Langverwacht: de nieuwe Heukels’ Flora van Nederland

Meest bekende standaardwerk in Nederland wordt feestelijk onthaald op 13 februari

Donderdag 13 februari verschijnt na vijftien jaar de nieuwe editie van het meest bekende standaardwerk over de Nederlandse Flora, de Heukels’ Flora van Nederland. Johan Osinga, directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Leen van den Oever, directeur NIBI, nemen de eerste exemplaren in ontvangst. In de langverwachte, vierentwintigste editie van deze veldgids is de volledige Flora van ons land omschreven. Het robuuste boek geldt als hét standaardwerk voor biologiestudenten en onderzoekers en is bij uitstek in het veld te gebruiken, al prijkt het ook trots in menige boekenkast in Nederland. 

Heukels’ Flora kent een indrukwekkend lange historie. In 1883 verscheen de eerste Flora van de hand van onderwijzer H. Heukels, die een Flora voor gebruik op scholen schreef. Inmiddels is de Heukels’ Flora van Nederland uitgegroeid tot hét standaardwerk voor biologiestudenten en onderzoekers. De vierentwintigste editie van dit robuuste boek is uitgebreid tot maar liefst 2.500 soorten. Het boek verschijnt gedeeltelijk in kleur, waardoor de soorten nog beter te determineren zijn. De veldgids bevat ruim 800 pagina’s aan gedetailleerde illustraties en achtergrondinformatie.

In samenwerking met Naturalis Biodiversity Center

De nieuwe, vierentwintigste editie van de Heukels’ Flora is tot stand gekomen in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center. De Leidse plantkundige Leni Duistermaat, verbonden aan Naturalis Biodiversity Center, heeft zich met veel plezier gestort op de monsterklus om de veldgids samen te stellen.

Feestelijke uitreiking op 13 februari

Op donderdag 13 februari overhandigt Onno Rook van Noordhoff het eerste exemplaar van de Heukels’ Flora aan Johan Osinga (directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Leen van den Oever (directeur NIBI). Tijdens dit feestelijke moment vertelt Leni Duistermaat van Naturalis graag persoonlijk over de totstandkoming van de nieuwe veldgids. Pers is bij deze feestelijk uitreiking van harte welkom.

Over Noordhoff

Heukels' Flora van Nederland is uitgegeven door Noordhoff. Noordhoff is dé kennispartner voor leergierig Nederland. Uit liefde voor ons vak helpen we dagelijks ruim 2 miljoen mensen het beste uit zichzelf te halen. En ontdekken we iedere dag hoe leren nog beter kan. Met slimme methodes en persoonlijke aandacht. Met actueel lesmateriaal en nieuwe technologie. Altijd met de kennis van nu. Nieuwsgierig naar het leren van morgen. www.noordhoff.nl

Over Naturalis

In het Naturalis Biodiversity Center ontdek je het mooiste van de natuur. Met de indrukwekkende collectie, kennis en data brengt Naturalis het leven op aarde in kaart. Belangrijk, want biodiversiteit is essentieel voor onze toekomst. Naturalis onderzoekt de natuur om biodiversiteit te behouden. Zo draagt Naturalis bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen. www.naturalis.nl

Geplaatst in:

NOOT VOOR DE REDACTIE

Neem voor inhoudelijke informatie over de Heukels’ Flora of een interviewverzoek contact op met Leni Duistermaat van Naturalis, leni.duistermaat@naturalis.nl.

Contactpersoon voor Noordhoff: Onno Rook, o.rook@noordhoff.nl. Aanmelden voor het lanceringsmoment op donderdag 13 februari 2020 kan via Laura Westerman van Noordhoff, l.westerman@noordhoff.nl.

LANCERINGSMOMENT

Op donderdag 13 februari 2020 vindt bij Naturalis in Leiden de lancering van de langverwachte, vierentwintigste editie van de Heukels’ Flora van Nederland plaats; Johan Osinga (directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Leen van den Oever (directeur NIBI) krijgen de eerste twee exemplaren overhandigd. Pers is welkom hierbij aanwezig te zijn, graag vooraf aanmelden.


Programma 13.00 – 17.30 uur:

• Uitreiking van de twee eerste exemplaren aan Johan Osinga en Leen van den Oever

• Het plezier van het maken van de 24e editie:
- Leni Duistermaat en Onno Rook

• Heukels’ Flora in de context van wetenschappelijk onderzoek:

- Hans Cornelissen
- Ton Denters
- Otto Brinkkemper

• Borrel

Voor adres, route en parkeren, kijk op www.naturalis.nl

BEELDMATERIAAL

Omslagbeeld is beschikbaar bij dit persbericht. Neem voor het aanvragen van ander beeld contact op met Noordhoff.


TECHNISCHE GEGEVENS

Heukels' Flora van Nederland

Gebonden, 841 pagina’s

ISBN 9789001589561

Prijs €54,95

Noordhoff

plaats:
Groningen / Leiden
website:
https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/heukels-flora

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234