Energie-onafhankelijke elektrische voertuigen: verbluffende nieuwe ontwikkelingen

BOSTON, September 21, 2017 /PRNewswire/ --

Nu's werelds eerste conferentie over energie-onafhankelijke elektrische voertuigen [http://www.idtechex.com/delft17 ] op september 27-28 aan de Technische Universiteit Delft over minder dan een week nadert, kondigen grote spelers, die allemaal zullen spreken op het evenement, enkele opmerkelijke nieuwe ontwikkelingen aan.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140310/673848 )

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/558954/Energy_Independent_Electric_Vehicles.jpg )

Professor Elias Siores van de universiteit van Bolton in het Verenigd Koninkrijk, die multi-modus energiewinnende weefsels ontwikkelt voor zeilen en luchtschepen en andere 'enablers', vertelt, "Energie-onafhankelijke voertuigen zijn de weg naar de toekomst. We zullen waarschijnlijk snel overstappen van traditionele energiebronnen naar hernieuwbare energie door middel van het winnen en omzetten van energie. Dit vereist de ontwikkeling en het gebruik van slimme materialen in systemen die energie kunnen winnen, omzetten en deze zowel kunnen gebruiken als opslaan. Het huidige onderzoek maakt grote vorderingen in deze richting en de nauwe samenwerking tussen wetenschap en industrie zorgt ervoor dat de techniek zich voortdurend verbetert."

Op het programma van het evenement [http://www.idtechex.com/eiev/show/en/agenda ] staat ook Hanergy uit China, dat de branche verbaasde met een carrosserie van gallium-arsenide op hun prototype-auto's die ze onlangs toonden en die in 2020 gelanceerd moeten worden. Ze genereren ongeveer een kilowatt, maar de grootste uitdaging is om de kosten te verlagen tot beheersbare niveaus, iets dat ze beloven te zullen gaan doen terwijl de efficiëntie met 40% wordt verhoogd.

Martijn Lammers van Lightyear uit Nederland, die een zonneauto voorbereid voor algemene verkoop in 2019 vertelt, "Energie-onafhankelijke voertuigen kunnen de aanvaarding van elektrische voertuigen versnellen. Het maakt ze schaalbaarder omdat ze minder afhankelijk zijn van de elektrische infrastructuur."

Sono Motors presenteerde onlangs de Sion in het Technologiecentrum van München. Deze innovatieve elektrische auto heeft geïntegreerde zonnecellen in de carrosserie en niet alleen in het dak, een bereik van 250 km en kost slechts EUR16.000 (zonder accu).  

Toyota uit Japan heeft onlangs een efficiënte windturbine gepatenteerd die auto's oplaadt terwijl ze stilstaan. Professor Pietro Perlo, die zal spreken namens IFEVS Italy, heeft een andere versie hiervan. Spreker Joep Breuer herinnert ons eraan, "Wind heeft de potentie om in 20-100 maal zoveel energie te voorzien als de wereld nodig heeft. Het is van essentieel belang om wind op grote hoogte te gaan benutten om van dit potentieel gebruik te maken en de overgang naar een transportsysteem zonder fossiele brandstoffen mogelijk te maken. Kitepower is er trots op één van de toonaangevende bedrijven in windenergie hoog in de lucht te zijn". Hij vertelt dat Airborne Wind Energy (AWE) voor het eerst in 2018 op de markt komt en geschikt is voor opladen langs de kant van de weg en voor het aandrijven van energie-onafhankelijke schepen.

Ga voor meer informatie naar http://www.IDTechEx.com/EIEV.Contactpersoon:
Corinne Jennings
Eventmanager
c.jennings@IDTechEx.com
UK: +44-(0)1223-810277
 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234