum te geven

ONTARIO, Californië, 24 oktober 2017 /PRNewswire/ -- The Safariland Group [http://www.safariland.com/#sm.0010qsb5x10vfeoov1k2mit6qq1o5] ("Safariland"), een toonaangevende mondiale leverancier van veiligheids- en overlevingsproducten voor de openbare veiligheid, heeft vandaag een nieuw product aangekondigd dat is ontwikkeld in samenwerking met Motorola Solutions [https://www.motorolasolutions.com/en_us.html], een mondiale leider op het gebied van voor missie beslissende communicatieproducten, -diensten en -oplossingen. Gebruik makend van dit product zal een radio- of breedbandapparaat van Motorola Solutions automatisch een waarschuwingssignaal geven aan een commandocentrum van een instantie van zodra een agent zijn vuurwapen uit een met CAS(TM)-technologie uitgeruste Safariland(®) 7TS(TM) holster trekt. Deze nieuwe gezamenlijke technologie zal worden gelanceerd op de Conferentie 2017 van de Internationale Vereniging van Hoofden van de Politie [http://www.theiacpconference.org/] (IACP) in Philadelphia, Pennsylvania, van 21 tot en met 24 oktober, in stand #1515 van Safariland en stand #3037 van Motorola Solutions.

"Elke seconde is van essentieel belang wanneer een professional van een wetshandhavingsinstantie een vuurwapen trekt," zei Sean McCarthy, leider van draagbare technologieën en de activiteiten betreffende de VIEVU(®) op het lichaam gedragen camera voor Safariland. "Onze agentschappen en agenten hebben behoefte aan realtime-informatie om onmiddellijk problemen in het veld te ondersteunen, te monitoren en erop te reageren. Dankzij onze samenwerking met Motorola Solutions zorgen wij voor realtime-waarschuwingen met een voor missie beslissende betrouwbaarheid ten dienste van de duizenden instanties die nu al de radio's van Motorola Solutions gebruiken. Dit product dat voor het eerst wordt gepresenteerd, is het resultaat van onze collectieve focus op de nieuwe generatie van levensreddende oplossingen."

Motorola Solutions Responder Alert maakt gebruik van een Bluetooth(®)-sensor direct op de Safariland(®) CAS 7TS(TM) holster [http://www.safariland.com/CAStechnology]. Met zijn revolutionair ontwerp detecteert het systeem wanneer een vuurwapen uit de holster wordt getrokken en zal het onmiddellijk een signaal zenden naar de Motorola Solutions APX(TM) draagbare radio [https://www.motorolasolutions.com/en_us/products/apx-story.html] van de agent of naar een breedbandapparaat zoals de Motorola Solutions LEX L10 [https://www.motorolasolutions.com/en_us/products/lte-user-devices/lexl10.html] of LEX F10 [https://www.motorolasolutions.com/en_us/products/lte-user-devices/lexf10.html]. Vervolgens worden de digitale boodschappen via de software van Motorola Solutions verwerkt en wordt een realtime-waarschuwing naar het commandocentrum gestuurd. Met dit systeem kunnen de agenten zich focussen op hun centrale taak op dat moment.

Dankzij de connectiviteit met de apparaten van Motorola Solutions voor realtime-waarschuwingen is de met CAS uitgeruste Safariland 7TS holster een voorbeeld van hoe de met Safariland uitgeruste draagbare technologie zal zorgen voor een superieure productcapaciteit voor wetshandhavingsdoeleinden. De met CAS uitgeruste 7TS holster is gemaakt van SafariSeven(TM), een gepatenteerd nylonmengsel dat niet tegen het vuurwapen schuurt en dat zo goed als ondoordringbaar is. Een Level III Retention(TM) versie heeft de modernste ALS(®) [http://www.safariland.com/als_landing.html#sm.00001iv88zlbed8mwh02131yzzpnt] (Automatic Locking System) retentie, met een secundair SLS (Self-Locking System) systeem. De holster heeft een batterij met een duurtijd van 30 dagen met vervangbare batterijen.

McCarthy voegde hier nog aan toe: "Dit systeem biedt niet alleen een optimale efficiëntie zonder dat een agent moet stoppen om het systeem aan te zetten, maar door de verbinding tussen de agent en het commandocentrum biedt het bijkomende veiligheid, ondersteuning en respons zonder dat de agent zijn aandacht moet verleggen voor een oproep."

Voor meer informatie over dit nieuwe product kunt u terecht op www.safariland.com/CAStechnology [http://www.safariland.com/CAStechnology].

Over The Safariland Group The Safariland Group is een toonaangevende mondiale leverancier van een ruime waaier van veiligheids- en overlevingsproducten die zijn ontworpen voor de openbare veiligheids-, militaire, professionele en outdoormarkten. The Safariland Group biedt een aantal erkende merknamen op deze markten, waaronder Safariland(®), Med-Eng(®), Safariland(®) Armor, Safariland(® )VIEVU(®), Mustang Survival(®), Bianchi(®), Break Free(®), PROTECH(®) Tactical, Defense Technology(®), Hatch(®), Monadnock(®), Identicator(®) en NIK(®). De missie van The Safariland Group, "Together, We Save Lives(TM)" (Samen levens redden) is een inherent onderdeel van de levensreddende en beschermende producten die het bedrijf levert. Het hoofdkantoor van The Safariland Group bevindt zich in Jacksonville, Florida. The Safariland Group is een handelsnaam van Safariland, LLC.

Bezoek www.safariland.com [http://www.safariland.com/] voor meer informatie over The Safariland Group en deze producten.

Bezoek www.safariland.com/media-center.html [http://www.safariland.com/media-center.html] voor informatie in de media.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Angie Mathews CGPR (714) 768-1140 Angie@cgprpublicrelations.com [mailto:Angie@cgprpublicrelations.com]

Web site: http://www.safariland.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234