Russische retailer Lenta treedt toe tot EMD, de grootste Europese inkoop- en marketingorganisatie

PFÄFFIKON, Zwitserland, November 20, 2017 /PRNewswire/ --


- Het EMD-lidmaatschap biedt Lenta nieuwe inkoopmogelijkheden  
- Een sterke aanwezigheid in Rusland versterkt de internationale marktpositie van EMD   


Russische retailer Lenta is een nieuw lid van de European Marketing Distribution (EMD) AG, de grootste Europese inkooporganisatie. Het nieuwe EMD-lid Lenta, met zijn hoofdkantoor in St. Petersburg, is een van de grootste retailers in Rusland met in totaal 214 hypermarkten in 79 Russische steden en 71 supermarkten door heel het land. De retailer kent een jaaromzet van 4,5 miljard euro en heeft ongeveer 40.400 mensen in dienst.

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/606117/European_Marketing_Distribution.jpg )

Dankzij het nieuwe EMD-lidmaatschap vergroot Lenta zijn inkoopmogelijkheden, wat een aanzienlijke besparing betekent in de toeleveringsketen, hetgeen geïnvesteerd wordt in het versterken van de klantpropositie van Lenta.

Als lid van de EMD, die actief is in 22 landen, heeft Lenta de beschikking over waardevolle bronnen voor de inkoop van transnationale goederen. Bovendien biedt het kans op marktsynergieën en nieuwe mogelijkheden voor activiteiten op het gebied van Europese en eigen merken.

Lenta's Chief Executive Officer Jan Dunning: "We zijn heel blij vanaf nu deel uit te maken van een sterke EMD-gemeenschap die is gebaseerd is op samenwerking. De verkoopkansen van ons bedrijf zullen er ook profijt van hebben. De EMD biedt ons vele productassortimenten en marketinginstrumenten, waardoor we onze klantgerichte groei op de Russische markt verder kunnen uitbreiden. "

Voor alle fabrikanten die actief zijn in de FMCG-sector (consumptiegoederen met hoge omloopsnelheid) biedt de samenwerking met Lenta nieuwe kansen.

Over Lenta  

Lenta is de grootste hypermarktketen in Rusland en het op drie na grootste retailkanaal van het land. Het bedrijf is in 1993 in St. Petersburg opgericht. Lenta telt 214 hypermarkten in 79 Russische steden en 71 supermarkten in Moskou, St. Petersburg, Novosibirsk, Yekaterinburg en de centrale regio met een totaal verkoopoppervlak van ongeveer 1.282.520 vierkante meter. De gemiddelde Lenta-hypermarkt heeft een verkoopoppervlak van ongeveer 5.700 m2. De gemiddelde Lenta-supermarkt heeft een verkoopoppervlak van ongeveer 900 m2. Het bedrijf telt zeven distributiecentra in eigen beheer.

De grootste aandeelhouders van Lenta zijn TPG Capital en de Europese bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling. Beiden staan voor een kwalitatief hoge mate van bedrijfsbestuur. Lenta is genoteerd op de aandelenbeurzen van Londen en Moskou.

Over EMD   

De EMD is vertegenwoordigd in 20 Europese landen en daarnaast in Australië en Nieuw-Zeeland. De verenigde groep koopt over de hele wereld eigen-merkproducten in en onderhandelt op transnationaal niveau met fabrikanten van merkproducten over de inkoopvoorwaarden. De EMD is in 1989 opgericht en uitgegroeid tot de grootste Europese inkooporganisatie. In Europa en Rusland vertegenwoordigt het een totale klantomzet van ongeveer 184 miljard euro.

De EMD is door de sector erkend als sterke en doeltreffende partner op het gebied van inkoop en gezamenlijke handelsgroei sinds 1989.  

De volgende bedrijven die lid zijn van de European Marketing Distribution (EMD) zijn een toonbeeld van de voordelen van een nauwe samenwerking in 22 landen: 


    Verenigd Koninkrijk: ASDA              Finland: Tuko Logistics
    Nederland: Superunie                   Zweden: Axfood
    Duitsland: MARKANT AG                  Denemarken: Dagrofa
    Frankrijk: Groupe Casino Tsjechische   Republiek: MARKANT
    Zwitserland: MARKANT Syntrade          Slowakije: MARKANT
    Spanje: Euromadi Iberica               Polen: Kaufland
    Portugal: EuromadiPort                 Kroatië: Kaufland
    Oostenrijk: MARKANT Österreich         Roemenië: Kaufland
    Italië: ESD Italia                     Bulgarije: Kaufland
    Noorwegen: Unil/Norges Gruppen         Rusland: Lenta
    Australië: Woolworths Ltd.             Nieuw-Zeeland: Woolworths Ltd.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Uwe Rosmanith


Rosmanith & Rosmanith
The Art Of Communication
Unter den Eichen 7
D-65195 Wiesbaden
Phone: +49(0)611/716-547-920
uwe@rosmanith.de
http://www.rosmanith.de
 
Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/606117/European_Marketing_Distribution.jpg

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234