Wereldwijd vertrouwen van consumenten in het offensief, blijkt uit onderzoek

Doelgerichte consumenten sceptisch over gegevensprivacy, voedseletikettering en het ethische rentmeesterschap van merken vormt een risico van USD 1 biljoen voor bedrijven die geen prioriteit geven aan reputatie-vertrouwen en transparantie

- Wereldwijd onderzoek bracht aan het licht dat twee-derde van de consumenten een minder duur product zou kiezen als het merk beschikte over gegevensprivacy en processen voor kwaliteitsbewaking

- Het wereldwijde vertrouwen van consumenten neemt af als het gaat om etikettering, bijna de helft van de ondervraagden vertrouwen in plaats daarvan op peerreviews

- Consumenten maken zich meer zorgen over data-inbreuken op het gebied van financiële dienstverlening, dan over schendingen op het gebied van de voedselveiligheid in winkels of restaurants

CHICAGO, 20 mei 2019 /PRNewswire/ -- Aan de vooravond van het eerste jubileum van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), toont een nieuwe enquête van SAI Global [http://view.ceros.com/sai-global/trust-index-v2/p/1], een erkende leider in geïntegreerd risicobeheer, dat er een groeiend gebrek is aan vertrouwen binnen wereldwijde consumentengroepen. Dit gebrek wordt aangedreven door kwesties inzake gegevensprivacy, traceerbaarheid en ethische en ecologische rentmeesterschap.

https://mma.prnewswire.com/media/889496/SAI_Global_2019_Reputation_Trust_Index.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/889496/SAI_Global_2019_Reputation_Trust_Index.jpg]

Uit het jaarlijkse Reputation Trust Index-rapport [https://www.saiglobal.com/hub/campaign/reputation-trust-index-form], dat uitgevoerd wrdt door het onderzoeksbureau voor merkintelligentie Survata, blijkt dat consumenten nu beginnen na te denken over de waardewisseling tussen henzelf en de merken waar zij zaken mee doen, wat ertoe leidt dat bedrijven in de aanval gaan wat betreft hun reputatie. Bedrijven moeten gaan nadenken over het ontwerpen van transparantie om de kloof te overbruggen en de veerkracht van het merk te waarborgen door middel van een vertrouwensopbouw. Bedrijven kunnen niet eenvoudigweg zeggen 'vertouw ons' wanneer mensen om 'bewijs' eisen.

De belangrijkste onderzoeksresultaten zijn onder meer:


-- 82% van de consumenten voert onderzoek uit naar de bedrijven alvorens
zij tot een aankoop overgaan
-- 65% van de consumenten rangschikken gegevensprivacy als de belangrijkste
waarde voor maatschappelijke verantwoordelijke bedrijven (CRS -
Corporate Social Responsibility)
-- 36% van de consumenten rangschikken een data-inbreuk van financiële
diensten als de meest dringende bedrijfscrisis
-- 64% van de consumenten zouden meer uitgeven om het milieu te sparen
-- 60% van de consumenten eisen publieke verantwoordelijkheid in plaats van
financiële repercussies
Controle, vertrouwen en transparantie vormen de basis van een gezonde data-economie. Van degenen die door de Trust Index ondervraagd werden, beschouwde 65% gegevensprivacy als het belangrijkste kenmerk wat betreft de betrouwbaarheid van een bedrijf. Een score die aangeeft dat er een toename is in het begrip over de rechten van wereldwijde consumenten en de mechanismen die voorschriften, zoals de AVG, mogelijk hebben gemaakt zodat het vermogen van de consument om hun gegevens te beheren en beschermen verbeterd is.

"De AVG, en een gestage stroom van spraakmakende datalekken, heeft een verandering teweeggebracht in de manier waarop consumenten denken over hun eigen gegevens en hun waarde binnen onze digitale economie," aldus Peter Granat, CEO van SAI Global. "Het machtsevenwicht verschuift naar de consument omdat reputaties nu gebaseerd zijn op vertrouwen en transparantie in plaats van kosten."

Uit de bevindingen van de Trust Index van SAI Global blijkt dat transparantie een van de meest fundamentele manieren is om te bewijzen dat de gegevensverzameling en privacyprocessen van een bedrijf "betrouwbaar" zijn. 75 procent van de ondervraagden zou een product van lagere kwaliteit accepteren wanneer daar betere gegevensbescherming tegen over zou staan. Ze zouden ook meer betalen voor een product of dienst als de privacy van hun gegevens gegarandeerd was.

