SoftKinetic wordt Sony Depthsensing Solutions

Belgische onderneming gaat nieuwe fase in als onderdeel van wereldwijde elektronicareus

BRUSSEL, 19 december 2017 /PRNewswire/ -- Twee jaar na zijn overname wordt SoftKinetic Sony Depthsensing Solutions.

http://mma.prnewswire.com/media/620226/Sony_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/620226/Sony_Logo.jpg]

"Deze overgang is het resultaat van ons werk als een dochteronderneming van Sony in de afgelopen jaren," zegt algemeen directeur Akihiro Hasegawa. "Het is een eer voor ons integraal deel uit te maken van het leidinggevende beeld-sensingbedrijf in de wereld en wij zullen blijven werken aan de integratie van onze DepthSense® technologie in producten voor de mobiele, robotica- en automobielindustrieën wereldwijd."

SoftKinetic is inderdaad een leider geweest in technologieën voor 3D-visie en gebaarherkenning en heeft constant gezorgd voor geavanceerde oplossingen op het gebied van 3D-sensing en -verwerking door middel van de ontwikkeling van CMOS 3D-sensoren, 3D camera reference designs, SDK's, algoritmen en toepassingen voor gebaarherkenning, objectscanning, automobielbesturing en AR/VR. Dit alles zal nu worden ontwikkeld onder Sony Depthsensing Solutions.

"Wij hebben grote verwachtingen inzake diepte-sensing technologie," verklaart de Senior General Manager van Sony Semiconductor Solutions Corporation, Satoshi Yoshihara, "naargelang wij het aantal zintuigen voor machines verder uitbreiden door hen mensachtig zicht te geven."

De meest overtuigende prestaties op dit gebied zijn de integratie van DepthSense® technologie en software voor gebaarherkenning in premiumvoertuigen en de recente integratie van de door het in Brussel gevestigde bedrijf ontworpen DepthSense® cameramodule en -software in "aibo", de nieuwe entertainmentrobot van Sony. "In de nabije toekomst zullen machines, waaronder voertuigen, in staat zijn om mensen te ontdekken, erkennen en op hen te reageren op manieren die alleen mogelijk waren in fictie," voegt Akihiro Hasegawa hier aan toe. Het in Brussel gevestigde team is vastberaden om niet alleen consumentenelektronicaproducten maar ook robots en voertuigen naar de volgende evolutiefase te duwen.

"Wij zijn ervan overtuigd dat 3D diepte-sensing technologie voor een revolutie zal zorgen in de manier waarop mensen en machines in de nabije toekomst met elkaar zullen omgaan. Deze overtuiging wordt nog versterkt door het vertrouwen van Sony in Sony Depthsensing Solutions om deze (r)evolutie waar te maken," concludeert Hasegawa.

Contacten met de Pers

Laetitia Fernandez, Senior Marketing Manager Laetitia.Fernandez@sony.com [mailto:Laetitia.Fernandez@sony.com] +32.474.92.07.63

Over Sony Depthsensing Solutions

Sony Depthsensing Solutions is een leider op het gebied van technologieën voor 3D-visie en gebaarherkenning. De DepthSense® 3D CMOS Time-of-Flight sensoren en camera's van de onderneming, in combinatie met geavanceerde middleware, zorgen voor de modernste 3D-visiecapaciteiten voor een breed aantal industrieën, waaronder de gaming-, AR/VR-, PC-, mobiele en automobielindustrieën. Voor meer informatie over Sony Depthsensing Solutions kunt u terecht op http://www.sony-depthsensing.com [http://www.sony-depthsensing.com/].

Logo: http://mma.prnewswire.com/media/620226/Sony_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/620226/Sony_Logo.jpg]

Web site: http://www.sony-depthsensing.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234