OUE verwerft aandeel van 60% in Bowsprit

- Verwerving van Bowsprit is onderdeel van OUE's plan om haar vermogensbeheeractiviteiten te laten groeien naar meer dan SGD 10 miljard in 2019

SINGAPORE, 18 september 2018 /PRNewswire/ -- De aan het Main Board van de SGX-ST genoteerde geïntegreerde vastgoedontwikkelaar OUE Limited ("OUE") en haar beursgenoteerde dochterbedrijf OUE Lippo Healthcare Limited ("OUELH") hebben vandaag de voorgenomen verwerving bekendgemaakt van respectievelijk 60% en 40% in Bowsprit Capital Corporation Limited ("Bowsprit"), manager van het aan de Main Board van de SGX genoteerde First REIT.

https://mma.prnewswire.com/media/745842/OUE_RGB_Colour_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/745842/OUE_RGB_Colour_Logo.jpg]

Per 30 juni 2018 heeft OUE door haar twee REIT's, OUE Commercial REIT en OUE Hospitality REIT, ongeveer SGD 5,7 miljard aan activa onder beheer (assets under management ("AUM")).

De waarde van de door Bowsprit beheerde vastgoedportefeuille is vastgesteld op ongeveer SGD 1,3 miljard per 30 juni 2018.

Executive Chairman van OUE Dr. Stephen Riady zegt het volgende over deze voorgenomen verwerving: "Vermogensbeheer is een essentieel onderdeel van OUE's activiteiten en groeistrategie. De verwerving van Bowsprit, gecombineerd met onze bestaande REIT-portfolio's en de voltooiing van de kapitaalinjectie van OUE Downtown in OUE Commercial REIT, brengt onze AUM dit jaar op ongeveer SGD 8,0 miljard en we hebben het voornemen dit te laten groeien naar meer dan SGD 10 miljard in 2019."

Dr. Riady voegt daaraan toe: "De verwerving van Bowsprit is onderdeel van OUE's doorlopende strategie een omvangrijk platform voor activabeheer te creëren, bestaande uit gediversifieerde REIT's. Bowsprit en First REIT zullen profiteren van de ondersteuning, het netwerk, de managementvaardigheden en knowhow van de REIT-portfolio's van het bedrijf. We zullen doorgaan met het versterken van de AUM van ons activabeheerplatform met een visie die ons dichterbij ons doel brengt, namelijk het verdubbelen van onze AUM in de nabije toekomst."

Over OUE Limited

OUE Limited, genoteerd aan het Main Board van de Singapore Exchange Securities Trading Limited (SGX-ST: OUE), is gediversifieerde vastgoedeigenaar, -ontwikkelaar en -beheerder met een vastgoedportfolio op toplocaties in Azië en de Verenigde Staten. OUE breidt haar activiteiten consequent uit en maakt daarbij gebruik van haar merken en bewezen expertise in de ontwikkeling en het beheer van belangrijke activa in de commerciële en residentiële sectoren, horeca en detailhandel. In maart 2017 verwierf OUE OUE Lippo Healthcare Limited (voorheen bekend als International Healthway Corporation Limited), een beursgenoteerde geïntegreerde leverancier van diensten en voorzieningen in de gezondheidszorg, en breidde haar portfolio daarmee uit tot de gezondheidssector. Met haar kernstrategie van investeren in en het versterken van een pakket met onderscheidende panden, is OUE gericht op de ontwikkeling van een portfolio met een sterke terugkerende inkomstenbasis, gecompenseerd met promotiewinsten, voor het versterken van de aandeelhouderswaarde op de lange termijn. OUE is de sponsor van OUE Hospitality Trust en OUE Commercial Real Estate Investment Trust.

Over OUE Lippo Healthcare Limited

OUELH is een dochterbedrijf van OUE Limited. OUELH levert hoogwaardige en duurzame solutions op het gebied van gezondheidszorg door middel van de verwerving, de ontwikkeling, het management en het beheer van gezondheidszorgfaciliteiten. Het Bedrijf bezit momenteel gezondheidszorg- en gerelateerde faciliteiten in Japan en China, en zoekt continue naar mogelijkheden haar portfolio uit te breiden in heel Azië.

OUELH heeft bekendgemaakt het resterende aandeel van 40% in Bowsprit te verwerven samen met 10,63% rente in de totaal uitgegeven aandelen van First REIT. Voor meer details wordt verwezen naar OUELH's aankondiging op 18 september 2018.

Over First REIT

First REIT is een vastgoedbevak die sinds 2006 is genoteerd aan het Main Board van de SGX-ST. Het is een vastgoedbevak op het gebied van gezondheidszorg en investeert in een gediversifieerd portfolio van inkomstengenererende vastgoed- en/of vastgoedgerelateerde activa in Azië die primair worden gebruikt voor gezondheids- en/of aan gezondheidszorg gerelateerde doeleinden. Per de datum van deze bekendmaking, gebaseerd op openbare informatie, heeft First REIT 20 eigendommen, waarvan 16 gevestigd in Indonesië, drie in Singapore en één in Zuid-Korea.

Neem voor meer informatie contact op met:

Bernard Lim Tel: +65-6809-6022 Email: bernardlim@oue.com.sg [mailto:bernardlim@oue.com.sg]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/745842/OUE_RGB_Colour_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/745842/OUE_RGB_Colour_Logo.jpg]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234