daDup back-up opslag voor Veeam beschikbaar

De bulk-cloud opslagdienst daDup van Tuxis heeft een upgrade ondergaan en is nu beschikbaar via het netwerk communicatie protocol SMB 3. Daardoor kunnen Veeam-gebruikers hun back-ups direct extern, veilig buiten de eigen locatie via daDup opslaan. 

Veeam is koploper op het gebied van Availability in multi-cloudomgevingen. De oplossingen van Veeam worden veel ingezet op VMWare en Hyper-V (Microsoft) virtualisatie clusters en heeft wereldwijd 365.000 gebruikers. Voor het grote aantal gebruikers in Nederland is de cloud-dienst van Tuxis een uitkomst.

Dankzij de ondersteuning SMB3 (Windows File Share) naast hetAmazon S3 protocol is het gebruik van de dienst nog eenvoudiger. De opgeslagen data zijn zeer goed beveiligd: SMB 3 is volledig encrypted en de data worden met een drievoudige redundantie opgeslagen op Nederlandse server-locaties.

Ronald Otto, directeur van Tuxis licht toe: “daDup-gebruikers maken back-ups van bijvoorbeeld een NAS of server naar ons datacenter. Deze gebruikers kiezen bewust voor een kosten-efficiënte, eenvoudige opslagoplossing. En die is via SMB 3 nu ook beschikbaar voor de vele Veeam-gebruikers in Nederland.”

daDup is een van de opslagoplossingen van Tuxis, naast DiskbayOnline, online back-up en storage clusters.

Geplaatst in:

Over Tuxis
Tuxis levert hoogwaardige internet infrastructuur zoals storageclusters, colocatie, maatwerk webhosting, e-mail, telefonie, online back-up en (private)cloud omgevingen. Daarbij maakt Tuxis gebruik van datacenters op drie verschillende locaties in Nederland, die continue voor ‘real time’ back up van gegevens zorgen. Daarmee is de veiligheid van de data die bedrijven bij Tuxis opslaan, op een unieke manier gewaarborgd. TCC (Tuxis Corporate Cloud) vormt de basis van de dienstverlening, waardoor opdrachtgevers die hoge eisen stellen aan beschikbaarheid, capaciteit en privacy, zonder belemmering kunnen groeien met private cloud-, SaaS- en storage-oplossingen.

Meer informatie over daDup: https://www.dadup.eu/nl/

Over Veeam
Veeam, opgericht in 2006, is marktleider op het gebied van back-up, disaster recovery en intelligente software voor gegevensbeheer voor virtuele, fysieke en multi-cloud infrastructuren. Veeam heeft wereldwijd meer dan 365.000 klanten in 81% van de Fortune 500 ondernemingen en 66% van de top 2000 ondernemingen wereldwijd en 70.000 channel partners. Veeam heeft kantoren in meer dan 30 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Baar, Zwitserland. Voor meer informatie: https://www.veeam.com

Tuxis

plaats:
Ede
website:
https://www.dadup.eu/nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234