Het Chinese Xinghua stimuleert ontwikkeling van toeristisch aanbod met landelijk leven als thema

De stad heeft een initiatief gelanceerd voor een betere samenwerking tussen vier bestemmingen die beroemd zijn om hun bloemenpracht

XINGHUA, China, 23 oktober 2019 /PRNewswire/ -- Xinghua, een stadsarrondissement in de Chinese provincie Jiangsu, is een ideale bestemming voor bezoekers die willen genieten van bloeiende chrysanten en de Chinese wolhandkrab, een delicatesse. Op 15 oktober werd daar het Nieuwe Tijdperk Jiangsu Toerisme Ontwikkelingsforum 2019 gehouden. Zowel overheidsfunctionarissen van alle niveaus, toerismeprofessionals als vertegenwoordigers van mediaorganisaties uit binnen- en buitenland waren uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement en te genieten van de steden aan het water in de omgeving en de prachtige omliggende landschappen maar ook om te discussiëren over de toekomstige koers van de toeristische industrie. Ondertussen lanceerde de plaatselijke overheid tijdens het evenement een initiatief voor betere economische samenwerking tussen vier bestemmingen die zeer bekend zijn om hun bloemenpracht.

https://mma.prnewswire.com/media/1014208/Xinghua_Duotian_Agrosystem.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1014208/Xinghua_Duotian_Agrosystem.jpg]

Met een focus op toeristisch aanbod met landelijk leven als thema, heeft Xinghua de transformatie van de toeristische sector versneld, waardoor bezoekers zichzelf nu kunnen onderdompelen in plaatselijk iconische attracties, zoals het Xinghua Duotian Agrosysteem en het Water Forest Park.

Het Xinghua Duotian Agrosysteem, een kenmerkend wonder van wereldniveau vanwege de unieke methode van grond- en watergebruik in laag liggend land en haar prachtige verhoogde veldlandschap, is erkend als een van de Belangrijke Landbouw Erfgoed-systemen ter wereld door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Xinghua profiteert van de enorme bloemenzee die deel uitmaakt van het Xinghua Duotian Agrosysteem, door een initiatief te lanceren dat oproept tot betere internationale uitwisseling en economische samenwerking met de lavendelvelden in de Franse Provence, de kersenbloesems van Tokio en de Nederlandse tulpenvelden. Doel is het bereiken van financiële win-winresultaten gebaseerd op de verdere ontwikkeling van bestemmingen over de hele wereld die beroemd zijn om hun bloemenpracht.

Vertegenwoordigers van in China opererende Franse, Duitse, Nederlandse en Japanse toerismeorganisaties spraken hun steun uit voor het initiatief en zijn voornemens zich aan te sluiten bij de samenwerking. Chinese toeristische dienstverleners, waaronder Tongcheng Tourism, Ctrip, Tuniu en Lvmama, hebben toegezegd dat zij hun middelen en kanalen zullen bijdragen om de ontwikkeling mogelijk te maken van een "sectorcluster" gebaseerd op de bloemenvelden en de daarmee gerelateerde tours.

De integratie van cultuur en toerisme is gebaseerd op een diepgaand cultureel erfgoed. Xinghua huist 92 historische en culturele locaties, waaronder 3 sleutellocaties op staatsniveau, 12 op provincieniveau en 77 op districtsniveau. De stad beschikt ook over 124 projecten die direct te maken hebben met de bescherming van immaterieel cultureel erfgoed, waaronder de Maoshan haozi (een soort volkslied, uitgevoerd op gesynchroniseerde bewegingen), Moashan bootraces en de houten boten van de Zhuhong Stad. Xinghua is ook de geboorteplaats van veel Chinese grootheden door de eeuwen heen, waaronder de 14(de)-eeuwse schrijver Shi Nai'an, de 18(de)-eeuwse schilder Zheng Banqiao, de 19(de)-eeuwse wetenschapper en functionaris van de Qing Dynasty Liu Xizai, schrijver Bi Feiyu, hoofdarchitect van de Hong Kong-Zhuhai-Macao-brug Lin Ming en de toonaangevende hematoloog en vaste professor van de Medical School van Shanghai Jiao Tong University Wang Zhenyi.

De partijsecretaris van Xinghua Li Weiguo vertelde tijdens zijn presentatie over de unieke kenmerken van Xinghua: "Xinghua is een stad die zich kenmerkt door overvloedige waterbronnen. Als model voor de ecologische bescherming op nationaal niveau, wordt de stad een landelijk voorbeeld voor ecologische en culturele ontwikkeling. Xinghua is in heel China beroemd om haar bloemenzeeën en prachtige natuurlandschappen. De stad kan pronken met een diepgaand cultureel erfgoed en een positieve onderwijsomgeving. Haar sterke positie op het gebied van natuurbescherming in combinatie met dat rijke erfgoed maakt de weg vrij voor de voorspoedige ontwikkeling van de toeristische sector in de stad.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1014208/Xinghua_Duotian_Agrosystem.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1014208/Xinghua_Duotian_Agrosystem.jpg]

CONTACT: Xiaochun Ma, +86-15201186913

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234