Deutsche Telekom incubator lanceert hub:raum Prototyping met lage latentie

KRAKAU, Polen, October 19, 2017 /PRNewswire/ --

Deutsche Telekom incubator lanceert hub:raum Prototyping met lage latentie Dit is een speciaal programma dat gebruik zal maken van edge-computingtechnologie om de ontwikkeling van innovatieve 5G geactiveerde use-cases in Europa te stimuleren. Bedrijven kunnen zich nu aanmelden om partner te worden.  

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/586273/hubraum_Low_Latency_Prototyping.jpg )

Hub:raum is meer dan alleen een enabler voor een nieuwe golf van digitale entertainmentdiensten voor de consument, de mogelijkheden van hub:raum kunnen ook gebruikt worden voor maatschappelijk verantwoorde doeleinden, zoals real-time interactie met een lage latentie tussen de eerste hulpverleners bij ongevallen en de medische specialisten in ziekenhuizen zodat onmiddellijke patiëntenzorg geboden kan worden. De komst van 5G zal een reeks nieuwe transformaties en mogelijkheden openstellen.

"5G zal een ware revolutie op technologisch en zakelijk gebied zijn. Vele bedrijfstakken zullen opnieuw gedefinieerd worden, en nieuwe bedrijfstakken, producten en diensten zullen hun intrede doen. T-Mobile wil de leider zijn van innovatieve veranderingen in digitale diensten. Samen met hub:raum willen we bedrijven uit heel Europa helpen om aan hun eigen 5G-diensten te werken. Dit is een geweldige kans voor bedrijven om deel uit te maken van de groep innovatieleiders in Polen, Europa en de rest van de wereld." - aldus Andreas Maierhofer, CEO van T-Mobile Polska.

Over edge-computing  

Edge-computing is een nieuw concept voor servercomputing. Het bevindt zich aan de rand van het cellulaire netwerk, dicht bij de eindgebruiker, in plaats van in een afgelegen, gecentraliseerd datacenter.

Volgens Thomas Lips, CTIO van T-Mobile Polska, "Deze oplossing elimineert de noodzaak om alle informatie naar een verafgelegen cloud over te brengen, waardoor lokale buffering en compressie mogelijk wordt. Dit zorgt voor mogelijkheden om echte interactieve oplossingen te creëren. Met edge-computingvermeerdering, zorgen de computerkracht of rekencapaciteit, en de dataveiligheid ervoor dat de kosten van het zakendoen worden gereduceerd."

Edge technology gecombineerd met 5G biedt veel potentiële toepassingen in bedrijfsindustrieën zoals robotica, autonome auto's, drones, virtuele en augmented reality, of het reeds genoemde Internet der dingen.

Hub:raum ondersteunt de ontwikkeling van 5G use-cases  

In november van dit jaar zal hub:raum ondersteuning bieden tijdens de lancering van de unieke testomgeving voor toekomstige 5G-toepassingen in zowel Krakau als Berlijn.

" Het is uniek voor Europa. Onze samenwerkende bedrijven zullen in de gelegenheid gesteld worden om hun diensten en producten te testen en ontwikkelen voordat de technologie commercieel op de markt gebracht zal worden. Dit zorgt voor een krachtig marktvoordeel waarvan een groot aantal bedrijven hoopt te kunnen profiteren."  - legt Jakub Probola van hub:raum uit.

Een programma is gelanceerd om te voldoen aan de vraag van bedrijven om zich aan te sluiten bij Deutsche Telekom - hub:raum Prototyping met lage latentie voor het testen van innovatieve oplossingen. Dit zal gepaard gaan met de ontwikkeling van een unieke edge-computingtechnologie, die gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van het Internet der dingen, virtual reality, robotica en Industry 4.0-oplossingen.

Tomasz Gerszberg, Senior Vice President Business Operations bij Deutsche Telekom, Product Innovation, zei "Wij zijn een internationaal bedrijf en de oplossingen die we meteen zullen ontwikkelen zullen de mogelijkheid hebben om in een aantal Europese landen en in de Verenigde Staten verspreid te worden. Het is een geweldige ontwikkelingsplatform voor een bedrijf dat op zoek is naar manieren om hun concurrentievermogen in de markt te versterken."

Voordelen  

Nadat het 5G-tijdperk van start gegaan is, wordt voorspeld dat autonome auto's deel zullen gaan uitmaken van het verkeer en dat passagiers op een veilige manier van A naar B zullen worden vervoerd, en dat zij geïnformeerd zullen worden over andere belangrijke gebeurtenissen op de weg, zoals files of omgevallen bomen.

Wat echter als de echte doorbraak gezien kan worden is de lage latentie in gegevensoverdracht - videotransmissies profiteren zoals het is waar de vertraging geheel niet merkbaar zal zijn. Fans van VR en AR games zullen ook kunnen genieten van meeslepende en real-time gaming-ervaringen als gevolg van de verbeterde mogelijkheden van edge-computing, dat in een later stadium verbeterd zal worden met 5G.

Het hub:raum programma voor Prototyping met lage latentie is gericht op volgroeide  bedrijven evenals ondernemers of vernieuwers die het potentieel en de behoefte aan netwerken en computing met een lage latentie zien als de basis voor 5G-mogelijkheden in hun projecten. Hub:raum nodigt tevens toonaangevende technische universiteiten uit om deel te nemen aan deze tests. Bedrijven kunnen zich nu aanmelden (beperkt aantal plaatsen beschikbaar) via https://www.hubraum.com/low-latency-prototyping.

CONTACT: Marcin Glowacki, telefoon: + 48-735-965-938

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234