Kavalan bekroond als mondiale 'Distilleerder van het Jaar' op International Wine and Spirit Competition

TAIPEI, Taiwan, 20 november 2017 /PRNewswire/ -- Kavalan, de beste whiskyproducent van Taiwan, is uitgeroepen tot "Distilleerder van het Jaar", de hoogst mogelijke onderscheiding in dit prestigieuze programma voor sterkedrankproducenten wereldwijd, op de 2017 [https://www.iwsc.net/]International Wine and Spirit Competition [https://www.iwsc.net/] (IWSC).

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/606879/King_Car_Kavalan_Distillery.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/606879/King_Car_Kavalan_Distillery.jpg]

"Distilleerder van het Jaar" is de toperkenning van de IWSC en een overtreffing van alle erkenningen als "Sterkedrankproducent van het Jaar" in de productie van gin, wodka, brandy, rum, likeur en ook whisky.

Algemeen Directeur YT Lee van Kavalan zei dat de bekroning door IWSC als "Distilleerder van het Jaar" een erkenning is van de sterkedrankdistilleerderij met de hoogste totale score in alle categorieën en regio's.

"Wij hebben een passie voor het maken van een whisky van wereldklasse. Wij nemen deze prijs met nederigheid in ontvangst en wij streven ernaar nog betere whisky te maken in de toekomst," zei meneer Lee.

Master Blender Ian Chang zei dat hij wijlen Dr. Jim Swan, technisch expert en vriend van Kavalan, wilde bedanken voor zijn inspiratie.

"Normaal gezien zou Dr. Swan hier zitten samen met ons. Ik weet dat hij enorm trots zou zijn op deze prestatie. Deze hoogste eer is voor Jim," zei Chang.

Kavalan is al zes keer als "Sterkedrankproducent van het Jaar" uitgeroepen door de IWSC, met name in 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 en nu in 2017. De Kavalan Solist Ex-Bourbon Single Cask Strength [http://www.kavalanwhisky.com/cn/product-detailed.aspx?Serno=7] won tevens de IWSC-trofee van 2017 als de beste buiten Schotland geproduceerde whisky.

Als de pionier van Taiwanese whisky zijn aan Kavalan de hoogste onderscheidingen in de industrie toegekend. Zijn Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength [http://www.kavalanwhisky.com/en/product-detailed.aspx?Serno=30] werd in 2016 tot "World's Best Single Cask Single Malt Whisky [http://www.worldwhiskiesawards.com/kavalan-solist-amontillado-sherry-single-cask-strength.25585.html]" uitgeroepen door de prestigieuze World Whiskies Awards [http://www.worldwhiskiesawards.com/2016/] (WWA) en in 2015 werd zijn Solist Vinho Barrique [http://www.kavalanwhisky.com/en/product-detailed.aspx?Serno=28] uitgeroepen tot de "World's Best Single Malt Whisky [http://www.worldwhiskiesawards.com/2015/]."

Over Kavalan Whisky

De belangrijkste whiskydistilleerderij in Taiwan is gewijd aan de kunst van single malt whisky sinds 2006. De Kavalan-whisky rijpt in de intense hitte en vochtigheid en wordt nog beter door de zee- en berglucht en het bronwater van de besneeuwde bergen. Samen creëren deze factoren de typische smeuïge smaak van Kavalan. De naam Kavalan is de inheemse naam van de provincie Yilan waar de distilleerderij zich bevindt. De distilleerderij geniet de steun van haar moederbedrijf, King Car Group, dat al 30 jaar actief is in het maken van dranken. De distilleerderij heeft meer dan 250 keer goud gehaald en haar producten zijn beschikbaar in 60 landen. Bezoek www.kavalanwhisky.com/EN/main.aspx [http://www.kavalanwhisky.com/EN/main.aspx].

Mediacontacten:

Yvonne Chou 886-3922-9000#7162 yvonne@kavalandistillery.com [mailto:yvonne@kavalandistillery.com]

Web site: http://www.kavalanwhisky.com/en/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234