Futuristische visies van Systemica en ZGF Architects voeren de boventoon bij LA Auto Show®s internationale ontwerpwedstrijd

LOS ANGELES, 18 december 2017 /PRNewswire/ -- Organisatoren van de Los Angeles Auto Show (LA Auto Show®) [http://laautoshow.com/] en AutoMobility LA [https://automobilityla.com/](TM) kondigden vandaag aan dat Systematica [http://www.systematica.net/] met haar verbonden en slimme transportnetwerk de Industry Pick-prijs heeft gewonnen, en dat ZGF Architects [https://www.zgf.com/] met haar transportplan rondom Level 8-autonomie, van vorm veranderende voertuigen en magneetzweefbanen, de People's Pick-prijs won, bij de Design & Developer Challenge van 2017, gepresenteerd door Microsoft.

https://mma.prnewswire.com/media/479829/LAAS___Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/479829/LAAS___Logo.jpg]

De Design & Developer Challenge ging eerder dit jaar van start, toen aan deelnemers werd gevraagd om een "slimmer" mobiliteitsplan te bedenken voor een eventuele poging van de stad Los Angeles tot het verkrijgen van het gastheerschap van een belangrijk internationaal sportevenement in het jaar 2060. Experts stelden zich steden van de toekomst voor, samen met mobiliteitsoplossingen en menselijke ervaringen, die mogelijk worden gemaakt door geavanceerde kunstmatige intelligentie, virtuele realiteit, cloud-computing, e-mobiliteit, verticaal transport en meer. Elf teams van over de hele wereld hebben hun mobiliteitsplannen ingediend voor een kans op drie belangrijke onderscheidingen - Industry Pick-, People's Pick- en Judges' Pick- prijzen.

De 11 Teams - klik hier om alle concepten te bekijken [https://automobilityla.com/design-developer-teams/]


-- BYTON Design
-- Cunningham Concept Design
-- GK Design International Inc.
-- Herman Miller
-- Honda Advanced Design and Trigger
-- Launch Forth, Allianz, Ottobock, Red Bull en het Internationaal
Paralympisch Comité
-- oiio
-- Qoros Design
-- Systematica
-- URB-E
-- ZGF Architects
Ontwerpers, autofabrikanten, journalisten en andere brancheprofessionals hebben gestemd voor hun favoriete concept bij automobilityla.com [http://automobilityla.com/] en hierbij kwam Systemica uit de bus als winnaar van de Industry Pick-prijs van 2017. Het in Milaan gevestigde consultancyteam voor transportplanning en mobiliteitsengineering bestond uit Anahita Rezaallah, Federico Messa, Filippo Bazzoni en Rawad Choubassi; hun plan maakt mobiliteit eenvoudiger voor automobilisten, passagiers en voetgangers bij internationale evenementen, door middel van een volledige decentralisering en een efficiënt volledig verbonden netwerk van verticaal en horizontaal transport. Systematica's LA 2060 website [http://losangeles2060.systematica.net/] laat Los Angeles zien als een slimme internationale stad, waarin bewoners en bezoekers gebruik kunnen maken van een naadloos op elkaar aansluitend hogesnelheidsnetwerk met autonoom en grootschalig openbaar vervoer, door middel van een on-demand auto-drone voertuigenpark.

Deelnemers en fans van de LA Auto Show van over de hele wereld hadden ook de mogelijkheid om te stemmen voor hun favoriete concept op laautoshow.com [http://laautoshow.com/]. ZGF Architects, een internationale architectuur-, ontwerp- en planningspraktijk, ontving de meeste stemmen, om zo de People's Pick-prijs van 2017 te winnen voor hun meerlagige transportsysteem waarin gebruik wordt gemaakt van magneetzweefbanen, Level-8 autonome voertuigen en van vorm veranderende structuren; het mobiliteitsplan werd bedacht door het team van ZGF in Los Angeles, met daarin Bezalel Ho, Brittany Mather, Jonathan Sharp, Kelsey Lew, Liz Corkett, Marisa Keckeisen, Oscar Ramos, Sarah Winters en Suejin Park. Hun LA 2060 website [https://www.la2060-zgf.com/smart-mobility] laat meer zien van de nieuwe voertuigen, fantasievolle sporten en slimmere locaties, waaronder het L.A. Coliseum.

