Bluefin Solutions helpt Noble Corp. met transformatie naar een datagestuurde organisatie

LONDEN, May 19, 2017 /PRNewswire/ --

Wereldwijd SAP-adviesbureau werkt met AWS samen om 's werelds eerste proof-of-concept voor SAP BW/4HANA te introduceren

Bluefin Solutions, een Mindtree-bedrijf, kondigde vandaag aan dat het geholpen heeft met de implementatie van 's werelds eerste proof-of-concept voor SAP BW/4HANA. Het offshore-boorbedrijf Noble Corp. wordt hiermee in staat gesteld om binnen het bedrijf betere datagestuurde beslissingen te nemen. SAP BW/4HANA is SAP's next-generation datawarehouse-toepassing voor het uitvoeren van real-time digitale bedrijfsactiviteiten. Bluefin, een SAP-partner, werkte met Amazon Web Services samen om de proof-of-concept snel te implementeren voor het leveren van digitale wendbaarheid en flexibiliteit.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140416/681203 )

Noble Corp. is eigenaar van en exploiteert een van de meest moderne en technisch geavanceerde vloten in de offshore-boorsector en is op zoek naar een modernere datawarehouse-omgeving en beter geïnformeerde besluitvormingsmogelijkheden binnen het gehele bedrijf. Noble Corp. realiseerde zich dat zakelijke gebruikers snellere toegang tot gegevens wilden hebben en verbeterde rapportagemogelijkheden om slimmere zakelijke beslissingen te kunnen nemen, wat met het bestaande databaseplatform niet mogelijk was.  

Op aanbeveling van SAP, werkte Noble Corp. met Bluefin Solutions samen om hen bij te staan tijdens hun digitale transformatie. Na het verkrijgen van een diep begrip van Noble Corp.'s uitdagingen op het gebied van rapportage, voltooiden Bluefin en AWS gezamenlijke een proof-of-concept waar het potentieel van SAP BW/4HANA werd aangetoond. Uiteindelijk leverden zij binnen een uur een 2TB HANA-instance, waardoor het project van start kon gaan zonder dat er gewacht moest worden op het verzenden en installeren van hardware.

Resultaten  

Behalve dat de grootte van de database van 700GB naar 100GB werd verkleind en de back-ups werden versneld, werd het volgende door Noble Corp. gerealiseerd:


- werknemers besteden nu minder tijd aan het samenstellen van rapporten en meer tijd
aan andere inkomsten-genererende taken
- datamodellering kan plaatsvinden zonder dat de gewone gang van zaken onderbroken wordt
- eindgebruikers kunnen gemakkelijk toegang verkrijgen tot real-time data zonder hulp
van de IT-afdeling
- gebruikers kunnen steeds complexere rapporten genereren en een beter inzicht krijgen
in de bedrijfsactiviteiten


"Er was een dringende behoefte om balans op te maken van onze huidige positie, waar we willen zijn en wat we moeten doen om schoon huis te maken," aldus Mary McLemore, Business Analytics Manager voor Noble Corp. "Bluefin heeft ons geholpen om dit in te zien en we leggen nu de fundering waar we op zullen voortbouwen en innoveren."

"Moderne bedrijven moeten zorgen voor naadloze, real-time toegang tot inzichtelijke gegevens. SAP BW/4HANA, als zakelijk datawarehouse op maat gemaakt voor de Cloud, stelt bedrijven in staat om hun digitale transformatie te versnellen en zichzelf wendbaarder te maken," aldus John Appleby, Global Head of Sales bij Bluefin. "Noble Corp. is een goed voorbeeld van een bedrijf dat gebruik maakt van de Cloud om een datagestuurde organisatie te worden. Bluefin heeft een diepgaande en brede ervaring met betrekking tot het assisteren van bedrijven om het potentieel van de Cloud te realiseren en we zijn enthousiast over de onmiddellijke resultaten van dit proof-of-concept voor Noble Corp."

Bluefin zal tijdens de SAPPHIRE NOW(R) en de jaarlijkse ASUG-conferentie op 16-18 mei in Orlando, Florida de SAP BW/4HANA Cloud-implementaties tentoonstellen.

Volg Bluefin op Twitter, @BluefinSolution, om op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Over Bluefin:  

Bluefin Solutions is het bekroonde wereldwijde SAP adviesbureau van Mindtree.  Bluefin is, als een van de eerste bedrijven die in 2011 met een SAP HANA-practice op de markt ging, de innovatiepartner voor SAP's HANA.  Ze leveren oplossingen in 17 landen en werken samen om zakelijke applicatieportefeuilles digitaal te transformeren.  Door hun diepe en brede kennis en begrip van SAP-producten en de Cloud, in combinatie met hun flexibele aanpak, worden hun klanten in staat gesteld snellere resultaten, minder risico's en lagere eigendomskosten te realiseren. Ga voor meer informatie naar http://www.bluefinsolutions.com.

Over Mindtree  

Mindtree [NSE: MINDTREE] levert digitale transformatie- en technologiediensten van ideevorming tot uitvoering, waardoor Global 2000-klanten in staat gesteld worden om beter te presteren dan hun concurrenten. 'Born digital,' Mindtree heeft een flexibele, samenwerkende aanpak om op maatgemaakte oplossingen te creëren binnen de digitale waardeketen. Tegelijkertijd helpt onze diepgaande kennis op het gebied van infrastructuur en applicatiebeheer bij het optimaliseren van uw IT zodat het een strategische activa wordt. Ongeacht of u uw bedrijf moet differentiëren, bedrijfsfuncties opnieuw moet uitvinden of de omzetgroei moet stimuleren, we kunnen u helpen om het te realiseren. Ga voor meer informatie naar http://www.mindtree.com.

SAP, SAPPHIRE NOW en andere SAP-producten en diensten vermeld in dit artikel, alsmede hun respectievelijke logo's zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SAP SE (of een SAP gelieerde bedrijf) in Duitsland en/of in andere landen. Ga voor aanvullende merkinformatie en mededelingen naar http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx. Alle andere genoemde producten en servicenamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.


 
Neem voor meer informatie contact op met: 
Sarah Wagstaff 
Bluefin Solutions 
+447970020033 
Sarah.wagstaff@bluefinsolutions.com 

Erik Arvidson 
+1-978-518-4542 
mindtree@matternow.com 


 Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20140416/681203
PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234