SURFsara kiest voor Scality RING objectopslag om wetenschappelijke samenwerking en innovatie aan te drijven

De SURFdrive Cloud zorgt voor een permanente beschikbaarheid, een gestroomlijnde samenwerking en een grenzeloze schaalbaarheid voor meer dan 25.000 onderzoekers in 50 wetenschappelijke instituten

SAN FRANCISCO, 23 augustus 2017 /PRNewswire/ -- Scality [http://www.scality.com/], een wereldleider op het gebied van object- en cloudopslag, heeft vandaag aangekondigd dat het in Nederland gevestigde SURF, een op samenwerking gerichte IT-organisatie voor onderwijs en onderzoek, de Scality RING [http://www.scality.com/products/ring/] objectopslag gebruikt als zijn opslag back-end naar zijn SURFdrive cloudopslagdienst als onderdeel van zijn SURFsara High Performance Computing afdeling. SURFdrive zorgt voor een veilige, betrouwbare en constant beschikbare opslag ten behoeve van meer dan 25.000 onderzoekers die in 50 instituten voor hoger onderwijs in de regio werken. Het systeem is gebaseerd op Scality RING voor het beschermen, delen en synchroniseren van bestanden in de cloud die op een abonnement is gebaseerd.

http://mma.prnewswire.com/media/519854/Scality_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/519854/Scality_Logo.jpg]

Oorspronkelijk op Gluster gebouwd was SURFdrive geïmmobiliseerd door onaanvaardbare, dagenlange uitvaltijden omdat het systeem er op een ondoeltreffende manier amper in slaagde diensten te verlenen aan de abonnees tijdens het herschikken van de gegevens. Scality RING was de aanvoerder van de IBM Spectrum Scale(TM) als de ultieme vervangoplossing en werd geïnstalleerd als de beste ondersteuning voor de agressieve nul-uitvaltijd vereiste en de vereisten inzake schaalbaarheid van SURFsara. Dit jaar zullen er bijkomende abonnees zijn en zal er een agressieve expansie plaatsvinden naar medische centra toe. Voorts zal SURFsara nieuwe datacentra inzetten die drie geografische locaties behelzen en die allemaal gebruik maken van Scality RING.

"De schaalbaarheid, de betrouwbaarheid en de prestatieverbetering dankzij de omschakeling naar Scality RING hebben de dienstverlening van SURFdrive naar een niveau geduwd dat de strenge uptime- en gegevensuitwisselingsvereisten van zijn gebruikers in de academische onderzoekswereld overtreft," zei Erwan Menard, voorzitter en algemeen directeur administratie bij Scality. "Dit onderbouwt de waarde van Scality RING voor op samenwerking gebaseerde onderzoeksinspanningen die nul uitvaltijd en een maximale flexibiliteit vereisen."

Voor meer informatie kunt u terecht op www.scality.com/customer/surfsara [http://www.scality.com/customer/surfsara]

Over SURFsara SURFsara levert High Performance Computing & data-infrastructuur voor de wetenschap en de industrie en bouwt bruggen tussen onderzoek en geavanceerde ICT. De organisatie vergemakkelijkt het wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelt initiatieven in de hele wetenschappelijke gemeenschap en voor verschillende zakelijke doelgroepen. Bezoek SURFsara op www.surf.nl/en/about-surf/subsidiaries/surfsara/ [http://www.surf.nl/en/about-surf/subsidiaries/surfsara/]

Over Scality Scality, een wereldleider op het gebied van object- en cloudopslag, levert kostenefficiënte door software gedefinieerde oplossingen, met inbegrip van Scality RING [http://www.scality.com/products/ring/] en de open-source Scality Zenko [http://www.scality.com/products/scality-s3-server/] multi-cloud databeheerder. De Scality-oplossingen bieden uitstekende diensten aan de volgende markten: Global 2000 Enterprise, media, financiën, productie, overheid en cloudleveranciers.

Volg ons op Twitter @scality [https://twitter.com/scality]. Bezoek ons op www.scality.com [http://www.scality.com/].

Contacten met de Pers Jacqueline Velasco Lumina Communications for Scality (408) 680-0564 scality@luminapr.com [mailto:scality@luminapr.com]

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/519854/Scality_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/519854/Scality_Logo.jpg]

Web site: http://www.scality.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234