Tijd Beursmedia levert als eerste real-time streaming koersen

AMSTERDAM, 20081127 --
Tijd Beursmedia, onderdeel van de Duitse vwd group, biedt als eerste in Nederland haar klanten een applicatie aan waarmee real-time streaming koersen op open websites getoond kunnen worden. De applicatie is een directe respons op de mededeling waarmee Euronext vorige week naar buiten kwam waarin zij aangaf publicatie van real-time koersen op openbare websites voortaan toe te staan.

Een zestal klanten van Tijd Beursmedia is direct op het aanbod ingegaan waardoor zij per 27 november in staat zijn real-time koersen op hun website te tonen. De Nederlandse mediapartijen IEX, RTL Nederland, Reed Elsevier, het samenwerkingsverband Z24 en de Belgische uitgever Mediafin maken hiervoor gebruik van de speciaal door Tijd Beursmedia ontwikkelde applicatie waardoor de websites www.iex.nl, www.rtlz.nl, www.beleggersbelangen.nl, www.beurs.nl, www.beurs24.nl en www.tijd.be de eerste websites in Nederland en België zullen zijn die real-time streaming koersen zullen tonen. Ook mediapartij Mister Media gaat de koersinformatie voortaan real-time innemen zodat ook de bezoekers van www.beursgorilla.nl het voorrecht hebben om voortaan hun koersinformatie in real-time te volgen.

Arnout van der Swaluw (Business Director Tijd Beursmedia) is blij met deze nieuwe ontwikkeling. "Toen Euronext vorige week het bericht verspreidde dat het publiceren van real-time koersen op openbare websites voortaan is toegestaan, hebben wij direct de koe bij de horens gevat en een applicatie ontwikkeld waarmee onze klanten snel van start kunnen gaan. Wij zijn er erg trots op dat wij als eerste in de Benelux onze klanten hebben kunnen voorzien van een applicatie die de koersen niet alleen real-time weergeeft maar ook streaming. Hiermee hebben wij opnieuw bewezen dat wij innovatief zijn en snel kunnen schakelen zodat onze klanten op hun beurt snel op kansen kunnen inspringen."

André Went (Managing Director van NYSE Euronext Data Solutions in Europe) stelde vorige week in een persbericht dat Euronext publiceerde n.a.v. hun nieuwe product: "Tot nu toe toonden de meeste websites vertraagde data. Alleen beleggers met een abonnement via een vendor terminal of (online) broker account hebben toegang tot real-time financiële informatie van de Euronext markten. Dit nieuwe product biedt beleggers voor het eerst gratis een eenvoudig toegankelijke referentieprijs van de meest liquide marktplaats in Europa".

Informatie over Tijd Beursmedia

Tijd Beursmedia, sinds 1 januari 2008 onderdeel van de Duitse vwd group, is reeds meer dan 15 jaar actief op de markt als financiële datavendor. Via diverse kanalen zoals tijdschriften, kranten, internet, teletekst, 0900, i-mode, SMS, PDA, Narrow casting en televisie wordt financiële informatie bestaande uit koersen, nieuws, analyses en applicaties geleverd. Een uitgebreid overzicht van alle diensten en producten die Tijd Beursmedia biedt is te vinden op www.tijdbeursmedia.com

Tijd Beursmedia

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234