Safariland SAVES CLUB behaalt mijlpaal met SAVE #2000

K-9 Politieagent uit Indiana, Brandy Pierce, overleeft schietpartij door kogelvrij vest van Safariland te dragen

ONTARIO, Californië, 19 december 2017 /PRNewswire/ -- The Safariland Group [http://www.safariland.com/#sm.0010qsb5x10vfeoov1k2mit6qq1o5] ("Safariland" of "het Bedrijf"), een toonaangevende wereldwijde leverancier van veiligheids- en overlevingsproducten voor de publieke veiligheid, militaire, professionele en outdoor markten, kondigde vandaag aan dat het SAVE #2000 heeft toegevoegd aan haar SAVES CLUB(®) [http://www.safariland.com/saves-posts/#sm.00001sfoblciiofpntsv81i07eun4]. Al 45 jaar erkent The Safariland Group, door middel van haar SAVES CLUB, agenten die een levensbedreigend incident hebben overleefd terwijl zij een kogelvrij vest en/of beschermende middelen van Safariland droegen. Op 24 september 2017 werd K-9 politieagent Brandy Pierce uit New Castle, Indiana de 2000(e) geredde agent door middel van een kogelvrij vest, toen zij een schotwond aan de borst overleefde terwijl zij haar Safariland ABA(®) XT03 level II kogelvrije vest droeg.

"Als agent is het iets waar je op voorbereid bent, en je begrijpt dat dit iedere dag kan gebeuren", zei agent Pierce. "Iedere dag, als ik mijn kogelvrije vest aantrek, bedenk ik me wat er zonder deze bescherming had kunnen gebeuren, en ik ben dankbaar dat ik nog steeds hier ben om het werk dat ik doe voort te kunnen zetten."

Op de avond van het incident reageerden agent Pierce en haar politiehond Lex op een oproep over een vermoede inbraak in voertuigen. Toen ze ter plaatse aankwam, vluchtte de verdachte op een fiets; agent Pierce liet haar hond los, die direct de achtervolging inzette en de verdachte aanhield. Terwijl agent Pierce dichterbij kwam om de verdachte in bewaring te nemen, haalde deze een .45 ACP-handvuurwapen tevoorschijn en schoot agent Pierce van dichtbij in de borst. Het level II kogelvrije vest stopte de kogel en zorgde ervoor dat zij het incident overleefde. Agent Pierce werd in het ziekenhuis behandeld en is sindsdien weer volledig actief in haar werkzaamheden.

"Wij kijken met veel respect naar dappere mannen en vrouwen zoals agent Pierce, die iedere dag weer hun leven riskeren", zei Scott O'Brien, president van Safariland. "In onze samenwerking met onze partners innoveren en ontwikkelen wij continu de best mogelijke kogelvrije vesten, om zij die ons beschermen te kunnen beschermen. Wij geloven echt in ons bedrijfsmotto: 'Together, We Save Lives', en ons doel is om te garanderen dat zij die onze producten dragen 's avonds veilig terug kunnen keren naar hun gezin."

Armor Technical Specialist en SAVES CLUB Manager voor Safariland, Ed Hinchey zei, "Het redden van tweeduizend levens met onze kogelvrije vesten is een geweldige mijlpaal, maar deze mensen zijn zoveel meer dan slechts een getal voor ons. Wij zijn er trots op dat zij nu onderdeel uitmaken van de Safariland-familie, en dat zij ons er dagelijks aan herinneren dat hetgeen wij doen van belang is."

Hinchey is hier ook een voorbeeld van, toen hij in 2005 SAVE #941 werd, en daarmee lid van The Safariland Group SAVES CLUB.

Agent Brandy Pierce, samen met andere leden van de SAVES CLUB Paramedicus Danielle Kamenar en politie-inspecteur Adam Koch, ontvangen erkenning en delen hun verhaal bij een speciale Safariland SAVES-presentatie. De presentatie wordt op woensdag 24 januari, 2018 om 15.00 [PT] gehouden bij de SHOT (Shooting, Hunting and Outdoor Trade) Show, in Las Vegas, stand #12762.

Over The Safariland Group

The Safariland Group is een toonaangevende internationale leverancier van een groot aantal verschillende producten voor veiligheid en overleving voor de publieke veiligheid, militaire, professionele en outdoor markten. The Safariland Group biedt een aantal erkende merknamen in deze markt aan, waaronder Safariland(®), Med-Eng(®), Safariland(®) Armor, Safariland(® )VIEVU(®), Mustang Survival(®), Bianchi(®), Break Free(®), PROTECH(®) Tactical, Defense Technology(®), Hatch(®), Monadnock(®), Identicator(®) en NIK(®). De missie van The Safariland Group: "Together, We Save Lives", is onlosmakelijk verbonden met de levensreddende en beschermende producten die het levert. The Safariland Group heeft haar hoofdkantoor in Jacksonville, Florida. The Safariland Group is een handelsmerk van Safariland, LLC.

Ga voor meer informatie over The Safariland Group a.u.b. naar www.safariland.com [http://www.safariland.com/]. Om meer te lezen over Safariland SAVES, gaat u naar www.safariland.com/saves-posts [http://www.safariland.com/saves-posts].

Voor informatie en bronnen voor de media, gaat u naar www.safariland.com/media-center.html [http://www.safariland.com/media-center.html].

Neem voor meer informatie a.u.b. contact op met: Angie Mathews CGPR (714) 768-1140 Angie@cgprpublicrelations.com [mailto:Angie@cgprpublicrelations.com]

Web site: http://www.safariland.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234