Dag van de Triagist: aandacht voor hoge werkdruk in (spoed)zorg

Op donderdag 28 september is het de Dag van de Triagist. Deze dag staan alle triagisten in Nederland in de schijnwerpers. En dat is hard nodig gezien de hoge werkdruk op de posten.

Stijgend aantal complexe, dringende zorgvragen en een fors tekort aan triagisten

Het aantal telefoontjes en consulten op de huisartsenpost neemt aanzienlijk toe. Ook krijgen de zorgvragen een meer dringend karakter. Uit onderzoek van branchevereniging InEen in augustus  2017 blijkt een stijging van de zorgvraag tijdens avond-, nacht- en weekenduren.

NVDA-voorzitter Kees Gillis: “Onze triagisten geven geregeld signalen af over de hoge werkdruk en het complexer en dringender worden van de zorgvragen. Vaak wijzen ze erop dat bij veel posten het personeelstekort bijdraagt aan de hoge werkdruk. Naast aanpassing van het systeem waar InEen voor pleit, moeten we kijken naar hoe het beroep aantrekkelijk blijft. Onze Commissie Triagisten heeft bij diverse samenwerkingspartners voorstellen tot verandering gedaan.”

Vorig jaar riep de beroepsvereniging van doktersassistenten en triagisten, de NVDA, deze speciale dag in het leven. Triagisten zijn goed opgeleide professionals die een grote verantwoordelijkheid dragen. Dagelijks is het hun taak de aard en urgentie van telefoontjes naar de spoedpost of huisartsenpraktijk in te schatten.De NVDA vindt dit reden genoeg om hen extra te waarderen. En een mooie gelegenheid mensen uit te leggen wat triagisten precies doen en hoe belangrijk hun werk is.

 

Geplaatst in:

Voor meer informatie of een interview kunt u contact opnemen met NVDA-voorzitter Kees Gillis op 06 53 67 39 10 of de voorzitter van de NVDA Commissie Triagisten, Mariëtte van Eijck, 06 22 10 05 76.

Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten

plaats:
Utrecht
website:
http://www.dagvandetriagist.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234