Exclusief distributiecontract toegekend aan Safariland VIEVU voor Digital Ally's VuLink, een in de auto gemonteerd automatisch activeringssysteem

ONTARIO, Californië, 21 oktober 2017 /PRNewswire/ -- Safariland(®) VIEVU(®) [http://www.vievu.com/], leidinggevend in op het lichaam gedragen videoapparatuur en een merk van The Safariland Group [http://www.safariland.com/#sm.0010qsb5x10vfeoov1k2mit6qq1o5] ("Safariland"), een toonaangevende wereldwijde leverancier van producten voor veiligheid en overleving, bedoeld voor publieke veiligheid, en de militaire, professionele en outdoor markten, kondigde vandaag een recentelijk geformeerd partnerschap aan met Digital Ally(®) voor een exclusieve distributieovereenkomst van Digital Ally's VuLink(®) [http://www.digitalallyinc.com/activation.cfm] automatische activeringssysteem voor in de auto, waarin de gepatenteerde activeringstechnologie van Digital Ally wordt gebruikt. Met dit systeem kunnen Safariland VIEVU ("VIEVU") en Digital Ally een automatisch activeringssysteem voor in de auto implementeren, dat opnames opstart op VIEVU's LE4 en LE5(TM) op het lichaam gedragen camera's. Door camera-activering verder te automatiseren wordt een grotere efficiëntie en veiligheid bereikt voor rechtshandhavers en de gemeenschap.

"Dit partnerschap brengt jarenlange, bewezen expertise samen van de meest gerespecteerde merken voor rechtshandhavers", zei Stan Ross, CEO van Digital Ally. "Met tevredenheid zien wij dat anderen het belang en de waarde van onze producten en intellectuele eigendommen herkennen, in het bijzonder onze gepatenteerde VuLink automatische activeringstechnologie. Wij kijken uit naar ons partnerschap met VIEVU om hen de producten en technologie aan te kunnen bieden die zij nodig hebben om deze capaciteiten te leveren aan de klanten van VIEVU."

Het VuLink-systeem van Digital Ally stuurt een draadloos signaal waarmee de door de agent op het lichaam gedragen camera geactiveerd wordt bij verschillende acties in de auto, zoals een sirene die aangezet wordt, het licht dat aangezet wordt, of een deur die open wordt gedaan. Het VuLink-systeem, wanneer dit is verbonden met de op het lichaam gedragen VIEVU-camera, zorgt voor een consistentere activering, door de camera van de agent automatisch aan te zetten op basis van door de instantie geselecteerde triggers in het voertuig. De automatische activering zorgt ervoor dat het veel minder vaak voorkomt dat er geen beelden van de op het lichaam gedragen camera beschikbaar zijn, omdat de agent is vergeten de camera aan te zetten.

"Het samenwerkingsverband met Digital Ally erkent hun gepatenteerde automatische activeringstechnologie en laat zien hoe leiders op het gebied van innovatie, zoals Safariland, VIEVU en Digital Ally samen kunnen werken aan het aanbieden van superieure oplossingen voor rechtshandhavers", zei Sean McCarthy, die leidinggeeft aan VIEVU en het platform voor draagbare technologie van Safariland. "Door exclusieve distributierechten te verkrijgen tot de gepatenteerde VuLink-technologie van Digital Ally, vervolmaken wij een VIEVU-platform met automatische triggers voor het activeren van op het lichaam gedragen camera's op de meest kritieke momenten: wanneer een agent zijn of haar voertuig verlaat, en wanneer deze een vuurwapen uit het Safariland CAS(TM) automatische activeringsholster haalt."

Over Digital Ally, Inc.

Digital Ally, Inc. ontwikkelt, vervaardigt en vermarkt geavanceerde technologische producten voor rechtshandhaving, binnenlandse veiligheid en commerciële toepassingen. Het bedrijf is met name gericht op digitale videobeelden en de opslag hiervan. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Lenexa, Kansas en haar aandelen worden verhandeld op de Nasdaq kapitaalmarkt onder de code "DGLY". Ga voor meer nieuws en informatie a.u.b. naar www.digitalallyinc.com [http://www.digitalallyinc.com/].

Over VIEVU

VIEVU(®) is een toonaangevende leverancier van op het lichaam gedragen camera- en videotechnologieën, die veilige, kwalitatief hoogwaardige camera's voor rechtshandhavers, beveiligingspersoneel, medische noodhulp en eerstehulpverleners levert. VIEVU Solution(TM), het volledig gehoste cloud bewijsbeheersysteem van de volgende generatie van het bedrijf, is gebaseerd op Microsoft(®) Azure Government Cloud, de eerste zakelijke cloud die voldoet aan de normen van de Criminal Justice Information Services (CJIS) van de Amerikaanse FBI. VIEVU was de eerste leverancier van op het lichaam gedragen camera's met automatische videoredactie-technologie, een uitermate geavanceerd redactie-instrument dat zo is ontworpen dat het gezichten en objecten die door op het lichaam gedragen camera's zijn opgenomen, automatisch, zonder tussenkomst van de gebruiker, wazig maakt, om zo de privacy en identiteit van slachtoffers, onschuldige omstanders, minderjarigen en undercover politieagenten te beschermen. De VIEVU-technologie is gebaseerd op ervaring van de politie, en wordt gebruikt door duizenden rechtshandhavingsinstanties in 17 landen. Ga voor meer informatie a.u.b. naar www.vievu.com [http://www.vievu.com/].

Over The Safariland Group

The Safariland Group is een toonaangevende internationale leverancier van een groot aantal verschillende producten voor veiligheid en overleving voor de publieke veiligheid, militaire, professionele en outdoor markten. The Safariland Group biedt een aantal erkende merknamen in deze markt aan, waaronder Safariland(®), Med-Eng(®), Safariland(®) Armor, Safariland(® )VIEVU(®), Mustang Survival(®), Bianchi(®), Break Free(®), PROTECH(®) Tactical, Defense Technology(®), Hatch(®), Monadnock(®), Identicator(®) en NIK(®). De missie van The Safariland Group: "Together, We Save Lives(TM)", is onlosmakelijk verbonden met de levensreddende en beschermende producten die het aanbiedt. The Safariland Group heeft haar hoofdkantoor in Jacksonville, Florida. The Safariland Group is een handelsmerk van Safariland, LLC.

Ga voor meer informatie over The Safariland Group en deze producten a.u.b. naar www.safariland.com [http://www.safariland.com/].

Voor informatie en bronnen voor de media, gaat u naar www.safariland.com/media-center.html [http://www.safariland.com/media-center.html].

Neem voor meer informatie a.u.b. contact op met: Angie Mathews CGPR (714) 768-1140 Angie@cgprpublicrelations.com [mailto:Angie@cgprpublicrelations.com]

Web site: http://www.safariland.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234