Lombard International: financiële resultaten 2018

PHILADELPHIA en LUXEMBURG, 20 maart 2019 /PRNewswire/ --


-- Sterk resultaat, met 5,1 miljard EUR aan premie-inkomsten uit nieuwe
contracten in 2018
-- Vermogen onder administratie gestegen tot 41,5 miljard EUR
-- Aanhoudende groei in Azië, Europa, Latijns-Amerika en de Verenigde
Staten
-- Verdere investeringen in innovatie en technologie
Lombard International, een van de toonaangevende specialisten in vermogensplanning voor vermogende particulieren, families en instellingen wereldwijd, publiceert vandaag de financiële resultaten van 2018. De resultaten weerspiegelen de sterke waardepropositie van de groep en bevestigen de expertise en flexibiliteit van het wereldwijde team van Lombard International. De resultaten tonen duidelijk het engagement van de groep om de oplossingen voor vermogensbeheer en dienstverleningscapaciteit voortdurend te verbeteren om te kunnen blijven groeien op lange termijn.


-- Ondanks de grote geopolitieke en economische onzekerheid kwamen de
premie-inkomsten uit nieuwe contracten uit op een stevige 5,1 miljard
EUR, waardoor het record van 2017 geëvenaard werd.
-- Hoewel de ontwikkelingen op de internationale markten verre van gunstig
waren, is het vermogen onder administratie gestegen tot 41,5 miljard EUR
(op 31 december 2018).
John Hillman, CEO van de groep Lombard International: "2018 was opnieuw een bijzonder succesvol jaar voor Lombard International. Onze capaciteit is wereldwijd verder gegroeid en we zijn blijven investeren in innovatie en technologie. Ondanks het moeilijke geopolitieke en macro-economische klimaat in alle regio's hebben we ons goed standgehouden, waardoor we kansen die zich in 2019 aandienen kunnen grijpen.

We begrijpen de bezorgdheid van onze cliënten en partners over de toenemende geopolitieke onzekerheid. Die heeft namelijk gevolgen voor de welvaart en de financiële toekomst van iedereen. In dergelijke onzekere en moeilijke tijden zijn onze producten en diensten echter des te belangrijker. Wij helpen onze cliënten en hun adviseurs namelijk hun weg te vinden in het uitdagende marktklimaat. Wij beschermen hun vermogen en zorgen ervoor dat het kan worden overgedragen aan de volgende generaties en ook op lange termijn in stand blijft."

Wereldwijde voetafdruk

In de laatste twaalf maanden is onze onderneming in alle regio's blijven groeien, waardoor we intussen een unieke voetafdruk hebben. Dankzij onze internationale aanwezigheid hebben wij een geïntegreerde globale kijk, waardoor we onze cliënten en hun adviseurs optimaal van dienst kunnen zijn, waar ze ook wonen.


-- Europa: in 2018 hebben wij in Europa een portefeuille
levensverzekeringen van HSBC Life Assurance (Malta) Ltd. overgenomen. We
hebben ook ons distributiebereik uitgebreid in het family-officesegment
via een strategisch partnerschap met Stonehage Fleming, een
toonaangevend, onafhankelijk family office dat wereldwijd actief is en
marktleider is in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
-- VS: Lombard International heeft zijn autonome-groeistrategie voortgezet
en is zich blijven concentreren op zijn institutionele cliënten. Zo
werd het beleggingsplatform uitgebreid en actief op de markt gepromoot.
-- Azië: Lombard International heeft zijn aanbod in Azië verder
uitgebreid. De groep heeft in 2018 uitstekende kansen gegrepen in een
vroeg stadium en ziet grote interesse in de hele regio.
Innovatie

Lombard International kondigt ook de lancering van het Idea Lab aan. Dit initiatief moet het intellectuele kapitaal en de innovatiecultuur binnen de groep versterken, de ontwikkeling van nieuwe producten stimuleren en ervoor zorgen dat nieuwe markten worden aangeboord en meer groei-initiatieven worden genomen. Het engagement voor innovatie verzekert de groep van zijn marktleiderschap en zorgt ervoor dat cliënten en partners kunnen blijven rekenen op de beste oplossingen en diensten.

Over Lombard International Assurance

Lombard International Assurance is een toonaangevende wereldwijde op levensverzekeringen gebaseerde leverancier van vermogensoplossingen met meer dan 25 jaar ervaring. We beschikken over de nodige ervaring om oplossingen voor vermogensstructurering aan te bieden door middel van levensverzekeringen gekoppeld aan beleggingen, bedoeld voor vermogende personen, hun families en instellingen over de hele wereld.

De wereldwijde groep, Lombard International, maakte haar intrede op de markt in september 2015. Lombard International heeft vestigingen in Luxemburg en Philadelphia en is actief in meer dan 20 markten in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Latijns-Amerika. Hierdoor kunnen we multi-jurisdictionele vermogensstructureringsoplossingen aanbieden op wereldwijde schaal met een grondig begrip van de lokale culturen en gewoontes.

Het wereldwijde beheerd vermogen bedraagt meer dan EUR 41,5 miljard sinds 31 december 2018. Ons wereldwijd team bevat meer dan 500 personeelsleden, waaronder meer dan 60 technische experts en meer dan 100 professionals op het gebied van klantenservice gespecialiseerd in verscheidene jurisdicties.

Fondsen beheerd door Blackstone zijn eigenaar van Lombard International. Blackstone Group L.P. is een van 's werelds toonaangevende vermogensbeheerders met meer dan 472 miljard USD aan vermogen onder beheer (sinds 31 december 2018).

CONTACT: Mediavoorlichting: Simren Priestley | Kekst CNC | lombard@kekstcnc.com | telefoon. +44 (0) 203 7551 670

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234