Icelandair ontketent met een encore op 35.000 voet een revolutie op het gebied van amusement aan boord

REYKJAVIK, Iceland, September 19, 2017 /PRNewswire/ --

Medewerkers en acteurs schitteren in 'Ahead of Time' een meeslepende theaterproductie in de lucht tijdens een vlucht van Londen naar New York.


- Icelandair biedt een baanbrekende voorstelling waarbij medewerkers in het
middelpunt staan van een unieke vorm van luchtvaartamusement. Daarmee bewijst de
maatschappij dat de vlucht net zo belangrijk is als de bestemming
- De meeslepende voorstelling 'Ahead of Time' in drie bedrijven werd geregisseerd door
Gideon Reeling en vond plaats tijdens een vlucht van 11 uur van Heathrow naar JFK via
IJsland
- Het plot is geïnspireerd door de progressieve filosofie in het 80-jarig bestaan van de
luchtvaartmaatschappij, waarin mondigheid en succes voor vrouwen centraal staan
- De 'Openingsvlucht' markeert de start van Stopover Pass, een reeks gratis
voorstellingen voor passagiers waarin medewerkers van Icelandair en talenten uit
IJsland voorkomen
- De voorstelling vormt een reactie op de toenemende vraag van consumenten naar een
betere klantenservice en origineler amusement met een persoonlijk tintje tijdens de
vlucht
- Reizigers kunnen hun boardingpass gratis laten omzetten in een Stopover Pass via
icelandair.us/stopover-pass


(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/554428/Icelandair.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/554429/Icelandair_Staff.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/554430/Icelandair_Entertainment.jpg )

Icelandair pioniert met een nieuwe vorm van amusement tijdens vluchten: een meeslepende theatervoorstelling met de naam 'Ahead of Time'. Tijdens de voorstelling schitteren getalenteerde medewerkers van Icelandair en geschoolde acteurs die samen met het publiek vanaf Heathrow naar JFK vertrokken. Dit unieke evenement vond gedurende 11 uur en in drie verschillende landen plaats tegen de unieke achtergrond van een trans-Atlantische vlucht.

De luchtvaartmaatschappij werkte samen met expert Gideon Reeling samen om de indrukwekkende voorstelling op de 'planken' te brengen. Het plot is gebaseerd op het 80-jarig jubileum van Icelandair en viert de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij als pionier op het gebied van moderne reizen. De makers haalden hun inspiratie uit de rijke geschiedenis van de maatschappij. Hoofdrolspeler Edda nam het publiek mee op een inspirerende en vermakelijke reis door de tijd, waarin de progressieve en vooruitstrevende filosofie van de luchtvaartmaatschappij werd uitgebeeld met thema's zoals mondigheid voor vrouwen en gelijkheid.


- 1915 - IJsland geeft als een van de eerste landen ter wereld vrouwen stemrecht
- 1937 - Het begin van Icelandair: in Akureyri, aan de noordkust van IJsland, wordt de
prille luchtvaartmaatschappij Flugfélag Akureyrar opgericht
- 1985 - Icelandair benoemt de eerste vrouwelijke piloot, Sigríôur Einarsdóttir
- 1989 - Vigdís Finnbogadóttir wordt de eerste democratisch verkozen vrouwelijke
president ter wereld; de eerste Boeing 737-400 van Icelandair wordt naar haar vernoemd
- 1999 - Op de Dag van de rechten van de vrouw vliegt voor het eerst een crew met alleen
vrouwen op een vliegtuig van Icelandair


Tijdens de reis door de tijd werden gasten meegenomen naar verschillende tijdperken die samen meer dan 80 jaar besloegen. Reizigers ervoeren het leven voor de komst van het internet en zagen hoe vluchten vóór het digitale tijdperk werden geboekt - ze werden op kaarten geschreven en in een schoenendoos bewaard! Het publiek werd daarnaast getrakteerd op een menu dat werd geïnspireerd door de jaren 50, waarna een veiligheidsdemonstratie werd gegeven door een stewardess uit de swinging sixties, bij de boardinggate vond een modern balletoptreden plaats, terwijl er zelfs een serenade werd gegeven door een boer uit 1937 die een IJslands volksliedje zong. Een mededeling van de piloot prikkelde de fantasie over de mogelijkheden van luchtreizen in de toekomst, waarbij maanlandingen niet eens zo ver meer lijken verwijderd. De gasten ontvingen ten slotte een persoonlijke boodschap over empowerment.

Kolbrún Aethalbjörg Hjartardóttir, die Edda speelde, reageert: "De voorbereidingen voor deze voorstelling waren heel leerzaam en leuk. Er was echt sprake van een traject. Ik ben blij dat ik de geschiedenis van mijn land kan laten zien en dat ik deel uitmaak van een project dat heel inspirerend is voor anderen."

In een innovatieve benadering van de klantenservice organiseerde Icelandair theaterlessen onder leiding van Gideon Reeling om de competenties van de medewerkers uit te breiden met theatervaardigheden. De theaterexperts gaven ook leiding aan de creatieve richting en productie van de voorstelling, inclusief repetities, audio, menu-ontwikkeling en de inkoop of namaak van klassieke attributen en kostuums.

Kate Hargreaves, oprichter van Gideon Reeling, vertelt: "Dit project was heel opwindend vanwege de enorme uitdaging om het optreden te ontwikkelen. We hebben theatervoorstellingen op ongebruikelijke plaatsen georganiseerd, maar maakten nog nooit een voorstelling die in het ene land begon, vervolgens naar een ander land werd verplaatst en op dezelfde dag in een derde land eindigde. De samenwerking met de medewerkers van Icelandair was heel prettig en dankzij hun energie en bereidheid om ons werk te vertrouwen, werd dit project een geweldig succes."

De geschiedenis van Icelandair laat zien hoe het bedrijf zich inzet voor passagiers en hoe het ook bij maatschappelijke tegenwind bleef vliegen. Het besluit van de luchtvaartmaatschappij om, in tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen, ondanks de impact van de wolk met vulkaanas na de uitbarsting van de Eyjafjallajökull-vulkaan in 2010 te blijven vliegen is er een sprekend voorbeeld van.

'Ahead of Time' is de eerste gratis voorstelling in de 'Stopover Pass'-serie die Icelandair organiseert voor reizigers ter ere van het 80-jarig bestaan. De serie werd aangekondigd na onderzoek waaruit bleek dat reizigers betere klantenservice en unieker amusement met een persoonlijk tintje willen: Icelandair voorziet nu in stijl in beide behoeften.  

Birkir Hólm Guethnason, CEO van Icelandair: "We hebben in ons 80-jarig bestaan altijd klantenservice centraal gesteld en zijn blij dat we een nieuwe vorm van amusement en service met toegevoegde waarde voor reizigers kunnen bieden. We hebben op de onderzoeksresultaten gereageerd door de 'Stopover Pass' te introduceren, waarmee verspilde reistijd wordt omgezet in goed besteedde tijd.

Kijk voor meer informatie over 'Ahead of Time' en over de mogelijkheid om uw boardingpass om te zetten in een 'Stopover Pass' op http://www.icelandair.us/stopover-pass .

#MyStopover @Icelandair

CONTACT: For more information please contact: Teddy at The Brooklyn Brothers on +44-020-7292-6200, teddy@thebrooklynbrothers.com or Oli Avent at The Brooklyn Brothers on +44-020-7292-6200, oliveravent@thebrooklynbrothers.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234