SY Lau, voorzitter van Tencent Advertising: er komt een modern en op Big Data gebaseerd reclametijdperk aan

HONG KONG en SHENZHEN, China, 22 augustus 2017 /PRNewswire/ -- Na de structurele aanpassingen in Tencent heeft de Senior Executive Vice President van Tencent, SY Lau, die altijd in de schijnwerper staat, een nieuwe titel gekregen. Hij is benoemd als de voorzitter voor reclame bij Tencent en als de voorzitter voor marketing van de groep en wereldwijde merkontwikkeling. Lau zal verantwoordelijk zijn voor het coördineren van aan reclame gerelateerde zaken met andere bedrijfssectoren. Dat zal zorgen voor meer invloed van de merkontwikkeling van Tencent in de mondiale markt evenals voor de ontwikkeling van een strategische samenwerking met internationale partners. Voor Tencent, wier marktwaarde het bedrijf in de mondiale top tien heeft geduwd dankzij recordbrekende aandelenprijzen, zal de benoeming van Lau de strategische en krachtige positie van Tencent op het gebied van digitaal entertainment en digitale informatie versterken en tegelijkertijd zorgen voor een nog betere combinatie van inhoud en technologie.

http://mma.prnewswire.com/media/546953/SY_Lau.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/546953/SY_Lau.jpg]

SY Lau belichaamt een ongekende nieuwe kans voor de Chinese internetgebaseerde reclamesector. In de Verenigde Staten vertegenwoordigt onlinereclame 40% van de reclamemarkt. In China zou dit marktaandeel dit jaar tot 64% kunnen toenemen. In de VS maakt sociale reclame ongeveer 20% uit van de totale onlinereclame; in China maakt sociale reclame enkel ongeveer 8%-9% uit van de totale onlinereclame en meer dan 50% daarvan komt van Tencent. Tencent heeft een ongelofelijk marktpotentieel.

SY Lau begon in 2006 bij Tencent te werken en maakte deel uit van het gouden tijdperk van Tencent toen de onderneming omhoogschoot. Een voorbeeld is Tencent Advertising: in 2006 bracht de onlinereclame 267 miljoen yuan op. Onder leiding van Lau stegen de inkomsten tot 27 miljard in 2016, honderd keer meer inkomsten van reclame voor Tencent in amper 10 jaar tijd. Dankzij zijn uitstekende verwezenlijkingen, werd Lau in 2011 in de lijst van "The World's 21 Most Influential People in Marketing and Media" van Amerikaans tijdschrift "Advertising Age" genoemd. Voorts was Lau de eerste Chinees aan wie een "Media Person of the Year" prijs werd toegekend door The Cannes Lions Festival in 2015. Bovendien is hij lid van het Asia Pacific Advisory Board (APAB) van de Harvard Business School.

"Er vinden drastische veranderingen plaats in de reclamesector", zei SY Lau. Als we de trend analyseren, zien we dat aan de ene kant de cost-per-action (CPA) reclame heel snel groeit. Aan de andere kant is er een trage groei van de reclame voor merkontwikkeling. Met betrekking tot newsfeed advertising, schakelt de cost-per-time (CPT) reclame over op cost-per-action. Er is een grote vraag naar reclame gekoppeld met het verzamelen van nieuws. Dit biedt een enorm ondernemingspotentieel. Tevens is de op short-form video gebaseerde reclame een mondiale trend geworden op de sociale media.

"Ik meen dat alle internetondernemingen het erover eens zijn dat dit een tijdperk van algoritmen is", zei Lau. "Er komt een modern op Big Data gebaseerd reclametijdperk aan." De op algoritmen gebaseerde intelligent push en newsfeed reclame is het dominante model voor de cost-per-action (CPA) internetreclame. Voorts tonen de statistieken dat de mobiele newsfeed reclame van China voor inkomsten van bijna 4 miljard dollar zorgde in 2016, d.w.z. een toename van 110% in vergelijking met het jaar voordien. Naar verwachting zullen de inkomsten verder toenemen tot 6,6 miljard dollar in 2017.

Lau meent dat Tencent Advertising op twee manieren betekenisvol is. Ten eerste gezien de waarde voor de aandeelhouders als een stabiele bron van inkomsten. En ten tweede als een "connector" die verschillende ondernemingen verbindt via reclame. Tencent hoopt dat het de adverteerders met dergelijke platforms sterker kan maken.

"De toekomst van Tencent Advertising is om volledig te kiezen voor sociale netwerk-, video- en mobiele reclame. Ik ben vooral geïnteresseerd in dekking, penetratie en behoud ". Lau zei dat de integratie van Tencent Advertising vooral zal te maken hebben met de volgende toekomstige richtlijnen: Ten eerste, zorgen voor een alomvattende oplossing voor grote klanten en een combinatie van merkontwikkeling en op prestaties gebaseerde reclame om een hoge graad van penetratie te waarborgen. Ten tweede, voor long tail-klanten, zorgen voor een toename van het aantal kleine en regionale adverteerders door het verkoopbeheer en de self-service instrumenten te optimaliseren en te verbeteren voor een grotere reclame-efficiëntie.

Tencent moet een aantal dingen verwezenlijken om reclame te kunnen integreren in zijn onderneming, zei Lau. "Eerst en vooral moeten we weerstand bieden aan een eenzame positie en verder bouwen op ons succes in het verleden maar tegelijkertijd van nul beginnen. In de tweede plaats moeten verschillende parallelle sectoren met elkaar communiceren. En in de derde plaats moet Tencent zijn instelling wijzigen van 'to C' naar 'to B'".

Klik op de volgende link [https://www.chinatechinsights.com/opinion/154206107.html] om het volledige interview te lezen in de Financial Times "LUNCH WITH FT".

Grace Tang Tencent Corporate Marketing & PR Department +86-10-6267-1188-40335 Yepingtang@tencent.com [mailto:Yepingtang@tencent.com]

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/546953/SY_Lau.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/546953/SY_Lau.jpg]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234