AutoMobility LA kondigt zijn door Honda Innovations gepresenteerde Hackathon 2017 aan

Ontwikkelaars zullen oplossingen ontwerpen en creëren om stedelijke mobiliteitskwesties aan te pakken

LOS ANGELES, 23 oktober 2017 /PRNewswire/ -- De LA Auto Show [https://laautoshow.com/] en AutoMobility LA [https://automobilityla.com/](TM) hebben vandaag de plannen voor hun door Honda Innovations gesponsorde Hackathon 2017 aangekondigd. De Hackathon, die voor het eerst zal worden gehost door AutoMobility LA, zal plaatsvinden gedurende 24 uur op 27 en 28 november in het Los Angeles Convention Center.

https://mma.prnewswire.com/media/587860/LAAS_SAB_black_cmyk.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/587860/LAAS_SAB_black_cmyk.jpg]

Voor de Hackathon dit jaar zal aan de ontwikkelaars worden gevraagd om oplossingen voor te stellen voor de vervoers- en mobiliteitsproblemen van grote, dynamische steden zoals Los Angeles wanneer ze een groot internationaal sportevenement organiseren dat de reeds bestaande frustrerende congestieproblemen nog erger maakt. Een aantal mogelijke oplossingen voor de bestuurders of passagiers zijn een navigatie-applicatie zodat de lokale bevolking verkeersopstoppingen kan vermijden, een augmented reality app waarmee bezoekers de stad kunnen verkennen of een volwaardige virtuele realiteitsapp waarmee fans de wedstrijden live van in een voertuig kunnen volgen. De deelnemers zullen toegang hebben tot gegevens van de afdeling vervoer van het stadsbestuur van Los Angeles evenals tot een Honda-voertuig voor gebruik in bouwapplicaties om mobiliteitsuitdagingen aan te pakken.

"Alhoewel de Hackathon al vele jaren een integraal deel van onze show uitmaakt, zijn wij verheugd dat de Hackathon nu voor het eerst wordt georganiseerd door AutoMobility LA," zei Lisa Kaz, voorzitter en CEO van de LA Auto Show en AutoMobility LA. "De focus van de Hackathon op het verbeteren van de mobiliteit komt overeen met ons engagement om een mondiaal platform te zijn voor nieuwe en gevestigde leiders in de technologie- en automobielsectoren die er samen vormgeven aan de toekomst van vervoer. Wij kijker ernaar uit om de eindproducten van de getalenteerde ontwikkelaars te zien die absoluut voor vooruitgang zullen zorgen op het gebied van mobiliteit en vervoer."

De ontwikkelaars zullen toegang hebben tot voertuig-API's en software en zij zullen een kans hebben om openbare API's en SDK's evenals die van derden te benutten om toegang te hebben tot technologieën op het gebied van augmented reality, mapping, bezienswaardigheden en betaling.

"Vervoer en mobiliteit in een verbonden stad van de toekomst houden een reeks unieke uitdagingen in," zei John Moon, uitvoerend directeur, Strategic Partnerships bij Honda Innovations. "Aangezien het bevolkingsaantal en de grootte van de evenementen constant toenemen, zullen deze problemen blijven escaleren en het leven van zowel de bewoners als de bezoekers ontwrichten. Samen met AutoMobility LA willen wij deze kwesties aanpakken, zowel in Los Angeles als over de grens."

De registratiekosten om dit jaar deel te nemen aan de Hackathon bedragen $99 en de deelnemers kunnen zich registreren tot 15 november. De registratie biedt toegang tot het networking-evenement en het aftrapfeest op 27 november evenals tot de automobielpersconferenties op 29 en 30 november. De winnaars van de Hackathon zullen worden bekendgemaakt en bekroond op het centrale podium van AutoMobility LA in het technologiepaviljoen op woensdag 29 november.

Voor meer informatie over de Hackathon 2017 van AutoMobility LA kunt u terecht op: AutoMobilityLA.com/Hackathon [http://automobilityla.com/Hackathon]. Voor meer informatie over AutoMobility LA en de LA Auto Show kunt u terecht op http://www.automobilityla.com/ [http://www.automobilityla.com/] en http://laautoshow.com/ [http://laautoshow.com/].

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LA

De in 1907 opgerichte Los Angeles Auto Show (LA Auto Show®) is elk jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. In 2016 werden de pers- en handelsdagen van de show samengesmolten met de Connected Car Expo (CCE) om samen AutoMobility LA(TM) te worden, de eerste vakbeurs in de branche die technologie en de auto-industrie samenbrengt om nieuwe producten en technologieën te lanceren en de dringendste problemen rond de toekomst van transport en mobiliteit te bespreken. AutoMobility LA 2017 zal gehouden worden in het Los Angeles Convention Center van 27 tot en met 30 november. Verschillende fabrikanten zullen tegelijkertijd hun nieuwe auto's voorstellen. De LA Auto Show 2017 is open voor het publiek van 1 tot en met 10 december. AutoMobility LA is de plek waar de nieuwe auto-industrie zaken doet, baanbrekende producten onthult en strategische aankondigingen doet in aanwezigheid van de internationale media en professionals van de autobranche. De LA Auto Show wordt onderschreven door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt geëxploiteerd door ANSA Productions. Voor bijkomende informatie en het laatste shownieuws, volg LA Auto Show op Twitter twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow], op Facebook facebook.com/LAAutoShow [http://www.facebook.com/LAAutoShow/] of op Instagram https://www.instagram.com/laautoshow/ [https://www.instagram.com/laautoshow/] en meld u aan voor alerts op http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Voor meer informatie over AutoMobility LA, bezoek http://www.automobilityla.com [http://www.automobilityla.com/]/.

Contacten met de Media: Brian Alexander/Amanda Niklowitz JMPR Public Relations, Inc. (818) 992-4353 balexander@jmprpublicrelations.com [mailto:balexander@jmprpublicrelations.com] aniklowitz@jmprpublicrelations.com [mailto:aniklowitz@jmprpublicrelations.com]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/587860/LAAS_SAB_black_cmyk.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/587860/LAAS_SAB_black_cmyk.jpg]

Web site: http://www.laautoshow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234