DOMO Chemicals neemt participatie in Group Michiels Advanced Materials

GENT, België, February 20, 2018 /PRNewswire/ --

Group Michiels Advanced Materials (Group M.A.M.) en Domo Chemicals hebben een overeenstemming bereikt over de participatie van Domo Chemicals in Group M.A.M. Op deze manier wordt een nauwe samenwerking concreet op het gebied van Specialty Film Coating tussen Group M.A.M, een film coating specialist die geavanceerde technologie ontwikkelt, en Domo Chemicals, een material engineering specialist die wereldwijd actief is. De financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.  

(Photo:https://mma.prnewswire.com/media/642976/Group_Michiels_Advanced_Materials_Logo.jpg )

(Logo: https://mma.prnewswire.com/media/642977/Domo_Chemicals_Logo.jpg )

De drijfveer van dit partnership is het gemeenschappelijke streven naar de ontwikkeling van innovatieve producten met als hoofddoel de ontwikkeling en de toegang tot de innovatieve film coating markt te vergemakkelijken.  

"Onze voornaamste focus ligt op de high-end window film markt. De unieke combinatie van zonnewarmte-reductie in de zomer en warmte-isolatie in de winter maakt van onze producten een krachtig middel voor architecten, aannemers en bouwheren om te voldoen aan de strenge vereisten inzake energiebeheer van gebouwen. Het aanbrengen van high-end film op glaspartijen past perfect in de nieuwe EU Energieprestatie- en Bouwrichtlijn (Energy Performance and Building Directive). Deze richtlijn stimuleert de introductie van nieuwe materialen die resulteren in een significante reductie van het energieverbruik en van de CO2 emissies. De voordelen van onze glasoptimalisatie technologie zijn overduidelijk", zegt Luc Michiels, CEO van Group M.A.M. . "Het gepatenteerde  productaanbod biedt een significante verbetering van de isolatiewaarde. Op bestaande glaspartijen is er een minimale impact op de constructie, voor nieuwe gebouwen levert deze energie-efficiënte lichtgewicht oplossing een duidelijk voordeel qua constructievereisten en constructietijd op.".

Naast grondige kennis van glasoptimalisatie technologieën, heeft Group M.A.M. ook expertise in barrière films, zonnecellen, verpakkingsmaterialen en bouw- en constructieproducten.

Alex Segers, CEO Domo Chemicals, benadrukt de sterkte van deze samenwerking en haar doelstelling. "De kern van onze inspanningen op vlak van innovatie is de ontwikkeling van duurzame lange termijnoplossingen. Met name in de automobielmarkt, die een van onze belangrijkste marktsegmenten is, bieden de innovatieve oplossingen van Group M.A.M. enorme kansen. De geavanceerde lichtgewicht film coating die aangebracht wordt op glaspartijen verbetert aanzienlijk het thermisch beheer van een voertuig en verhoogt op die manier het rijbereik (autonomie) van elektrische voertuigen. Door het verminderen van de behoefte aan verwarming of koeling onder verschillende weersomstandigheden verhoogt de batterij-autonomie op een spectaculaire manier."  

De participatie van Domo in Group M.A.M. betekent een nauwe samenwerking van innovatieve engineering en marketing teams, waardoor de markttoegang van de baanbrekende producten van Group Michiels Advanced Technologies versneld wordt.

DOMO Chemicals 

DOMO Chemicals is een niet-beursgenoteerd chemisch bedrijf in private handen, met hoofdzetel in Duitsland, telt een totale omzet van  1 miljard USD en stelt 900 mensen te werk in haar productie-eenheden in Duitsland, Italië, China en de Verenigde Staten. DOMO Chemicals is als material engineering specialist en als volledig geïntegreerde caprolactam en nylon 6 specialist wereldwijd actief op vlak van nylon 6 tussenproducten (caprolactam, cyclohexanon, fenol, aceton, etc.), nylon 6 harsen, nylon 6 technische kunststoffen, nylon 6 verpakkingsfolie, kunstmeststoffen en distributie van petrochemische producten. Bezoek ons op http://www.domochemicals.com

Group Michiels Advanced Materials 

Group Michiels Advanced Materials is een jong innovatief bedrijf in Zele, België. Group M.A.M. specialiseert zich in het aanbrengen van zeer dunne sputterlagen op plastic folies door middel van vacuüm depositie, en dit voor verschillende toepassingen.

Recent heeft Group M.A.M. geïnvesteerd in een splinternieuwe milieuvriendelijke coating faciliteit in Zele. Deze unieke sputter roll coater machine, ontworpen voor 2 meter brede films, zal kunnen gebruikt worden voor het afzetten van metallische en keramische deklagen. Hiermee zal het mogelijk zijn om een reeks high end films te produceren met excellente optische filtereigenschappen.

http://www.groupmam.com 

CONTACT: Press Contact: Herbert Coppens, Corporate Marketing Manager Domo Chemicals, Tel.: +32 (0) 9 241 44 63, herbert.coppens@domo.org

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234