De jaarlijkse enquête zag geen echte verschillen in waardesystemen tussen de verschillende generaties. Onder de ondervraagden waren zowel de Millennials, GenXers en Baby Boomers het er allemaal mee eens zijn dat bedrijven de privacy van de consumenten moeten beschermen zodat hun vertrouwen gewonnen wordt.

In het inaugurele Trust Index-rapport van 2017, vroeg SAI Global de consument om de belangrijkste attributen van vertrouwen te rangschikken en meer dan de helft van de ondervraagde (56%) gaf aan dat de manier waarop het bedrijf in een crisis reageert, voor hen het allerbelangrijkste was. Nu in 2019 wil 60% van de ondervraagden dat bedrijven de publieke verantwoordelijkheid op zich nemen en 24% wil zien dat het bedrijf een boete betaalt.

"Bedrijven moeten over de juiste maatregelen beschikken voor transparantie met betrekking tot gegevensprivacy, toeleveringsketens en ethisch rentmeesterschap, of zij lopen het risico dat zij het vertrouwen van de consument verliezen", aldus Granat. "Bedrijven moeten niet alleen het risico verminderen, maar ook de weerbaarheid van hun reputatie grondig integreren en in lijn brengen met hun bedrijfsstrategie. Hierdoor kunnen ze een concurrentievoordeel behalen door vertrouwde providers te worden op het gebied van veiligheid, beveiliging, betrouwbaarheid, privacy en gegevensethiek."

Methodologie

SAI Global heeft Survata opdracht gegeven om deze enquête over het vertrouwen van consumenten uit te voeren. Survata heeft 4.691 online respondenten ondervraagd, die minimaal 18 jaar oud waren. De enquête vond plaats op 22-26 oktober 2018. Dit onderzoek werd uitgevoerd binnen zes grote mondiale regio's: Europa, Azië, Noord-Amerika, Midden-Oosten, Afrika en Oceania. De foutmarge voor dit onderzoek is 95%, vertrouwensniveau is 1,4%.

Over SAI Global

SAI Global is een erkende toonaangevende provider van geïntegreerde oplossingen voor risicobeheer, zekerheid en leeroplossingen. Wij helpen organisaties met het beschermen van hun merken door proactief risico's te beheren zodat bedrijfsuitmuntendheid, groei, duurzaamheid en vertrouwen gerealiseerd kan worden.

Onze geschiedenis is rijk aan ontwikkelingsprojecten voor innovatieve bedrijfsoplossingen, en vandaag de dag wordt deze traditie van innovatie voortgezet in toonaangevende producten en oplossingen in onze kernactiviteiten voor risicobeheersoftware, de aggregatie van normen, regelgevende inhoud, ethiek en compliance learning, risicobeoordelingen, certificering, testen en audits.

Onze SAI360 geïntegreerde oplossingen voor risicobeheer bestaan uit een combinatie van toonaangevende capaciteiten, diensten, en adviesdiensten voor de hele levenscyclus van het risico, zodat bedrijven zich op andere zaken kunnen richten. Samen maken deze tools en kennis het mogelijk dat klanten in de sector voor financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie en voedsel een geïntegreerd beeld van risico's kunnen ontwikkelen. Vraag om een gratis demonstratie [https://www.saiglobal.com/en-us/compliance_and_risk/request_a_demo/] om de instrumenten van de onderneming in actie te zien.

SAI Global heeft een wereldwijd bereik, met locaties in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Pacifisch gebied. Ga voor meer informatie naar www.saiglobal.com [http://www.saiglobal.com/risk].

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/889496/SAI_Global_2019_Reputation_Trust_Index.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/889496/SAI_Global_2019_Reputation_Trust_Index.jpg]

CONTACT: Contactpersonen media: Bree Goodall-Beer, Global Communications Manager, SAI Global, T. +44 (0) 1908 249 974, M. +44 (0) 7896 834 837, E. Bree.Goodall-Beer@saiglobal.com; Sophia Pearson, ModKaf voor SAI Global, P. +1 (215) 939-8794, E. sophiapearson@modkaf.com

Web site: https://www.saiglobal.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234