Atradius lanceert nieuw online creditmanagement portaal op basis van Oracle-technologie

UTRECHT, Duitsland, December 18, 2017 /PRNewswire/ --

Nieuw Atrium-portaal biedt snelle kredietwaardigheidscontroles voor verzekerde bedrijven  

Creditmanagement specialist Atradius [https://atradius.nl ] heeft onder de naam Atrium een nieuw creditmanagement portaal gelanceerd, dat is ontwikkeld met behulp van Oracle-technologie. Het digitale platform stelt bedrijven wereldwijd in staat om hun kredietverzekeringspolissen te beheren en op een centrale plaats en in realtime kredietlimieten aan te vragen.

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/620269/Oracle_Logo.jpg )

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150513/743985 )

Het nieuwe portaal biedt klanten van Atradius snelle en gemakkelijke toegang tot volledige kredietverzekeringstransacties wereldwijd in meer dan 45 landen. Het portaal is gebouwd met een flexibele architectuur, zodat nieuwe functionaliteit eenvoudig is toe te voegen.

Het Atradius Atrium-portaal biedt brokers en accountmanagementteams een snellere en efficiëntere manier om claimaanvragen voor verzekerde klanten van Atradius af te ronden. Zij kunnen informatie vinden en bekijken over de kredietwaardigheid van debiteuren, zoals hun ratings, bestaande dekking en claims, voorafgaand aan het aanvragen van een kredietlimiet. De klant kan direct een limiet aanvragen, waarbij de informatie al is opgenomen in de applicatie, zodat kredietlimietbeslissingen snel genomen kunnen worden.

Atrium is ontwikkeld met behulp van de webpublishingtechnologie van Oracle. Deze is verbonden met een back-office-applicatie die is gebaseerd op Oracle's businessapplicatie-technologie. Atradius heeft zijn IT-omgeving consistent gestandaardiseerd op Oracle om zo te profiteren van een one-stack-benadering. Hierdoor profiteert het bedrijf van naadloze integratie en optimaal gebruik van Oracle-licenties. Het bedrijf gebruikt tevens cloudoplossingen van Oracle, waaronder Oracle Human Capital Management (HCM) Cloud [https://www.oracle.com/uk/applications/human-capital-management/index.html ] en Oracle Sales Cloud [https://www.oracle.com/uk/applications/customer-experience/sales/index.html ].

Jörg Müller, Group IT Director van Atradius: "Het Atrium-klantportaal is een belangrijke mijlpaal voor ons, nu we onze bedrijfsvoering moderniseren. Het portaal zorgt voor een enorme tijdbesparing en vermindert de kans op fouten. Zo wordt het creditmanagement sneller, eenvoudiger en transparanter. Oracle en de technologie van het bedrijf zijn een integraal middel dat ons helpt de klantervaring te verbeteren in een landschap dat nu gedomineerd wordt door digitale betrekkingen."

René van Stiphout, Country Leader Oracle Nederland: "De bedrijven die gebruikmaken van de software van Atradius bedienen klanten die in de eerste plaats digitaal en mobiel actief zijn in ieder aspect van hun leven. Zij verwachten dezelfde snelle en accurate digitale ervaring van bedrijven die financiële en verzekeringsdiensten bieden. Het is cruciaal dat Atradius platforms biedt die beantwoorden aan deze verwachtingen."

De lancering van Atrium sluit aan op het succes van Atradius Insights, een online analysetool die verzekerden helpt bij het bepalen van risico's, het monitoren van portfolio-prestaties en het identificeren van nieuwe zakelijke kansen.

Hot links: 


- Volg Oracle Nederland op Twitter [http://www.twitter.com/Oracle_NL ]@Oracle_NL,
LinkedIn
[https://www.linkedin.com/groups/Oracle-Nederland-2481761?home=&gid=2481761&trk=anet_ug_hm ]
en Facebook [https://www.facebook.com/OracleNederland ]
- Over Atradius [https://atradius.nl ] en Atrium
[https://atradius.nl/artikel/atradius-atrium.html ]
- Over Oracle WebCenter [https://www.oracle.com/middleware/webcenter/index.html ],
Oracle E-Business Suite
[http://www.oracle.com/us/products/applications/ebusiness/overview/index.html ],
Oracle HCM Cloud
[https://www.oracle.com/uk/applications/human-capital-management/index.html ] en
Oracle Sales Cloud
[https://www.oracle.com/uk/applications/customer-experience/sales/index.html ]


Over Atradius 

Atradius biedt wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekering tot incasso via strategische aanwezigheid in meer dan 50 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over meer dan 240 miljoen bedrijven wereldwijd. De producten van Atradius op het gebied van kredietverzekering, borgstelling en incasso helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico's die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet. Atradius maakt deel uit van Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), een van de leidende verzekeraars in Spanje en een wereldleider op het gebied van kredietverzekering. www.atradius.nl [https://atradius.nl ]

Over Oracle 

De Oracle Cloud levert complete SaaS-applicatie-omgevingen voor ERP, HCM en CX, plus best-in-class Platform as a Service (PaaS)- en Infrastructure as a Service (IaaS)-diensten vanuit datacenters in Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie over Oracle naar http://cloud.oracle.com [https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=http-3A__ORACLEAMERICAINC.pr-2Doptout.com_Tracking.aspx-3FData-3DHHL-253d9-2D65-253f-2526JDG-253c-253b28.6-252f-2540-2526SDG-253c90-253a.-26RE-3DMC-26RI-3D5226726-26Preview-3DFalse-26DistributionActionID-3D6857-26Action-3DFollow-2BLink&d=DwMFaQ&c=RoP1YumCXCgaWHvlZYR8PQcxBKCX5YTpkKY057SbK10&r=_KEpP3kV2cRC7pqhmaCorNrL8-Fm5R2wHsrOOUSjDDQ&m=cJggEbXX64p-IMPLWK1UE8zM_wfh3Y40P-FLYDb_GbE&s=r511oI6kgZf2pdKLgk7sAol1fiEvewXZRTtgBkpJjv8&e= ] .

Handelsmerken 

Oracle en Java zijn geregistreerde handelsmerken van Oracle en/of zijn onderdelen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

CONTACT: Ria Lagerweij, Oracle, +31 (0)30 66 99 126, ria.lagerweij@oracle.com, Atradius Corporate Communications, Mariëlla Dalstra-van Emst, +31 20 553 2394, mariella.dalstra@atradius.com, Michael Ros, LVTPR, +31 (0)30 65 65 070, oracle@lvtpr.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234