Kavalan wint voor de tweede keer op rij trofee op International Spirits Challenge

TAIPEI, Taiwan, 17 juli 2017 /PRNewswire/ -- Kavalan, de beste whisky van Taiwan, heeft voor zijn Kavalan Solist Ex-Bourbon Single Cask Strength [http://www.kavalanwhisky.com/en/product-detailed.aspx?Serno=25] voor de tweede keer op rij de hoofdprijs gewonnen in zijn categorie op de International Spirits Challenge [http://www.internationalspiritschallenge.com/] (ISC).

Photo - http://mma.prnewswire.com/media/536082/Kavalan_awarded_2017_ISC_Trophy.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/536082/Kavalan_awarded_2017_ISC_Trophy.jpg]

Er wordt slechts één ISC-trofee toegekend voor het topproduct in elke categorie, d.w.z. voor een "Uitmuntend Product van Uitzonderlijke Kwaliteit."

Wijlen Dr. Jim Swan, technisch consultent van Kavalan die een cruciale rol speelde in de merkontwikkeling, is onderscheiden met de "Lifetime Achievement Award" van ISC. Dat is de hoogste onderscheiding voor individuen in de sterke drankenindustrie.

Algemeen Directeur YT Lee van Kavalan zei dat de levende nalatenschap van Dr. Swan behouden blijft in Kavalan.

"Toen we in Taiwan whisky begonnen te brouwen, had niemand dat ooit tevoren gedaan. Het leek een onmogelijke onderneming. Gelukkig konden we op de hulp van de beste expert in de branche rekenen. Kavalan gaf niet op en wordt nu erkend als een fijne whisky; dat is dankzij Dr. Swan. Ik wil deze trofee van 2017 aan Dr. Swan opdragen," zei de heer Lee.

De trofee komt na de uitreiking van gouden medailles in juni elk jaar. Vorige maand haalde Kavalan het grootste aantal gouden medailles in zijn categorie: vier topmedailles voor zijn beperkte reeks Distillery Reserve Single Malt Rum Cask, Podium Single Malt, ex-Bourbon Oak Single Malt en de Solist ex-Bourbon Single Cask Strength.

Als de pionier van Taiwanese whisky zijn aan Kavalan de hoogste onderscheidingen in de industrie toegekend. Zijn Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength [http://www.kavalanwhisky.com/en/product-detailed.aspx?Serno=30] werd in 2016 tot "World's Best Single Cask Single Malt Whisky [http://www.worldwhiskiesawards.com/kavalan-solist-amontillado-sherry-single-cask-strength.25585.html]" uitgeroepen door de prestigieuze World Whiskies Awards [http://www.worldwhiskiesawards.com/2016/] (WWA) en in 2015 werd zijn Solist Vinho Barrique [http://www.kavalanwhisky.com/en/product-detailed.aspx?Serno=28] uitgeroepen tot de "World's Best Single Malt Whisky [http://www.worldwhiskiesawards.com/2015/]."

Over Kavalan Whisky

De belangrijkste whiskydistilleerderij in Taiwan is gewijd aan de kunst van single malt whisky sinds 2006. De Kavalan-whisky rijpt in de intense hitte en vochtigheid en wordt nog beter door de zee- en berglucht en het bronwater van de besneeuwde bergen. Samen creëren deze factoren de typische smeuïge smaak van Kavalan. De naam Kavalan is de inheemse naam van de provincie Yilan waar de distilleerderij zich bevindt. De distilleerderij geniet de steun van haar moederbedrijf, King Car Group, dat al 30 jaar actief is in het maken van dranken. De distilleerderij heeft meer dan 220 keer goud gehaald en haar producten zijn beschikbaar in 60 landen. Bezoek www.kavalanwhisky.com/EN/age.aspx [http://www.kavalanwhisky.com/EN/age.aspx].

Mediacontacten:

Yvonne Chou 886-3922-9000#7162 yvonne@kavalandistillery.com [mailto:yvonne@kavalandistillery.com]

Web site: http://www.kavalanwhisky.com/en/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234