Safariland VIEVU presenteert de LE5 op het lichaam gedragen camera met het eerste selecteerbare gezichtsveld in de industrie en automatische acti

Draadloze, wifi- en CAS automatische activeringstechnologie zorgen voor een geavanceerde connectiviteitsefficiëntie voor wetshandhaving

ONTARIO, Californië, 21 oktober 2017 /PRNewswire/ -- Safariland(®) VIEVU(®) [http://www.vievu.com/], een leider op het gebied van op het lichaam gedragen camera- en videobewijsbeheer en een merk van The Safariland Group [http://www.safariland.com/], zal de LE5(TM) op het lichaam gedragen camera presenteren op de jaarlijkse conferentie in 2017 van de Internationale Vereniging van Hoofden van de Politie [http://www.theiacpconference.org/] (IACP) in Philadelphia, Pennsylvania, van 21 tot en met 24 oktober 2017. De technologische vooruitgang van de LE5-camera zorgt voor de toonaangevende connectiviteit en aanpasbaarheid in de industrie voor integratie met radio's, smartphones, holsters, voertuigen en andere gekoppelde communicatieapparaten.

De nu met draadloze technologie uitgeruste LE5 op het lichaam gedragen camera heeft twee innovaties: een door de gebruiker te kiezen gezichtsveld en een USB-C verbinding. Hij is volledig instelbaar om de klassieke 95 graden te registreren, d.w.z. een weergave van het menselijk oog, evenals een beperkter en meer gefocust gezichtsveld van 70 graden of een breedhoek van 120 graden. De USB-C verbinding zorgt voor een snelle oplading en een hoge snelheid en het symmetrisch en reversibel ontwerp zorgt voor een gemakkelijke docking.

"Ik ben verrukt om deze vijfdegeneratiecamera op de markt te brengen. Hij is een weerspiegeling van de feedback van onze klanten, innovaties en de nieuwste technologie op het gebied van optiek. Met zijn geavanceerde componenten biedt de LE5 de functionaliteit en flexibiliteit die onze klanten vragen," zei Sean McCarthy, leider van VIEVU en de Wearable Technology-activiteiten van Safariland. "Wij begrijpen de behoefte van onze gebruikers aan een lichtgewicht en compact camera-ontwerp met een reeks gemakkelijk aan te passen montagemogelijkheden en een gebruiksvriendelijke schuifschakelaar. Wat onze klanten op lange termijn het meest zullen waarderen zijn de afwerking en het oog voor detail."

De Safariland VIEVU LE5 camera functioneert naadloos met de Safariland(®) 7TS(TM) holster met CAS(TM) technologie, waarbij gepatenteerde, marktleidende chiptechnologie wordt benut voor de automatische activering van de Safariland VIEVU camera telkens een wapen uit de holster wordt getrokken.

Het gebruik van draadloze technologie met een laag vermogen en wifi-streaming bevordert de mogelijkheden voor de geconnecteerde agent. De camera kan gedurende meer dan 12 uur continu beelden blijven registreren zonder dat de batterij moet worden heropgeladen, waardoor ruime livestream video's en de toevoeging van metadata in het veld mogelijk zijn. Met een opslagcapaciteit voor meer dan 50 uur beeldmateriaal heeft de camera een selecteerbare pre-record van tot drie minuten en een post-record van tot één minuut met video en audio zodat het mogelijk is de cruciale momenten van een evenement op te nemen. Een aantal aanvullende eigenschappen zijn de gebruiksvriendelijke aan-uit schuifschakelaar, een IP66-rating voor waterbestendigheid en een door de gebruiker selecteerbare registratie-indicator met LED-lichten of een "uitsluitend vibratie" Covert modus, en dit allemaal in een pakket dat minder dan vijf ounces weegt.

"Bij Safariland weten we dat agenten graag hun uitrusting aanpassen om hun systeem perfect in te stellen. Vandaar dat de selecteerbare opties een kernelement waren van dit ontwerp. De LE5 op het lichaam gedragen camera en de CAS-technologie definiëren de manier waarop de wetshandhavingsinstanties connectiviteit en technologie integreren in het politiewerk," voegde McCarthy hier nog aan toe. "Deze toonaangevende op het lichaam draagbare technologie versterkt onze verbintenis om de meest innovatieve oplossingen voor wetshandhaving te leveren."

Net als bij de andere Safariland VIEVU op het lichaam gedragen camera's is de LE5 camera geïntegreerd met de aan CJIS conforme digitale bewijsbeheerssystemen. De instanties kunnen kiezen voor de VIEVU(®) Solution(TM), het volledig hosted cloudsysteem dat is gebouwd op de Azure Government cloud van Microsoft of VERIPATROL(TM), de onsite oplossing.

Gedurende de hele conferentie 2017 van IACP zullen er in stand #1515 presentaties plaatsvinden van deze nieuwe op het lichaam gedragen technologie. Voorts zijn er mogelijkheden betreffende tests en evaluaties door instanties. Bezoek www.vievu.com [http://www.vievu.com/] voor meer informatie.

Over VIEVU

VIEVU(®) is een toonaangevende leverancier van op het lichaam gedragen camera- en videotechnologie die veilige videocamera's van goede kwaliteit levert voor wetshandhaving, beveiliging, medische nooddiensten en eerste hulpverleners. VIEVU Solution(TM), de volgende generatie van volledig hosted op de cloud gebaseerde bewijsbeheerssystemen van het bedrijf is gebouwd op de Azure Government Cloud van Microsoft(®), de eerste zakelijke cloud die voldoet aan de Criminal Justice Information Services (CJIS) normen van het FBI. VIEVU was de eerste leverancier van op het lichaam gedragen camera's met Automated Video Redaction technologie, een uiterst geavanceerde redaction tool die automatisch de op het lichaam gedragen camera's geregistreerde gezichten en objecten wazig maakt zonder tussenkomst van de gebruiker om zo de privacy en identiteit van slachtoffers, onschuldige omstanders, minderjarigen en undercoveragenten te beschermen. De op de ervaringen van de politie gebouwde VIEVU-technologie wordt door duizenden wethandhavingsinstanties in 17 landen gebruikt. Kijk voor meer informatie op www.vievu.com [http://www.vievu.com/].

Over The Safariland Group

The Safariland Group is een toonaangevende mondiale leverancier van een ruime waaier van veiligheids- en overlevingsproducten die zijn ontworpen voor de openbare veiligheids-, militaire, professionele en outdoormarkten. The Safariland Group biedt een aantal erkende merknamen op deze markten, waaronder Safariland(®), Med-Eng(®), Safariland(®) Armor, Safariland(® )VIEVU(®), Mustang Survival(®), Bianchi(®), Break Free(®), PROTECH(®) Tactical, Defense Technology(®), Hatch(®), Monadnock(®), Identicator(®) en NIK(®). De missie van The Safariland Group, "Together, We Save Lives(TM)" (Samen levens redden) is een inherent onderdeel van de levensreddende en beschermende producten die het bedrijf levert. Het hoofdkantoor van The Safariland Group bevindt zich in Jacksonville, Florida. The Safariland Group is een handelsnaam van Safariland, LLC.

Bezoek www.safariland.com [http://www.safariland.com/] voor meer informatie over The Safariland Group en deze producten.

Bezoek www.safariland.com/media-center.html [http://www.safariland.com/media-center.html] voor informatie in de media.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: CGPR Angie Mathews (714) 768-1140 Angie@cgprpublicrelations.com [mailto:Angie@cgprpublicrelations.com]

Web site: http://www.safariland.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234