Enerkem Begint Commerciële Productie van Cellulose-Ethanol uit Afval in State-of-the-art Biobrandstof-Faciliteit in Edmonton

MONTRÉAL, September 17, 2017 /PRNewswire/ --

Enerkem Inc. (http://www.enerkem.com [http://enerkem.com ]), een wereldmarktleider in de productie van biobrandstoffen en chemicaliën uit afval,  heeft vandaag bekendgemaakt dat het de commerciële productie is gestart van cellulose-ethanol. Enerkem's baanbrekende faciliteit in Edmonton, AB, Canada is de eerste installatie op commerciële schaal ter wereld die cellulose-ethanol produceert met niet-recyclebaar, niet-composteerbaar, vast gemengd stadsafval.

Het bedrijf vervaardigt en verkoopt biomethanol sinds 2016 voordat het eerder dit jaar uitbreidde met cellulose-ethanol na het gereedkomen van het conversiecentrum waar methanol wordt omgezet in ethanol.

"De commerciële productie van cellulose-ethanol in onze faciliteit in Edmonton vormt een mijlpaal voor ons bedrijf en voor onze klanten in de sectoren afvalbeheer en petrochemie, en bevestigt onze leidende positie op de markt van geavanceerde biobrandstoffen," verklaart Vincent Chornet, President en Chief Executive Officer van Enerkem.

Volgens het Internationaal Agentschap voor hernieuwbare energie zal deze groeiende wereldwijde markt in 2030 naar verwachting 124 miljard liters per jaar omzetten. "We zullen nu geleidelijk onze productie in Edmonton verhogen, en ondertussen bouwen aan de volgende Enerkem-faciliteiten hier in Canada en elders in de wereld," aldus Chornet.

Geavanceerde biobrandstoffen spelen een belangrijke rol in de transitie naar duurzame mobiliteit door het produceren van transportbrandstoffen die deels benzine zullen vervangen. Enerkem's technologie levert niet alleen een schone transportbrandstof op, maar doorbreekt het traditionele patroon van afvalstortplaatsen en afvalverbranding door het bieden van een slim alternatief aan gemeenschappen die het afval nuttig willen toepassen en voertuigen op duurzame wijze van brandstof willen voorzien.

Over geavanceerde biobrandstoffen Geavanceerde biobrandstoffen als cellulose-ethanol worden vervaardigd uit non-food bronnen, zoals overtollige bosbiomassa, landbouwafval, energiegewassen of stadsafval. Om de waarde van onconventionele grondstofbronnen te ontsluiten, worden deze koolstofarme vloeibare transportbrandstoffen geproduceerd met behulp van innovatieve en baanbrekende technologieën.

Over Enerkem Enerkem produceert biobrandstoffen en hernieuwbare chemicaliën uit afval. Met behulp van propriëtaire technologie zet Enerkem niet-recycleerbaar vast stadsafval om in methanol, ethanol en andere veelgebruikte chemische tussenproducten. Gevestigd in Montreal (QC),  Canada, heeft Enerkem een volledig uitgeruste commerciële faciliteit in Alberta alsmede een innovatiecentrum in Quebec. Het bedrijf is momenteel over de gehele wereld meer bioraffinaderijen aan het bouwen die zijn gebaseerd op de modulaire productie-infrastructuur. Enerkem's technologie draagt bij aan de diversificatie van de energiemix en maakt dagelijkse producten milieuvriendelijker, en biedt daarnaast een slim en duurzaam alternatief voor het storten en verbranden van afval. http://www.enerkem.com

Mediarelaties: Pierre Boisseau, Senior Director, Communications and Marketing, Enerkem Inc., +514 875-0284, pboisseau@enerkem.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234