KPS Capital Partners acquireert C&D Technologies

NEW YORK, 22 augustus 2017 /PRNewswire/ -- KPS Capital Partners, LP ("KPS") heeft vandaag aangekondigd dat het via een nieuw filiaal C&D Technologies, Inc. en zijn filialen ("C&D" of de "Onderneming") heeft geacquireerd. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

C&D, met hoofdkantoor in Blue Bell, Pennsylvania, produceert, ontwerpt, levert en onderhoudt volledig geïntegreerde reservevermogenssystemen om de energiestromen te regelen en op te volgen en om reservevermogen te leveren. De Onderneming is een wereldwijde leider op het gebied van oplossingen en diensten voor de volgende markten: basisvoorzieningen, telecommunicatie, ononderbroken energievoorziening, kabel, breedband en hernieuwbare energie. C&D creëert constant nieuwe producten en processen om de prestaties te verbeteren en te zorgen voor een hogere waarde op lange termijn voor zijn klanten. De Onderneming heeft vier productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Mexico en China en heeft wereldwijd ongeveer 1.400 medewerkers.

David Shapiro, beherend vennoot bij KPS, zei, "Wij zijn trots dat wij C&D hebben geacquireerd en wij kijken uit naar een nauwe samenwerking met algemeen directeur Armand Lauzon en het managementteam van de Onderneming om een agressieve groei van het C&D-platform te waarborgen, zowel autonoom als door middel van strategische acquisities. C&D is een toonaangevende mondiale leverancier van oplossingen en diensten voor energieopslag met heel veel ervaring op het gebied van innovatie, kwaliteit en klantendienst. Als resultaat van de acquisitie door KPS, geniet C&D nu van een goede kapitalisatie, met een sterke balans en toegang tot de strategische, operationele en financiële middelen van KPS."

Armand Lauzon, algemeen directeur bij C&D, zei, "Wij zijn verheugd om KPS als partner te hebben nu C&D de volgende fase van haar groei en evolutie binnenstapt. C&D wil aan zijn klanten een ongeëvenaarde kwaliteit, technologie en klantendienst bieden. KPS deelt dezelfde focus en hetzelfde commitment, zoals duidelijk blijkt uit zijn 26-jaar lange geschiedenis van succesvolle investeringen in mondiale productie- en industriële bedrijven. De focus van KPS op uitmuntendheid in de productie en zijn inzet op het investeren in onderzoek en ontwikkeling, samen met belangrijke kapitaalmiddelen, zullen de vele op groei gerichte initiatieven van C&D versnellen."

Paul, Weiss, Rifkind, Wharton en Garrison LLP boden juridisch advies aan KPS en zijn filialen.

Over C&D Technologies, Inc.

C&D, met hoofdkantoor in Blue Bell, Pennsylvania, produceert, ontwerpt, levert en onderhoudt volledig geïntegreerde reservevermogenssystemen om de energiestromen te regelen en op te volgen en om reservevermogen te leveren. De Onderneming is een wereldwijde leider op het gebied van oplossingen en diensten voor de volgende markten: basisvoorzieningen, telecommunicatie, ononderbroken energievoorziening, kabel, breedband en hernieuwbare energie. C&D creëert constant nieuwe producten en processen om de prestaties te verbeteren en te zorgen voor een hogere waarde op lange termijn voor zijn klanten. De Onderneming heeft vier productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Mexico en China en heeft verkoop- en distributiefaciliteiten in Canada, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en India. De Onderneming heeft wereldwijd ongeveer 1.400 medewerkers. Voor meer informatie over C&D kunt u terecht op www.cdtechno.com [http://www.cdtechno.com/].

Over KPS Capital Partners, LP

KPS is de beheerder van het KPS Special Situations Funds, een groep beleggingsfondsen die activa ter waarde van ongeveer $5,2 miljard beheert. Al meer dan 20 jaar lang werken de partners van KPS uitsluitend rond het realiseren van een belangrijke vermogenstoename door middel van kapitaalinvesteringen met zeggenschap in productie- en industriële ondernemingen in een reeks uiteenlopende industrieën, waaronder basismaterialen, consumentenmerken, gezondheidszorg en luxeproducten, auto-onderdelen, kapitaalgoederen en algemene productie. KPS creëert waarde voor zijn beleggers door op een constructieve manier met talentvolle managementteams te werken aan het verbeteren van ondernemingen. De onderneming genereert beleggingsopbrengsten door middel van structurele verbeteringen in de strategische positie, het concurrentievermogen en de rendabiliteit van de ondernemingen in zijn portefeuille, in plaats van voornamelijk op het financiële hefboomeffect te bouwen. De ondernemingen in de portefeuille van het KPS Funds hebben een totale jaaropbrengst van ongeveer $5,7 miljard, beheren 152 productiefaciliteiten in 30 landen en hebben meer dan 46.000 medewerkers, zowel rechtstreeks als via joint ventures wereldwijd. Bezoek www.kpsfund.com [http://www.kpsfund.com/] voor een gedetailleerde beschrijving van de beleggingsstrategie en de ondernemingen in de portefeuille van KPS.

CONTACT: Zakelijke informatie: KPS, +1 212 338 5100 | C&D, +1 215 619 2700 | Mediacontacten: Mark Semer of Daniel Yunger, +1 212 521 4800

Web site: http://www.kpsfund.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234