De Nederlandse CITES-autoriteit doet een uitspraak ten gunste van Loro Parque in de zaak Morgan

TENERIFE, Canarische Eilanden, July 17, 2017 /PRNewswire/ --

In de zeven jaar sinds het moment dat orka Morgan stervende op de Nederlands kust aangetroffen werd, hebben vijf gerechtelijke uitspraken bepaald, dat een terugkeer naar de zee waarschijnlijk de dood van het dier zou betekenen en tevens het probleem van doofheid zou verergeren. Toch zijn er nog steeds organisaties die Loro Parque (de dierentuin waar Morgan is opgenomen) beschuldigen en eisen dat het dier in vrijheid wordt gesteld.

Deze week heeft de Nederlandse CITES-autoriteit het laatste verzoekschrift van de Free Morgan Foundation over de beweerde onrechtmatigheid van de CITES-vergunning van Morgan afgewezen. Diezelfde autoriteit heeft een paar maanden geleden aangegeven, dat de beschuldiging van de Free Morgan Foundation ongegrond was. De Spaanse CITES-autoriteit heeft in januari van dit jaar in dezelfde trend geantwoord en bevestigd dat de transfer van Morgan in overeenkomst was met de wettelijke bepalingen en dat een terugkeer naar de zee noch een alternatief, noch een bevredigende oplossing vormde.

Het welzijn van Morgan en van andere dieren lijdt geen twijfel, zoals betuigd wordt door een recente certificering die aan Loro Parque is toegekend door American Humane, een organisatie die het welzijn van dieren wereldwijd zeker stelt. Dit feit, samen met een resultaat van 100% in de door Global Spirit uitgevoerde audit, wat de hoogste score is voor welzijnstandaarden zoals bepaald in de Richtlijnen van de British Association of Travel Agents (ABTA), illustreert het goede werk dat door Loro Parque wordt verricht.

Over Loro Parque  

Loro Parque is in 1972 opgericht en een internationaal bekend dierenpark, dat gevestigd is het noorden van Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje. Dit park is heinde en verre bekend vanwege de grootste en de meest gediversifieerde collectie papegaaien ter wereld en wordt door Trip Advisor erkend als het beste dierenpark in Europa en het op één na beste park wereldwijd. Voor meer informatie over Loro Parque kunt u een bezoek brengen aan http://www.loroparque.comNatalya Romashko
Director of Communication and Image
dir.comunicacion@loroparque.com
+34-922-373-841 ext. 319


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234