Institutioneel ETF-handelsvolume op Tradeweb verdubbelt gedurende vijf jaar jaarlijks

Gemiddelde aantal verhandelde aandelen per dag via RFQ overtreft steeds de 20 miljoen

NEW YORK, 18 januari 2018 /PRNewswire/ -- Tradeweb Markets, een toonaangevende ontwikkelaar en handelaar in internationale vast-inkomen-, derivaten- en ETF-markten, kondigde vandaag aan dat meer dan $660 miljard wereldwijd is verhandeld in haar internationale, institutionele ETF-aanbod, met een samengestelde jaarlijkse groei van 120% sinds de lancering in oktober 2012. Het elektronische prijsopvraagsysteem (Request For Quote platform - RFQ) voor beursverhandelde fondsen van Tradeweb zorgt nu voor toegang tot concurrerende prijsniveaus van 39 liquiditeitsaanbieders wereldwijd, waarmee het de transparantie en efficiëntie voor investeerders verbeterd in een geautomatiseerde en conforme workflow.

"De blijvende groei van ons wereldwijde ETF-aanbod laat de daadwerkelijke waarde zien die RFQ-handel institutionele investeerders biedt bij toegang tot liquiditeit met een aantrekkelijke prijs", zei Adriano Pace, Managing Director bij Tradeweb. "Tradeweb heeft zichzelf stevig neergezet als toonaangevend in de elektronische OTC-handel voor ETF's, waarbij het technologie op nieuwe en innovatie manieren inzet om ETF-liquiditeit te ontsluiten voor marktdeelnemers."

Activiteit op Tradewebs wereldwijde ETF-platform blijft toenemen met investeringen van recordhoogte in de ETF-marktplaats, waarbij in de afgelopen vier kwartalen dagelijks meer dan 20 miljoen aandelen zijn verhandeld:

https://mma.prnewswire.com/media/629677/Tradeweb_Markets_Average_Daily_Shares.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/629677/Tradeweb_Markets_Average_Daily_Shares.jpg]

Tradeweb heeft toegang gestroomlijnd tot significant hogere niveaus aan ETF-liquiditeit voor institutionele investeerders via RFQ-handel, waarbij het zeker vijf liquiditeitsaanbieders concurrerend heeft gemaakt voor zowel pakkethandel als nettovermogen waardehandel. Het platform laat ook real-time intenties zien van markthandelaren die prijzen markeren of indicaties geven voor interesse in de koop of verkoop van bepaalde effecten, waardoor investeerders de informatie kunnen gebruiken bij een prijsopvraag. Marktdeelnemers profiteren van samengestelde transparantie voorafgaand aan de handel, efficiënte uitvoering en elektronische audittrails voor naleving en de beste uitvoering - en dit alles in een geautomatiseerde workflow.

"Wij zetten ons in om een alternatieve methode aan te bieden voor toegang tot institutionele ETF-liquiditeit met een grotere efficiëntie en transparantie, waardoor klanten gebruik kunnen maken van directheid bij het indienen van hun volledige order via RFQ-handel", zei Adam Gould, Managing Director bij Tradeweb. "Door een oplossing aan te bieden die institutionele investeerders beschermt tegen informatielekken, met kwalitatief hoogwaardige prijsstellingen voor grootschalige transacties, zien wij met genoegen dat ons platform blijft groeien."

Tradeweb biedt RFQ-transacties aan in zowel Amerikaanse als Europese beursgenoteerde ETF's, en is een van de grootte ETF-handelsplaatsen in Europa. Sinds de lancering in 2012 zijn meer dan EUR500 miljard in Europa genoteerde ETF's en meer dan 85 miljard aan Amerikaanse beurzen genoteerde ETF's verhandeld via Tradeweb. In het vierde kwartaal overtrof het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van ETF's bij Tradeweb $ 980 miljoen. Cliënten hebben met succes ETF-pakkettransacties uitgevoerd van meer dan 12 miljoen aandelen via Tradeweb, waarbij meer dan 90% van de transacties werd uitgevoerd binnen de best bied- en offerprijzen van beurzen in 2017.

Over Tradeweb Markets Tradeweb Markets ontwikkelt en exploiteert veel van de meest efficiënte financiële markten in de wereld, waarbij het een grotere transparantie en efficiëntie biedt aan de marktdeelnemers in vast inkomen, derivaten en ETF's. Met zijn focus op het toepassen van technologie om een grotere efficiëntie te bewerkstelligen in de hele levenscyclus van de transacties, was Tradeweb een pionier in de verwerking van vaste inkomenstransacties van begin tot einde (STP) en biedt het op dit moment ondersteuning aan markten van meer dan 20 activaklassen met elektronische uitvoering, verwerking, posttransactionele analyses en marktdata in een integrale werkstroom. Tradeweb Markets bedient de markten van leverancier tot klant via het institutionele platform van Tradeweb, grootschalige transacties via het Dealerweb en de in de VS gevestigde retail vastrentende gemeenschap via Tradeweb Direct. Klanten vertrouwen op Tradeweb als aandrijver van de evolutie van vast inkomen en derivaten door middel van de flexibele handelsarchitectuur en efficiëntere, transparantere markten. Ga voor meer informatie naar www.Tradeweb.com [http://www.tradeweb.com/].

Clayton McGratty, Tradeweb Markets +1-646-430-6054 Clayton.McGratty@Tradeweb.com [mailto:Clayton.McGratty@Tradeweb.com]

Talia Geberovich, Tradeweb Markets +44-203-749-3354 Talia.Geberovich@Tradeweb.com [mailto:Talia.Geberovich@Tradeweb.com]

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/629677/Tradeweb_Markets_Average_Daily_Shares.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/629677/Tradeweb_Markets_Average_Daily_Shares.jpg]

Web site: http://www.tradeweb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234