Huisdiereigenaren vaak te laat met verzekeren

Vergelijkdirect.com en Sterkliniek maken baasjes bewust van gezondheidsrisico’s en huisdierenverzekeringen

Sinds de invoering van de zorgverzekeringswet in 2006 dient iedere Nederlander van 18 jaar en ouder zelf een zorgverzekering af te sluiten. Deze vorm van verzekeren bestaat echter voor huisdieren al sinds 1998, hetzij niet verplicht. Huisdieren worden steeds vaker gezien als volwaardig lid van huishoudens. Bij Sterkliniek zien ze deze trend ook en wijzen dagelijks baasjes op de risico’s voor de gezondheid van hun huisdieren. Net als mensen worden ook huisdieren weleens ziek, breken wat of hebben last van lichamelijke ongemakken. Met de wetenschappelijke ontwikkelingen worden ook voor onze huisdieren de behandelingsmogelijkheden steeds uitgebreider. Hier zitten, net als bij mensen, wel kosten aan verbonden.


Baasjes vaak te laat met verzekeren
In Nederland komt het regelmatig voor dat baasjes hun huisdier niet of niet voldoende hebben verzekerd. Het gevolg hiervan is het uitstellen of niet uitvoeren van behandelingen of operaties. Dit met alle gevolgen van dien. Sterkliniek laat dan ook weten dat: “het in alle gevallen loont om je huisdier te verzekeren indien je zelf niet de middelen hebt om een operatie of, soms levenslange, behandeling te kunnen betalen”, aldus Marloes Vork van Sterkliniek Dierenartsen.

Actief informeren en bewust verzekeren
Om bewustzijn van gezondheidsrisico’s bij de huisdiereigenaren te vergroten informeert Sterkliniek (potentiële) huisdiereigenaren hierover. Evenals over veel voorkomende behandelingen en de daarbij behorende kosten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de expertise van alle dierenartsen van alle Sterklinieken. Om een zorgverzekering op maat te kunnen aanbieden verwijst Sterkliniek vervolgens naar de onafhankelijke huisdierenverzekering vergelijker van Vergelijkdirect.com*.

Onafhankelijk vergelijken, eerlijk verzekeren!
Baasjes kunnen eenvoudig bekijken welke verzekering het beste bij hen past op basis van het type huisdier, ras, leeftijd, postcode en gewenste dekking. “Vergelijkdirect.com beschikt over een AFM vergunning waarmee we online onze bemiddelingsdiensten op het gebied van verzekeringen voor particulieren mogen aanbieden volgens de richtlijnen die door de toezichthouder zijn vastgesteld. We vergelijken dus geen appels met peren maar appels met appels. In dit geval dus de werkelijke premies voor jouw huisdier en niet die van een standaard hond of kat. Bij ons vind je geen premies die zijn gebaseerd op eikgegevens en kunnen direct bij de verzekeraar worden afgesloten!”, aldus algemeen directeur Vincent Schokker van Vergelijkdirect.com.

Over huisdierenverzekeringen
Een huisdierenverzekering is een verzekering die de kosten van een medische behandeling, hulpmiddelen of andere voorzieningen op grond van een medische noodzaak vergoedt bij huisdieren. Huisdierenverzekeringen kunnen inhoudelijk van elkaar verschillen op het gebied van dekking, premie & voorwaarden. Deze verschillen kunnen per soort huisdier (hond of kat) en per ras nog afwijken.

Vergelijkdirect.com

plaats:
Soest
website:
https://vergelijkdirect.com/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234