De overname van Cylande Groep zal de aanleiding zijn voor Cegid om een wereldleider te worden

LYON, Frankrijk, November 23, 2017 /PRNewswire/ --

Cegid [http://www.cegid.com/fr ] kondigt de overname aan van Cylande [http://www.cylande.com/web/corporate ], een toonaangevende leverancier van software-oplossingen voor de detailhandel. Door deze overname zal de positie van de groep in de voorhoede van de technologiemarkt voor de detailhandel verder versterkt worden. Het gecombineerde bedrijf, dat vorig jaar bijna EUR 100 miljoen aan omzet boekte, ondersteunt nu meer dan 70.000 winkels in 70 landen wereldwijd. Deze overname ligt ten grondslag aan Cegids ambitieuze groeiplannen om zijn ontwikkeling in de snel evoluerende detailhandel te versnellen.

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/609089/Cegid_Logo.jpg )

De overname van Cylande versterkt Cegid positie als een van de belangrijkste wereldwijde leverancier van IT-oplossingen voor de detailhandel.

Het gecombineerde aanbod van Cegid en Cylande betekent dat zij samen goed gepositioneerd zijn om investeringen in onderzoek, technologie en menselijk kapitaal na te streven die nodig zijn om het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen van de huidige detailhandelaren, en voor het veroveren van nieuwe markten wereldwijd.

"Het was duidelijk dat onze complementaire productportefeuilles goed op elkaar waren afgestemd, en dat het gecombineerde aanbod ons ook in staat zal stellen om te profiteren van de diversiteit van ons bestaande klantenbestand, de branche-expertise van onze medewerkers alsmede de internationale aanwezigheid van beide bedrijven. Dit, in combinatie met Cegid toonaangevende Cloud-technologie, zorgt ervoor dat deze nieuwe uitgebreide groep een belangrijke speler is die strategisch gepositioneerd is om de uitdagingen van de huidige detailhandel aan te pakken," aldus Pascal Houillon, Chief Executive Officer van Cegid.

Jean-Pierre Paugam, oprichter en huidige president van Cylande, zal de nieuwe groep ondersteunen als adviseur strategische zaken. Stéphane Escriva zal ondersteuning op de lange termijn bieden aan Cegid als Deputy Chief Executive Officer van Cylande.

Cegid is van plan om de oplossingenportefeuille te behouden en verder te ontwikkelen, waardoor de investeringskeuzes die eerder door klanten van Cylande werden gemaakt, zullen worden veiliggesteld. De producten van Cylande zullen worden opgenomen in Cegid portefeuille met producten voor de detailhandel.

Cegid zal zijn fusie- en consolidatiekennis implementeren, zoals het reeds bij eerdere overnames met succes heeft gedaan.

Nathalie Echinard, Managing Director voor de detailhandel bij Cegid, zal het beheer hebben over de nieuwe entiteit.

Over Cylande:   

Dat meer dan 30 jaar geleden werd opgericht, Cylande, is nu een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor de detailhandel. Het bedrijf helpt detailhandelaren en speciaalmerken in Frankrijk en het buitenland bij het ontwikkelen van hun bedrijf. De United Retail-portefeuille biedt een breed assortiment aan omni-kanaaloplossingen die in alle distributiekanalen, alle winkelmaten en alle soorten distributienetwerken gebruikt kunnen worden. Cylande beschikt over een bewezen waardepropositie en het bedrijf werkt samen met meer dan 180 wereldberoemde merken wat een weerspiegeling is van Cylande's succesvolle strategie en hoogwaardige oplossingen. Erkende internationale klanten zijn onder meer Etam, Petit Bateau, Truffaut, Armand Thiery, Bio C Bon, Groupe Eram, Nocibé, Sergent Major/Natalys/DPAM, Devred enz.

Het bedrijf opereert rechtstreeks in Frankrijk, China, Portugal, Polen en de Ivoorkust.

De reikwijdte van Cylande's activiteiten, overgenomen door Cegid, vertegenwoordigde in 2016 een omzet van EUR 31 miljoen en telde 340 medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.cylande.com.

Over CEGID:    

Cegid, een leider op het gebied van digitale transformatie, biedt managementsystemen en clouddiensten aan om klanten te helpen hun prestaties te verbeteren.

Cegid biedt een breed scala aan oplossingen voor financieel beheer [http://www.cegid.com/fr/solutions/finance-fiscalite/yourcegid-finance-y2 ], belastingen [http://www.cegid.com/fr/solutions/finance-fiscalite/solutions-fiscalite ], en personeelszaken [http://www.cegid.com/fr/solutions/ressources-humaines ] evenals zakelijke toepassingen gericht op de detailhandel- [http://www.cegid.com/fr/solutions/retail-fashion/yourcegid-retail ], productie- [http://www.cegid.com/fr/solutions/industrie ], groothandel- [http://www.cegid.com/fr/solutions/erp/negoce ], en diensten [http://www.cegid.com/fr/solutions/erp/services ]sector, het accountantsberoep [http://www.cegid.com/fr/solutions/experts-comptables ], en organisaties binnen de publieke sector [http://www.cegid.com/fr/solutions/secteur-public ].

Cegid oplossingen, gestuurd door een ambitieus innovatiebeleid, integreren nieuw toepassingen die te maken hebben met clouddiensten, mobiele technologie, data-analyse, digitalisering, en collaboratieve bedrijfsplatforms.

Cegid is een internationale groep met 120.000 klanten in 75 landen, 2.200 werknemers en het genereerde in 2016 een omzet ter waarde van EUR 307 miljoen.

Ga voor meer informatie naar : http://www.cegid.com.

Volg Cegid op sociale media:  

https://www.facebook.com/CegidWorldwide

https://www.linkedin.com/company/162946

https://mobile.twitter.com/CegidgroupPhoto:
http://mma.prnewswire.com/media/609089/Cegid_Logo.jpg
CONTACT: Wellcom Agency, Ingrid Zémor, Tel: +33(1)46-34-60-60, E-mail: cegid@wellcom.fr

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234