Expedia En Arc Onthullen Reistrends Voor 2018

- Om optimaal te besparen kunnen reizigers in 2018 het beste hun vakantie op zondag boeken

- De gemiddelde ticketprijs die Nederlanders betalen voor vakantie is het laagst in mei en het hoogst in juli

- Vluchten zijn het goedkoopst als ze 90 dagen van tevoren geboekt worden; tot 30 dagen vooraf blijft de prijs laag

AMSTERDAM, 21 december, 2017 /PRNewswire/ -- Uit Expedia en Airlines Reporting Corporation's (ARC) analyse van ruim een miljard vluchten die het afgelopen jaar geboekt werden, blijkt dat reizigers steeds vaker hun vakantie ver vooruit boeken. Zowel economy- als business-reizigers besparen veel geld wanneer zij minstens 30 dagen vooraf boeken; vanaf 90 dagen is de gemiddelde ticketprijs het allerlaagst. Deze opkomende trend van 'slim reizen' wordt wereldwijd opgepikt en vertaald zich ook in andere besparingsmethoden: slimme reizigers boeken hun tickets op zondag en stellen vrijdag als vertrekdatum in om zo garant te staan voor de meest voordelige prijs.

De basis van het vierde ARC Air Travel Outlook [https://viewfinder.expedia.com/tips-trends/annual-arc-air-travel-outlook-report/] rapport is ARC's wereldwijde database van vliegreizen die in samenwerking met de International Air Transport Association (IATA) meer dan 500 miljard dollar in handel vertegenwoordigd van 400 luchtvaartmaatschappijen verspreid over de wereld. Dit betreft de grootste database van vliegreizen die er momenteel bestaat en de experts bij Expedia en ARC zijn hiermee in staat om unieke inzichten en advies te delen waar reizigers in 2018 van kunnen profiteren. Expedia verzamelde de vier belangrijkste tips om slim een vakantie te boeken in 2018.


1. De 'lastminutemythe' ontkracht: Hoewel velen nog steeds geloven dat het
wachten met boeken tot het laatste moment hen de beste prijs oplevert, is
het tegenovergestelde waar. De allerbeste prijs vind je 90 dagen vooraf;
vanaf 29 dagen voor de reis schiet de prijs omhoog.
2. Een vakantie boek je op zondag: Zowel economy- als premium-vluchten boek
je op een zondag als je de beste prijs te pakken wilt krijgen. Vrijdagen
kun je het beste ontwijken: de gemiddelde ticketprijs is deze dag het
duurst.
3. Waar je ook naartoe gaat, vertrek op vrijdag: De goedkoopste vluchten
vind je als je een vertrekdatum op een vrijdag instelt. Zondag is
daarentegen de duurste dag om je vakantie te beginnen.
4. Plan en boek je reis in mei: Mei is de beste maand om te boeken als je
naar goede deals op zoek bent. In juli zijn de gemiddelde ticketprijzen
het duurst.
Greg Schulze, Senior Vice President bij Expedia, licht toe: "Expedia stelt zichzelf als prioriteit om de boekervaring van reizigers te verbeteren. Het vinden van patronen in data is de kern van wat we doen. Onze algoritmes gebruiken data science om zo'n quadriljoen potentiële vluchtroutes te analyseren om uiteindelijk de meest relevante optie weer te geven voor een reis. Zo helpen we mensen voordeliger op weg."

ARC's data geeft ook inzicht in de drukste vliegvelden ter wereld. Hieruit blijkt dat Amsterdam in Europa na Londen en Parijs het drukste vliegveld heeft. De meeste vluchten naar Schiphol komen overigens uit Londen, Zürich, München, Wenen en Kopenhagen.

Over Expedia.com
Expedia.nl [https://www.expedia.nl/]® is één van 's werelds grootste full-service reiswebsites, die miljoenen reizigers per maand helpt hun reizen eenvoudig te plannen en boeken. Expedia.nl streeft ernaar de nieuwste technologie en breedste selectie van topbestemmingen, betaalbare vliegtickets, hotelaanbiedingen, autoverhuur, bruiloften op locatie, cruisedeals en lokale activiteiten, attracties, diensten en reisapps te bieden. Met de Prijsgarantie kunnen klanten van Expedia.nl profiteren van de beste online beschikbare tarieven voor alle soorten reizen.

© 2017 Expedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Expedia en het vliegtuiglogo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Expedia, Inc. in de VS en/of andere landen. Andere hier vermelde namen van bedrijven en producten zijn mogelijk het eigendom van hun respectieve eigenaars CST # 2029030-50.

CONTACT: Lisa Nederveen, a-lnederveen@expedia.com, T: +44 (0) 20 3194 5245, M: +44 (0) 77 6672 0353

Web site: https://www.expedia.nl//

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234