IN(3D)USTRY bevordert de wijdverspreide toepassing van 3D-printen in alle industrieën

BARCELONA, Spanje, June 19, 2017 /PRNewswire/ --

De tweede editie van IN(3D)USTRY From Needs to Solutions, die van 3 tot 5 oktober in Hal 3 in Gran Via van de Fira de Barcelona gehouden wordt, presenteert de beste succesverhalen die mogelijk zijn gemaakt door de toepassing van geavanceerde productie en 3D-printen in vier sectoren (auto, luchtvaart, detailhandel en gezondheid). 

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160513/367297LOGO )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/523592/IN3DUSTRY_Fira_Barcelona.jpg )

IN(3D)USTRY [http://www.in3dustry.com/en/home ] nemen bedrijven zoals Sony [https://www.sony.net ] en Adidas [http://www.adidas-group.com/en ] (detailhandel), Seat [http://www.seat.com ] (auto-industrie), Tractivus [https://www.tractivus.com ] (gezondheid) en Thales Alenia [https://www.thalesgroup.com/en/global/activities/space ] (ruimtevaart) deel. Ze zullen hun ervaringen en resultaten delen, verkregen door het toepassen van geavanceerde en 3D-printen. Ook zullen ze tijdens het evenement hun toekomstige uitdagingen presenteren aan de exposanten, grote en relevante fabrikanten en medespelers in de waardeketen van deze opkomende sector.

Miquel Serrano, directeur van de beurs, zei dat "IN(3D)USTRY het ontmoetingspunt wil zijn waar wordt vastgesteld waar de bedrijven uit de auto-, ruimtevaart-, detailhandel- en gezondheidssector tegen aanlopen, om er vervolgens de oplossingen te vinden die door alle spelers geboden worden, van printerfabrikanten tot softwareontwikkelaars en bijvoorbeeld de makers van robots". Daarbij vormen het evenement van Fira de Barcelona [http://www.firabarcelona.com/en/home ]en het Leitat [http://www.leitat.org/english ] Technological Center de oprichters van Hybrick, een zakelijke versneller die in 2016 werd gelanceerd voor projecten die op deze technologie zijn gebaseerd.

Onderdeel van het evenement is de IN(3D)USTRY Arena, de grootste innovatiezone die tijdens de vorige editie van de beurs een groot succes was. Hier vinden verschillende lezingen en presentaties plaats. Ook zijn allerlei producten te zien, uiteenlopend van de nieuwste 3D-printers tot de bewerkingsmachines van fabrikanten en alle bedrijven die onderdeel uitmaken van de waardeketen van de geavanceerde productie en 3D-printen.

Tijdens IN(3D)USTRY 2017 worden ook de prestigieuze Reshape [http://youreshape.io/reshape17 ] Awards, uitgereikt - onderdeel van een competitie die het gebruik van draagbare technologie promoot. De jury bestaat uit de Nederlandse ontwerper van 3D-stoffen Cecilia Raspanti, de Amerikaanse creatieve en sociale ondernemer Grace Jun en de Schotse architect Adrian Welch. Zij zullen ook alle drie als spreker te horen zijn.

De editie van 2017 heeft als doel om alle industriele sectoren kennis te laten maken met geavanceerde productie en 3D-printen en vindt plaats als onderdeel van de Barcelona Industry Week. De beurs bestaat uit Expoquimia [http://www.expoquimia.com/en/home ], gewijd aan de chemische industrie, Eurosurfas [http://www.eurosurfas.com/en/home ], het evenement voor oppervlaktebehandeling, Equiplast [http://www.equiplast.com/en/home ], gewijd aan de kunststofindustrie en IoT Solutions World Congress [http://www.iotsworldcongress.com ] over het industriele internet.

Foto's zijn hier [http://premsa.firabarcelona.com/SALONS%20-%20SHOWS/IN(3D) USTRY%202016/GENERALES ]beschikbaar

CONTACT: Eduard Pérez Moya, (+34)93-233-21-66, eperezm@firabarcelona.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234