World Architecture Festival 2018 lanceert Global Awards-programma

LONDEN, February 20, 2018 /PRNewswire/ --

Met de wereldwijde lancering van het jaarlijkse 'Oscars of architecture'-prijzenprogramma tijdens het World Architecture Festival, is de zoektocht naar het beste gebouw ter wereld begonnen. De elfde editie van het festival vindt plaats in Amsterdam van 28 tot 30 november, waar naar verwachting meer dan 500 architectuurbureaus zullen strijden om de algemene prijzen en om diverse prijzen per categorie.

(Photo:https://mma.prnewswire.com/media/642956/Architecture_Global_Awards_Programme.jpg )

Naast meer dan 30 winnaars in de diverse categorieën kiezen internationale juryleden het winnende gebouw van het jaar, het beste toekomstige project en het beste voltooide landschap.

Eerdere winnaars vormen een selectie befaamde architecten van over de hele wereld, waaronder Foster & Partners, Zaha Hadid Architects, Snohetta, GROOT, Isay Weinfeld, Perkins & Will, Rogers Stirk Harbor, FJMT en Sou Fujimoto.

Het prijzenprogramma is in zijn soort het grootste live-evenement ter wereld. Alle bureaus van de shortlist zullen hun voorstellen live in aanwezigheid van festivalafgevaardigden en juryleden presenteren. Na een recordaantal van meer dan 900 in 2017 rekenen de organisatoren dit jaar met meer dan 1000 inzendingen.

Naast de categorieën en de algemene winnaars presenteert WAF ook een reeks prijzen voor kleine projecten, zoals het beste gebruik van kleur, het beste gebruik van hout, fotografie, tekeningen en studentenwerk.

De hoofdjury voor Complete Buildings zal dit jaar worden voorgezeten door Nathalie de Vries van het in Rotterdam gevestigde MVRDV en omvat tevens Sir David Adjadye, Li Xiadong en de decaan van de Harvard Graduate School of Design, Mohsen Mostafavi.

Meer dan 120 juryleden, waarvan ongeveer 40 procent vrouwelijk, zullen de afzonderlijke categoriewinnaars bepalen.

De bijbehorende WAFX-awards, gelanceerd ter gelegenheid van de tiende verjaardag van het festival, worden uitgereikt voor toekomstprojecten die een specifieke problematiek aanpakken, die in de komende jaren waarschijnlijk van invloed zal zijn op architecten, zoals het klimaat en sociale ongelijkheid.

Daarnaast zal ook de eerste WAF-Research-prijs worden uitgereikt voor een initiatief dat zich bezighoudt met vraagstukken gerelateerd aan water en aanverwante bebouwing. De prijs van GBP10.000 wordt uitgereikt uit naam van Grohe, de sponsor/oprichter van WAF.

Na twee succesvolle jaren in Berlijn verhuist de editie van dit jaar naar de RAI Amsterdam, terwijl het Gala Awards-diner in de historische Beurs van Berlage wordt gehouden.

WAF Partners omvatten o.a. oprichter Partner Grohe en Headline Partners ABB Busch-Jaeger en Miele.

CONTACT: Tania Silva-Jones, info@worldarchitecturefestival.com, +44(0)203-953-2540

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234