Onlineprinters investeert meer dan vijf miljoen euro in productie

AMSTERDAM, August 24, 2017 /PRNewswire/ --

Meer drukcapaciteiten naar aanleiding van toenemend aantal orders 

Onlineprinters heeft de afgelopen maanden ongeveer vijf miljoen euro in de productieafdeling van de hoofdvestiging van het bedrijf in Neustadt an der Aisch in Duitsland geïnvesteerd. Het grootste deel daarvan werd besteed aan de aankoop van nieuwe drukmachines. De e-commerce-onderneming breidt haar marktpositie als grootste drukkerij van Europa, die vellen papier in het formaat 3b (ongeveer 70 x 100 cm) bedrukt, uit. De Onlineprinters-ondernemingsgroep die zich in heel Europa presenteert onder het gelijknamige merk, in Duitsland als diedruckerei.de en in Groot-Brittannië bekend is als Solopress, heeft inmiddels meer dan 900 medewerkers.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/548741/Onlineprinters.jpg )

Aanschaftrends versterken online-drukken 

Steeds verder stijgende aantallen orders voor de onlinedrukkerij maakten deze investeringen noodzakelijk. Dr. Michael Fries, CEO van Onlineprinters, geeft uitleg over de aankopen: "We zien twee sterke trends op het gebied van de aanschaf van zakelijk drukwerk: De behoefte aan kleine oplagen en de wens om gedrukte producten snel beschikbaar te hebben. Dat geldt zowel voor flyers als voor brochures en zelfs voor beursbenodigdheden. Daar stellen we ons op in. Veel van onze producten heeft men met de opties "spoeddruk" en "spoedzending" de volgende dag al in handen." De vraag naar snelle levering stijgt jaar na jaar. Daarom wordt voor Onlineprinters het criterium snelheid bij het doen van investeringen in meer drukinstallaties steeds belangrijker.

Druktechnologie van HP en Heidelberg 

Na de aanschaf van een nieuwe digitale drukmachine van het type HP Indigo 12000, om de capaciteiten op het gebied van kleine oplagen en spoedproductie te kunnen uitbreiden en de aankoop van diverse machines voor de verdere verwerking, werden de drukcapaciteiten op het gebied van offsetdruk uitgebreid met een Heidelberg Speedmaster XL 106-8-P 18K. Deze beschikt over de hoogste automatiseringsgraad die momenteel beschikbaar is op de markt voor offset-drukmachines. In de specifieke uitvoering beschikt de installatie over een volautomatische, simultane plaatwissel en regelt de inkt spectraalfotometrisch inline tijdens de productie. Het hoogwaardige controlestation Prinect Press Center XL 2 is ontworpen voor zeer hoge productiviteitseisen. Een volautomatische orderwissel van de laatste tot en met het eerste goedgekeurde vel tot aan de start van de productie zorgen voor nog meer efficiëntie.

Link opname in versnelde weergave: https://youtu.be/8HktNJWOVgY

Binnen drie weken werd de nieuwe Heidelberg Speedmaster XL 106-8-P 18K bij Onlineprinters in de bedrijfsvestiging Neustadt an der Aisch in Duitsland opgebouwd. De opname in versnelde weergave laat zien hoe de machine in de fabriek wordt geïnstalleerd.Perscontact
Onlineprinters GmbH
Patrick Piecha
Hoofd Pers en PR
Tel.: +49-9161-6209807
+49-174-3077250
press@onlineprinters.nl
http://www.onlineprinters.nl


 Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/548741/Onlineprinters.jpg
PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234