Aduro Diamonds stelt Dhr. Ronald H. Winston aan als lid van haar Raad van Bestuur

SYDNEY, 23 juni 2017 /PRNewswire/ -- Aduro Diamonds Pty Ltd ("Aduro Diamonds") kondigt met genoegen aan dat Dhr. Ronald H. Winston is aangewezen als Independent Director van haar Raad van Bestuur.

Dhr. Winston is de voormalige Chairman en CEO van Harry Winston Inc. Dhr. Winston, zoon van de oprichter, Harry Winston, beter bekend als de "King of Diamonds", kwam in 1965 bij Harry Winston Inc., en gaf leiding aan de uitbreiding van het bedrijf, van twee winkels naar een wereldwijd bedrijf voor luxe sieraden en horloges. Dhr. Winston heeft een diepgaande kennis van grondstofexploratie, diamantwinning, diamantbewerking en diamantenverkoop, en heeft functies vervuld - en vervult deze nog steeds - in het management en de Raad van Bestuur, in zowel gevestigde als opkomende bedrijven. Dhr. Winston is ook een bedreven uitvinder, met een aantal verschillende patenten, waaronder patenten betreffende diamanten. Dhr. Winston is actief geweest in de adviescommissie van de Amerikaanse President Ronald Reagan, aangaande de National Medal of Science-onderscheiding.

Aduro Diamonds, een Australisch privaat diamantexploratie- en delvingsbedrijf, heeft de controle verworven over bijna alle van oudsher actieve, bekende diamantmijnen, samen met significante aanwezigheid van diamanten in de Copeton- en Bingararegio's van New South Wales, Australië. Haar dochteronderneming in volledig eigendom, Copeton Diamond Mines Pty Ltd, heeft zes leasevergunningen en zeven exploratievergunningen voor mijnen in volledig eigendom, over een gebied van 850 km(2). Toen de diamantmijnen bij Copeton en Bingara aan het eind van de 19(e) en het begin van de 20(e) eeuw commercieel geëxploiteerd werden, gaven lokale mijnwerkers aan diamanten van hoge kwaliteit te vinden, waaronder een aantal grote, gekleurde stenen van edelsteenkwaliteit. Het doel van Aduro Diamond is het opnieuw in productie nemen van de diamantafzettingen van Bingara met behulp van moderne mijnbouwtechnologie.

James Passin, de oprichter en Chairman van Aduro Diamonds, zei:

"Het is daadwerkelijk een eer om Ronald H. Winston te verwelkomen in onze Raad van Bestuur. Nu Dhr. Winston, een van de meest gerespecteerde ondernemers op het gebied van diamanten ter wereld, bij ons bedrijf is gekomen, bevindt Aduro Diamonds zich in een positie om de hoogwaardige, diepgelegen diamantafzettingen van Copeton en Bingara opnieuw commercieel werkzaam te maken, en daarbij de geweldige historische exploratie van onze voorgangers, waaronder BHP Billiton, die tussen 1993 en 1996 baanbrekend werk verzette, voort te zetten. Gedurende de afgelopen jaren heeft het geologische team van Aduro Diamonds alle bekende geologische en mijnbouwkundige gegevens verzameld aangaande het werk dat in de afgelopen 144 jaar is verricht, en het Bedrijf bevindt zich nu in een positie, met de toepassing van de nieuwste technologische ontwikkelingen, om ons diamantproject commercieel werkbaar te maken."

Ian Johns +61251007296/+61418409800 ian@copetondiamondmines.com [mailto:ian@copetondiamondmines.com]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234