Enopace Biomedical uitgeroepen tot beste onderneming voor medische innovatie

CAESAREA, Israël, November 20, 2017 /PRNewswire/ --

Enopace is tijdens de TCT in Colorado door toonaangevende cardiologen en professionals binnen de industrie, uitgeroepen tot het beste bedrijf voor medische innovatie voor het

jaar 2017    

Enopace Biomedical, ontwikkelaar van minimaal invasieve, implanteerbare endovasculaire neuromodulatie therapieen voor patienten met hartfalen, kondigde vandaag aan dat het tijdens de jaarlijkse Shark Tank Innovatie Competitie door toonaangevende cardiologen en professionals binnen de industrie uitgeroepen is tot het beste bedrijf op het gebied van medische innovatie voor het jaar 2017. De stemming heeft plaatsgevonden tijdens het Transcatheter Interventional Therapeutics (TCT) congres dat op 29 oktober tot 2 november plaatsvond in Denver, Colorado.  Het TCT Congres is 's werelds grootste, en belangrijkste educatieve conferentie over interventionele cardiovasculaire geneeskunde en toont de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bestaande therapieen en klinisch onderzoek.

Hartfalen, met meer dan 20 miljoen patienten in Europa en de Verenigde Staten, wordt geassocieerd met enorme hoge zorgkosten en blijft de grootste onvervulde klinische behoefte in de cardiovasculaire wereld. Enopace, opgericht door Rainbow Medical, heeft een neuromodulatie-technologie ontwikkeld waarmee de cardiale efficientie verhoogt wordt door de werkdruk op het hart te verminderen, waardoor patienten die lijden aan congestief hartfalen (CHF) behandeld worden.

Van de 60 bedrijven die door de deelnemers van de TCT conferentie beoordeeld werden, werden er 8 geselecteerd om hun technologieen te presenteren en 3 werden geselecteerd als finalisten.  De 3 finalisten ondergingen twee dagen van presentaties en discussiebijeenkomsten bijgewoond door een panel van leidinggevende cardiologen en professionals uit de industrie, en Enopace verkreeg de titel van beste medische innovatie voor 2017. 

"Na een slopende beoordelingsprocedure, waren we verheugd om geeerd te worden met deze prestigieuze onderscheiding," aldus Amir Dagan, CEO van Enopace. "Dit is een bevestiging van onze unieke, innovatieve aanpak voor de behandeling van patienten met congestief hartfalen."

Efi Cohen Arazi, CEO van Rainbow Medical investeringsgroep, voegde toe: "Deze prijs is een geweldige validering van de Enopace-technologie en de manier waarop het de behandeling van congestief hartfalen aanpakt." Volgens Arazi, zal Rainbow Medical "blijven investeren in revolutionaire oplossingen voor aanzienlijke onvervulde marktbehoeften, zoals Enopace."

Over Enopace Biomedical    

Enopace Biomedical Ltd. ontwikkelt een innovatief apparaat om patienten met hartfalen te behandelen. Enopace's technologie bestaat uit een minimaal invasieve, implanteerbare neurostimulatie-apparaat waarmee de cardiale efficientie verhoogd wordt door de linker ventriculaire belasting te verminderen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Caesarea, Israel, is opgericht door Rainbow Medical (http://www.rainbowmd.com) [http://www.rainbowmd.com ].

Over Rainbow Medical    

Rainbow Medical (http://www.rainbowmd.com) is een uniek particulier operationeel investeringsbedrijf dat zich richt op het opstarten en ontwikkelen van start-up bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van baanbrekende medische hulpmiddelen, uitgevonden door Yossi Gross, in een verscheidenheid aan medische gebieden. Door zich te richten op belangrijke onvervulde marktbehoeften, probeert Rainbow Medical het leven van mensen te verbeteren en uitzonderlijk rendement voor zijn aandeelhouders te genereren.Neem voor meer informatie contact op met:
Meital Levi Tal, +972-54-7739677, meital@xmind.co.il


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234