Digitale technologie is de belangrijkste manier om gelijkwaardigheid te bereiken, zegt CEO van JD Digits in Davos

BEIJING, 24 januari 2019 /PRNewswire/ -- "Digitale technologie zorgt voor een verlaging van de operationele kosten van industrieën, en zal de belangrijkste manier worden om inclusiviteit en gelijkwaardigheid te bereiken. Dit is de focus van JD Digits", zei de CEO van JD Digits, Chen Shengqiang afgelopen dinsdag bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum van 2019 in Davos, Zwitserland.

https://mma.prnewswire.com/media/812325/JD_Digits_CEO.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/812325/JD_Digits_CEO.jpg]

Chen maakte de opmerkingen bij een live gestreamde WEF-sessie genaamd "Governing Data in Our Daily Lives." Chen introduceerde ook de drie belangrijkste zakelijke modellen voor JD Digits: Developing Digital Capitalization (ontwikkeling van digitale kapitalisatie), Asset Digitalization (digitalisering activa), en Industry Digitalization (branche-digitalisering), en sprak over de waarde van de toepassing van digitale technologie op financiële en reële economische industrieën.

In de tijd van de Vierde Industriële Revolutie is data voor bedrijven de belangrijkste productiefactor. De belangrijkste onderwerpen bij de bijeenkomst van dit jaar waren de manier waarop data efficiënter en rationeler kan worden gebruikt, en de wijze waarop digitale technologie kan worden ingezet om economische ontwikkeling te stimuleren.

Voor de bedrijfsactiviteiten van Developing Digital Capitalization heeft JD Digits een risicomanagementmodel opgezet door data uit de e-commerbranche te adopteren en KI-technologie toe te passen. Zo krijgen meer individuen en kleine bedrijven toegang tot leningen, volgens Chen.

"Diensten die eerder werden verleend door traditionele financiële instituten waren meer gericht op grote klanten met een hoog rendement. Met het gebruik van digitale technologie kunnen we zorgen dat individuen en kleine en middelgrote bedrijven met redelijke eisen toegang krijgen tot de eerlijke en redelijk geprijsde financiële diensten die zij nodig hebben", zei Chen.

Een voorbeeld hiervan is de manier waarop JD Digits de dienst "Baitiao" heeft gelanceerd op basis van een evaluatiesysteem voor risicomanagement. Het systeem is voor veel millenials hun allereerste kredietdienst.

"Voor de bedrijfsactiviteiten van Asset Digitalization maakt JD Digits gebruik van data en technologie om de capaciteit op te bouwen om vermogensrisico's te identificeren en rangschikken. Zo kunnen financiële instellingen hun transactiekosten in kapitaalmarkten verlagen en de efficiëntie van risico-identificatie verbeteren", voegde Chen toe.

JD Digits heeft haar kerncapaciteit opgebouwd via hun activiteiten op het gebied van Developing Digital Capitalization en Asset Digitalization. Voor betere financiële dienstverlening voor andere branches heeft JD Digits haar bedrijfsactiviteiten uitgebreid naar Industry Digitalization.

De Industry Digitalization-activiteiten maken gebruik van digitale technologie om het gehele zakelijk proces van daadwerkelijke branches te upgraden. Chen is van mening dat dit zorgt voor de ontwikkeling van industrieën door kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen, en het zorgt voor een betere integratie tussen financiën en de rest van de zakelijke activiteiten. Hij gaf de Smart Breeding-service van JD Digits als voorbeeld.

In China worden ieder jaar ongeveer 700 miljoen varkens op de markt verkocht, en het varkensbedrijf wordt op 1,1 biljoen yuan gewaardeerd. Deze waardevolle industrie heeft echter met veel problemen te maken, waaronder de problemen van prijsschommelingen, het niet kunnen traceren van voedselveiligheid, een turbulente branche, weinig efficiëntie en de hoge kosten van het fokken van varkens.

Om deze uitdagingen op te lossen ontwikkelde JD Digits een Smart Breeding-systeem, met daarin Shennong Brain, een KI-inspectierobot, een IoT-voederrobot en een set SaaS-modules. Dit systeem kan de temperatuur en vochtigheid op varkensboerderijen monitoren, en de varkens nauwkeurig identificeren en voeden op basis van hun individuele behoeften. Het systeem houdt de actuele fysieke omstandigheden en de gezondheid van de varkens bij.

Het slimme systeem kan arbeidskosten bij de fokkerij met 30 tot 50 procent terugdringen, de benodigde hoeveelheid voer met 8 tot 10 procent, en het kan de tijd voor het opfokken met 5-8 dagen verkorten. Als het systeem breed kan worden ingezet in de landbouwsector in China kan het de kosten in de industrie met meer dan 50 miljard yuan verlagen.

Chen benadrukte ook het belang van dataveiligheid door te zeggen: "Wij moeten zeker het bewustzijn van de consument aangaande dataveiligheid vergroten. Ook moeten bedrijven de regels naleven voor het verkrijgen, gebruiken, opslaan en overdragen van klantgegevens. Bedrijven moeten technologie inzetten om dataveiligheid te garanderen".

Over JD Digits

JD Digits was eerder bekend als JD Finance, tot de uitgebreide upgrade en naamsverandering in november 2018. Het operationele doel is een verbinding van de financiële industrie en daadwerkelijke economie door gebruik van digitale technologie, stimulering van de invloed van het internet, verbetering van ontwikkeling van digitale en smart industry, ondersteunen van de ontwikkeling van de daadwerkelijke economie en creëren van meer sociale waarde.

Met haar geavanceerde technologie en ervaring op het gebied van big data, AI, IoT en blockchain heeft JD Digits zich op vele vlakken ingezet, waaronder finance, inzet van IT in de stad, landbouw, dienstverlening op de campus, en digitale marketing. In de toekomst zal JD Digits meer economische sectoren betreden en zal het de huidige zakelijke patronen verder onderzoeken, en trends ontwikkelen.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/812325/JD_Digits_CEO.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/812325/JD_Digits_CEO.jpg]

CONTACT: ZHAO Yanrong, International PR, JD Digits, +86-10-8918-5860, zhaoyanrong3@jd.com; LU Yishan, International PR, JD Digits, +86-10-8918-5860, luyishan@jd.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234