Royal Canadian Mint viert inheemse cultuur met schitterend gekleurde 'Fancy Dance' zilveren munt

MONTREAL, September 21, 2018 /PRNewswire/ --

De Royal Canadian Mint doet mee met de 17e jaarlijkse Powwow van de McGill University om een levendig gekleurde zilveren verzamelaarsmunt te onthullen. De munt viert de spectaculaire Fancy Dance, een moderne inheemse kunstvorm die een krachtige en boeiende expressie is van inheemse trots en erfgoed.

"Het culturele erfgoed van dit land begon met de kunst, muziek, dans en de tradities van inheemse volkeren en het is fantastisch om deze tradities weerspiegeld te zien in een nieuwe munt van de Royal Canadian Mint," zei Marc Miller, Staatssecretaris voor Kroon-inheemse Relaties, die aanwezig was bij de onthulling van de munt. "We werken aan een zinvolle verzoening en aan een toekomst waarin alle inheemse volkeren een reële en eerlijke kans op succes hebben. Het inspirerende ontwerp van de Mint, de Fancy Dance, herinnert ons eraan het belang van inheemse tradities te erkennen en te vieren."

"De Royal Canadian Mint is er trots op het fascinerende verhaal van Canada te kunnen vertellen door middel van munten en het vieren van de First Nations, Inuit en Métis-culturen is van fundamenteel belang om dat doel te bereiken", aldus Jennifer Camelon, interim-president en CEO van de Royal Canadian Mint. "Onze prachtig gekleurde munt die de schitterende kunst van de Fancy Dance viert, is een nieuwe kans voor inheemse kunstenaars uit heel Canada om hun talent, tradities en culturen te delen.

De afbeelding van Kanien'kehá:ka-kunstenaar Garrison Garrow op de achterzijde legt de snelle energie vast van een moderne powwow-dansstijl: de Fancy Dance. Een mannelijke danser domineert de achterzijde en fijn gedetailleerd graveerwerk voegt een gevoel van energetische beweging toe, terwijl de toepassing van kleuren de ingewikkelde patronen van zijn gewaad benadrukt. Van het Thunderbird of the Plains-volk tot het Iroquois-ontwerp op de rand - het scala aan motieven, texturen en traditionele elementen (waaronder de heilige arendsveren) appelleert sterk aan het culturele belang van de powwow. De voorzijde toont de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II door Susanna Blunt.

Deze 57 gram zware, fijne zilveren munt wordt verkocht voor CAN$ 189,95 en kan vanaf vandaag worden besteld door rechtstreeks contact op te nemen met de Royal Canadian Mint via 1-800-267-1871 in Canada, 1-800-268-6468 in de VS of online via http://www.mint.ca. De munt is ook verkrijgbaar in de boetieks van Royal Canadian Mint in Ottawa en Winnipeg, bij deelnemende verkooppunten van Canada Post en via het mondiale netwerk van dealers en distributeurs van de Mint vanaf 2 oktober 2018.  

Over de Royal Canadian Mint De Royal Canadian Mint is de Crown Corporation die verantwoordelijk is voor het slaan en de distributie van Canadese circulatiemunten. De Mint is een ISO 9001-2008 gecertificeerd bedrijf dat wordt erkend als een van de grootste en meest veelzijdige munten ter wereld en biedt een breed scala aan gespecialiseerde, hoogwaardige muntenproducten en gerelateerde diensten op internationale schaal. Bezoek voor meer informatie over de Mint en hun producten en diensten http://www.mint.ca.

Afbeeldingen van deze munt zijn beschikbaar op: https://www.dropbox.com/sh/94toln3vsnthkpm/AACZazyH7Bdlxbso_FTnYwUma?dl=0 

De pers kan contact opnemen met: Alex Reeves, senior adviseur, externe communicatie, Royal Canadian Mint, Tel: +1(613)949-5777, reeves@mint.ca

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234