Gecertificeerde vervolgbewerking: Onlineprinters neemt het voortouw

AMSTERDAM, October 17, 2017 /PRNewswire/ --

Hoge kwaliteitsstandaards bij offsetdruk bevestigd 

In het kader van de PSO-certificering heeft Onlineprinters als een van de eerste drukkerijen in Europa ook het bewijs geleverd van haar hoge kwaliteitsstandaards op het gebied van de vervolgbewerkingen van drukwerk. De onlinedrukkerij mag daarmee het Ugra-keurmerk voor gecertificeerde productkwaliteit conform ProzessStandard Offsetdruck (PSO) inclusief postpress voeren. Dit bevestigt de leidinggevend auditeur, Armin Schörghofer van Ugra, het Zwitserse competentiecentrum voor druk- en mediatechniek, na een uitvoerige controle. Er werd voor 100 % aan de certificeringseisen voldaan, er werden geen aanmerkingen of adviezen voor verbetering gegeven.

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/584830/Onlineprinters_postpress_certified.jpg )

Voor de eerste keer ook certificering van de vervolgbewerking van drukwerk  

Behalve op de kwaliteit van de offsetdruk, lag de nadruk tijdens de controle voor de certificering van dit jaar voor de eerste keer ook op de vervolgbewerkingen van het drukwerk. Hier werden de afzonderlijke stappen van de vervolgbewerkingen gecontroleerd, van het vouwen, snijden, stansen en verbinden tot en met het leveringsklare eindproduct. De kwaliteitsexpert beoordeelde ook de werkzaamheden van de medewerkers persoonlijk op de productie-afdeling. "Ik kijk bijvoorbeeld hoe zorgvuldig de medewerkers zijn bij de voorbereiding van de afzonderlijke fasen in het productieproces", vertelt Armin Schörghofer, die onder de indruk bleek van de intelligente oplossingen voor de afzonderlijke stappen in het productieproces. Dr. Michael Fries, Onlineprinters-CEO, zegt daarover: "Online drukken is een relatief jonge branche. Wij produceren individuele producten op industriële schaal. Dat gaat alleen met goed op elkaar afgestemde processen en hoge standaards. Dankzij onze wortels, die in een conventionele drukkerij liggen, begrijpen wij de behoeften van andere drukkerijen en resellers die klant bij ons zijn. Zij hechten zeer veel waarde aan kwaliteit en processtabiliteit, natuurlijk ook op het gebied van finishing."

Standaardisering vanaf het begin 

Thomas M. Schnitzler, mede-auditeur en externe kwaliteitsspecialist, begeleidt de onderneming al sinds 2006 bij de naleving van uniforme standaards in het productieproces. "Onlineprinters heeft zich al heel vroeg beziggehouden met het thema standaardisering. Dat betaalt zich nu uit", vertelt Thomas M. Schnitzler, die de auditering van de vervolgbewerkingen van het drukwerk volgens de huidige Viscom-richtlijnen voor de vervolgbewerking van printmedia en ISO 16762 samen met de verantwoordelijke mensen binnen de onderneming heeft voorbereid.

In de PSO-drukaudit werden alle processen gecontroleerd, van de overname van de drukgegevens, het maken van een proefdruk en het maken van CtP-drukplaten tot en met het drukresultaat. Met name de drukkwaliteit stond opnieuw centraal, om klanten een continu reproduceerbare kleurenkwaliteit te kunnen leveren, bijvoorbeeld bij nabestellingen van hetzelfde gedrukte product.

Over de onderneming  

De Onlineprinters-groep behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Onder het motto "Drukwerk gewoon online bestellen" verkoopt de groep gedrukte producten via 17 webshops aan 700.000 klanten in 30 landen van Europa. Internationaal is de dienstverlener voor online-drukwerk bekend onder de merknaam "Onlineprinters", in Duitsland presenteert de onderneming zich als "diedruckerei.de". Ook de in het Verenigd Koninkrijk marktleidende onlinedrukkerij "Solopress" behoort tot de ondernemingsgroep. Het productassortiment omvat 1.500 stuks drukwerk en varieert van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot en met grootformaat reclamesystemen. Onlineprinters produceert individuele producten op industriële schaal: Dankzij onlineverkoop, een IT-ondersteunde productie en "verzameldruk" is de onderneming succesvol. In dit laatste onderdeel worden in zogenoemde gecombineerde bewerkingen meerdere drukopdrachten gezamenlijk geproduceerd, waardoor kosten worden verlaagd en het milieu wordt ontzien. In totaal heeft de Onlineprinters-groep meer dan 900 medewerkers in dienst en heeft vorig jaar meer dan 2,5 miljard gedrukte producten vervaardigd.

Videobijdrage " Snijden, vouwen, hechten - de verdere verwerking van drukwerk "  

https://www.youtube.com/watch?v=6t7I0i0LKnAPerscontact
Onlineprinters GmbH
Patrick Piecha
Hoofd Pers en PR
Tel.: +49-9161-6209807
+49-174-3077250
p.piecha@onlineprinters.nl
http://www.onlineprinters.nl


 Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/584830/Onlineprinters_postpress_certified.jpg
PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234