"Wij feliciteren Systematica en ZGF Architects met hun winnende concepten," zei Mark Pendergrast, Director Product Marketing voor Azure IoT bij Microsoft. "Hun ontwerpen zijn de belichaming van een innovatieve denkwijze en laten duidelijk de positieve impact zien die baanbrekende technologie kan hebben op mobiliteit in de stad."

Voordat er online kon worden gestemd voor de Industry Pick en People's Pick-prijzen, nam het Honda Advanced Design [http://world.honda.com/design/designstudio/studio8/] en Trigger [http://www.triggerglobal.com/] team de Judges' Pick -prijs mee naar huis; hun intergalactische ontwerp omvatte nieuwe openbare en persoonlijke vervoersopties, ervaringen met virtuele realiteit en aangepaste realiteit voor sportfans thuis of in het stadion, mobiele oplossingen voor mensen met beperkingen en nieuwe sportevenementen ter land, ter zee en in de lucht. Een panel van experts op het gebied van ontwerp, innovatie, transport en gebruikerservaringen van het ArtCenter College of Design, Autodesk, City of Los Angeles Department of Transportation, Hot Wheels at Mattel, IDEO, Microsoft NEXT en Under Armour verkoos Honda Advanced Design en Trigger tot winnaar van de Judges' Pick -prijs van 2017, na hun indrukwekkende presentatie op de AutoMobility LA op 29 november.

De Design & Developer Challenge vond plaats in dat wat al decennialang dé plek voor auto-ontwerp en innovatie is, en is tegelijkertijd de enige wedstrijd ter wereld waarin de auto-ontwerpgemeenschap samenwerkt met creatieve geesten uit meerdere disciplines, waaronder de entertainmentsector, technologie, architectuur en stadsplanning.

De 2017 Design & Developer Challenge werd gepresenteerd door Microsoft [http://microsoft.com/], ondersteund door Autodesk [https://www.autodesk.com/] en Lacks Enterprises [http://www.lacksenterprises.com/] met de Los Angeles Department of Transportation [http://ladot.lacity.org/] als haar officiële partner.

Ga voor meer informatie over het Design & Developer Program naar:
http://automobilityla.com/design-developer-program/ [http://automobilityla.com/design-developer-program/]

Ga voor meer informatie over AutoMobility LA en LA Auto Show naar: http://www.automobilityla.com/ [http://www.automobilityla.com/] en http://laautoshow.com/ [http://laautoshow.com/]

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LA
De Los Angeles Auto Show (LA Auto Show®) werd opgericht in 1907 en is ieder jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow. In 2016 gingen de Press & Trade Days van de show samen met de Connected Car Expo (CCE), om samen AutoMobility LA(TM) te worden, de eerste handelshow waarin de technologische branche en de autobranche samen komen om nieuwe producten en technologieën te lanceren, en de meest urgente kwesties voor de toekomst van transport en mobiliteit te bespreken. AutoMobility LA 2018 vindt plaats in het Los Angeles Convention Center van 26-29 november, met tussentijdse introducties van nieuwe voertuigen van producenten. LA Auto Show 2018 is geopend voor het publiek van 30 november tot 9 december. Bij AutoMobility LA doet de nieuwe autobranche zaken, onthullen zij grensverleggende nieuwe producten en doen zij strategische aankondigingen voor de internationale media en brancheprofessionals uit de hele wereld. LA Auto Show wordt ondersteund door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt uitgevoerd door ANSA Productions. Volg voor het laatste shownieuws en informatie de LA Auto Show op Twitter via twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow], via Facebook op facebook.com/LAAutoShow [http://www.facebook.com/LAAutoShow/] of via Instagram op https://www.instagram.com/laautoshow/ [https://www.instagram.com/laautoshow/] en schrijf u in voor mededelingen via http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Ga voor meer informatie over Automobility LA, a.u.b. naar https://www.automobilityla.com/ [https://www.automobilityla.com/].

Contactpersoon media:
Brian Alexander/Amanda Niklowitz
JMPR Public Relations, Inc.
(818) 992-4353
balexander@jmprpublicrelations.com [mailto:balexander@jmprpublicrelations.com]
aniklowitz@jmprpublicrelations.com [mailto:aniklowitz@jmprpublicrelations.com]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/479829/LAAS___Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/479829/LAAS___Logo.jpg]

Web site: http://www.laautoshow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234