Kao gaat Oribe Hair Care van Luxury Brand Partners overnemen

CINCINNATI, December 20, 2017 /PRNewswire/ --

Kao USA Inc., 100% een dochteronderneming van Kao Corporation en een toonaangevende producent en marketeer van schoonheidsmerken die wereldwijd een belangrijke rol spelen in innovatie en kwaliteit, kondigde vandaag aan dat er een overeenkomst is afgesloten voor de overname van Oribe Hair Care, LLC, van de eigenaren, waaronder Luxury Brand Partners, LLC, een innovatieve speler op het gebied van schoonheidsproducten, die bekend staat vanwege de door artiesten geïnspireerde merken en de ondernemingsgeest. Daniel Kaner, mede-oprichter en huidige medevoorzitter van Oribe Hair Care, zal worden benoemd als de voorzitter van de nieuw verworven entiteit. De details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/591181/Kao_Corporation.jpg )

Oribe zal deel uitmaken van de portefeuille met professionele merken van de afdeling Kao Salon. Hieronder valt Goldwell, een complete lijn met exclusieve, hoogwaardige haarproducten voor stylisten die ontworpen is voor professionele behoeften. Ook de wereldwijd geïnspireerde productenlijn KMS voor haarverzorging en styling voor creatieve stylisten en hun klanten maakt hiervan deel uit.

Oribe is van een prestigieus merk voor haarverzorging uitgegroeid tot een wereldwijde schoonheidsautoriteit op het gebied van haar-, huid- en lichaamsverzorging, make-up, hulpmiddelen en accessoires. Het merk heeft een sterke aanwezigheid op het hoogste niveau in het segment van de professionele salons, evenals bij toonaangevende detailhandelaars in specialiteiten overal in de wereld.

"Oribe is een uitmuntend merk en past perfect bij de portfolio van de afdeling Kao Salon," aldus Cory Couts, de Global President van de afdeling Kao Salon. "En Daniel zal een stimulerende en inspirerende aanvulling zijn op ons managementteam. De benoeming van Daniel garandeert niet alleen de continuïteit van alles wat speciaal is aan Oribe, maar vormt ook een voortzetting van de missie van ons bedrijf om een beroep te doen op de meest artistieke en zakelijke salonprofessionals ter wereld."

"Kao is de ideale plek voor Oribe Hair Care voor de volgende etappe van dit transformerende traject," volgens Kaner. "Ik heb diep respect voor hun organisatie en getalenteerde leiding. Onze vriendschap en zakelijke relatie gaat jaren terug en was het succesvolste bij de strategische partnerschap tussen Oribe en Goldwell Color in de Verenigde Staten. We hebben altijd geloofd dat haarverzorging een alomvattende en luxe ervaring moet zijn en Kao biedt ongelooflijke ondersteuning voor de hoge norm die we onszelf opleggen."

"Door de focus op luxe producten zal Oribe voldoen aan de eisen van een prestigieuze lijn in het productassortiment van Kao Salon," vervolgde Couts. "En door het uitgebreide mondiale distributienetwerk van de afdeling Kao Salon kan Oribe internationaal uitbreiden."

"Het is een bitterzoet moment om afscheid te nemen van een merk dat Oribe Canales, Daniel Kaner en ik bijna tien jaar geleden hebben opgericht en gecreëerd," vertelde Tevya Finger, CEO van Luxury Brand Partners. "Ik ben ontzettend trots op wat Oribe Hair Care sinds de oprichting heeft bereikt. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe Kao Corporation het merk op mondiale schaal gaat ontwikkelen."

De activiteiten van Oribe blijven gebaseerd in New York City (Verenigde Staten) onder de huidige leiding, die aan de afdeling Kao Salon gaat rapporteren.

De overname is afhankelijk van de gebruikelijke beoordeling en goedkeuring van regelgevende instanties.

Over de afdeling Kao Salon De afdeling Kao Salon maakt deel uit van de afdeling Kao Beauty Care Business. Deze biedt exclusieve producten en diensten aan salons en stylisten over de hele wereld aan. Het bedrijf is een leider qua filosofie en trends voor de sector professionele haarverzorging en de thuisbasis van de Goldwell- en KMS-merken. De missie van de afdeling Kao Salon is het verrijken van de levens van stylisten, saloneigenaars en hun klanten door middel van partnerschappen, zakelijke groei van salons en onze exclusieve portfolio voor salons met geavanceerde diensten, innovatieve producten en inspirerende opleidingen.

Over Oribe Hair Care Oribe Hair Care heeft de norm bepaald in de prestigieuze markt van de professionele haarverzorging. Oribe combineert innovatieve formuleringen, de best presterende producten, bekroonde verpakkingen en ongeëvenaarde opleidingen. Het merk is uitgegroeid tot een bekende autoriteit op het gebied van schoonheid voor zowel ervaren stylisten als smaakvolle consumenten. Dit zijn producten voor mensen met een fascinatie voor haar.

Over Luxury Brand Partners Luxury Brand Partners ontwikkelt en koestert prestigieuze, door artiesten geïnspireerde merken voor schoonheid, met de nadruk op innovatie en met passie voor de creatieve geest. Onze bedrijfsportefeuille biedt hoogwaardige producten en toonaangevende opleidingen, vanuit zowel artistiek als zakelijk perspectief. We beschikken over kantoren in Miami (Verenigde Staten) en New York. Luxury Brand Partners omvat R+Co, Smith & Cult, IGK, V76 by Vaughn en Pulp Riot.

Contactpersoon voor de pers:
Kao Europa, Midden-Oosten, Afrika:
Melanie Schnitzler
melanie.schnitzler@kao.com
+49-6151-396-0686Oribe Hair Care:
Tara Lowenberg
TL Communications
tara@tlcommunicate.com
+1-212-375-8660


Luxury Brand Partners:
Erin McCaffrey Nenadich
BPCM
emccaffrey@bpcm.com
+1-646-795-6893
 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234