ContourGlobals Senior Secured Notes geüpgraded van BB- naar BB door Fitch Rating Agency

NEW YORK, 23 september 2017 /PRNewswire/ -- Fitch Ratings kondigde vandaag aan dat het de rating voor Senior Secured Notes van ContourGlobal Power Holdings S.A. (CGPH), die in 2021 zullen komen te vervallen, geüpgraded heeft van 'BB-/RR3' naar 'BB/RR3' en het bevestigde de Super Senior Revolver op 'BB+/RR1'. Het heeft ook de standaard langetermijnrating voor de uitgevende instelling (IDR - Issuer Default Rating) van ContourGlobal L.P. (CGLP) van 'B+' naar 'BB-' opgewaardeerd. De ratingoutlook is stabiel.

Volgens Fitch is de upgrade een weerspiegeling van de schaalvergroting en verhoogde diversificatie van ContourGlobal, met inbegrip van een groei van minimaal 50% EBITDA sinds hun eerste rating in september 2015, als gevolg van de succesvolle voltooiing en integratie van meerdere bouwprojecten en overnames.

"We zijn blij om te zien dat onze beleggingsdiscipline en prestaties weerspiegeld worden in de beslissing om te upgraden. Dit zou onze financiële flexibiliteit verder moeten verhogen en onze kapitaalkosten moeten verlagen, " aldus Jean-Christophe Juillard, Chief Financial Officer van ContourGlobal. "We blijven toegewijd aan hoogwaardige groei terwijl de kredietstatistieken afgestemd blijven op een BB-rating."

ContourGlobal is een internationaal stroomopwekkingsbedrijf met een productie van ongeveer 4.100 MW in 19 landen, verspreid over drie continenten. ContourGlobals portefeuille bestaat uit 69 thermische en hernieuwbare energiecentrales in Europa, Latijns-Amerika en Afrika waar gebruik gemaakt wordt van een breed scala aan technologieën.

CONTACT: ContourGlobal contactpersoon investeerdersrelaties: Alice Heathcote, investors@contourglobal.com of alice.heathcote@contourglobal.com

Web site: http://www.contourglobal.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234