Enerkem en de Sinobioway Group ondertekenen een overeenkomst ter waarde van C$ 125 miljoen om Enerkems wereldwijde expansie te versnellen en een

BEIJING, January 22, 2018 /PRNewswire/ --

Enerkem Inc. (http://www.enerkem.com [https://enerkem.com ]), een toonaangevende leider op het gebied van afval-tot-biobrandstof en producent van hernieuwbare chemicaliën, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft afgesloten met de Sinobioway Group ter waarde van C$ 125 miljoen in de vorm van aandeleninvesteringen in Enerkem Inc., toekomstige licenties, de productie en verkoop van apparatuur, alsmede de oprichting van een grote joint venture dat in 2035 de leiding zal hebben over de constructie van meer dan 100 Enerkem ultramoderne installaties in China. De aankondiging werd gedaan in aanwezigheid van de Premier van Quebec, Philippe Couillard, die momenteel deel uitmaakt van een handelsmissie naar China.

Sinobioway, een speerpuntconglomeraat in China's bio-industrie, zal Enerkem helpen om zijn wereldwijde groei te versnellen door de Chinese markt open te stellen voor Enerkems baanbrekende afval-tot-biobrandstof-technologie. Deze joint venture zal het voortouw nemen in de ontwikkeling van een schone economie en het reduceren van de luchtvervuiling door hernieuwbare brandstoffen te produceren uit niet-recyclebaar afval.

"Onze baanbrekende schone technologie produceert een broodnodige oplossing voor koolstofarme transportbrandstof en voor duurzaam afvalbeheer waardoor China geholpen wordt om tegemoet te komen aan hun doelstellingen op het gebied van klimaatverandering," aldus Vincent Chornet, President en CEO van Enerkem. "We zijn trots om samen te kunnen werken met een toonaangevende Chinese bio-industriële partner om onze commerciële voetafdruk uit te breiden."

"We zijn verheugd om samen te kunnen werken met een toonaangevend Canadees cleantech-bedrijf zodat we ons land kunnen helpen met hun toewijding om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en over te stappen op hernieuwbare energie," aldus Dr. Aihua Pan, voorzitter van Sinobioway.

Sinobioway is een toonaangevend Chinees bedrijf dat zich bezighoudt met de bio-economie. Deze groep investeert voornamelijk in bio-energie, bio-milieubescherming, bio-geneeskunde, bio-landbouw, bio-dienstverlening, bio-productie, en bio-intelligentie. Met 4.000 werknemers, is het een van de drie belangrijkste industriële groepen die verbonden zijn aan de Universiteit van Peking. The company is in 1992 opgericht en is gevestigd in Beijing, China.

Over Enerkem  

Enerkem produceert biobrandstoffen en duurzame chemicaliën uit afval. De ontwrichtende bedrijfseigen technologie converteert niet-recyclebare, niet-composteerbare gemeentelijk vast afval in methanol, ethanol en andere veelgebruikte chemische tussenproducten. Enerkem, met het hoofdkantoor gevestigd in Montreal (QC), Canada, exploiteert een grootschalige commerciële installatie in Alberta alsmede een innovatiecentrum in Quebec. De installaties van Enerkem zijn gebouwd als geprefabriceerde systemen gebaseerd op de modulaire productie-infrastructuur van het bedrijf die wereldwijd ingezet kunnen worden. Enerkems technologie helpt bij het diversifiëren van de energiemix en bij het groener maken van dagelijkse producten terwijl het tegelijkertijd een slim, duurzaam alternatief biedt voor het storten en verbranden van afval.

Mediarelaties: Pierre Boisseau, Senior Director, Communications & Marketing, Enerkem Inc., 514-875-0284, pboisseau@enerkem.com.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234