VK's eerste preventietraining gelanceerd voor het voorkomen van terroristische risico's en incidenten - ter ondersteuning van het voorkomen van '

LETCHWORTH, Engeland, October 16, 2017 /PRNewswire/ --

VS en Europese lancering gepland voor 2018  

Fleet Source [http://www.fleetsource.co.uk ], een toonaangevende leverancier van ongeëvenaarde training- en auditdiensten voor de wegvervoersector, kondigde vandaag de lancering aan van de eerste suite met producten en trainingsdiensten voor het voorkomen van terroristische risico's en incidenten, genaamd: 'TRIP [http://www.preventterrorism.co.uk ]', speciaal ontworpen voor commerciële wagenparkbeheerders.

In reactie op de recente escalatie van 'Voertuig als wapen' (VAAW - Vehicle as a Weapon) gerelateerde terroristische incidenten, heeft Fleet Source een suite met terrorisme bestrijdende producten en trainingsdiensten ontwikkelt om wagenparkbeheerders te helpen de risico's binnen de sector met betrekking tot terrorisme te beheren en verminderen, en met name de risico's geassocieerd met bedrijfsvoertuigen die in terroristische aanslagen gebruikt worden.

TRIP is ontworpen zodat commerciële wagenparkbeheerders, managers en bestuurders opgeleid kunnen worden over de risico's van terrorisme, de aard van de bedreigingen waarmee zij te maken zouden kunnen krijgen en een scala van veiligheidsmaatregelen die zij zouden moeten implementeren om de kans dat hun voertuig wordt gekaapt of gestolen en gebruikt in een terroristische incident, aanzienlijk te verminderen.

"Terroristen zijn opportunisten, ze weten dat het gebruik van een zware bedrijfswagen als wapen de hoeveelheid dood en letsel dat veroorzaakt wordt, zal maximaliseren. Naar aanleiding van de recente grote VAAW (Vehicle as a Weapon)-incidenten en met het niveau van terroristische waarschuwing in het Verenigd Koninkrijk als 'ernstig', zijn wij van mening dat Fleet Source een verplichting heeft ten opzichte van de sector en het grote publiek om te investeren in een gespecialiseerde set met oplossingen om dit belangrijke probleem aan te pakken," aldus Nick Caesari, Managing Director van Fleet Source. "Omdat meer dan 35% van ons personeelsbestand een militaire en politieke achtergrond heeft en velen een uitgebreide ervaring op het gebied van terrorismebestrijding hebben, waren wij van mening dat we perfect gepositioneerd waren om wagenparkbeheerders, managers en bestuurders op te leiden om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen en om ervoor te zorgen dat ze absoluut al het mogelijke doen om te voorkomen dat hun voertuig gekaapt of gestolen wordt en gebruikt wordt als wapen tijdens een aanval. Veiligheid en het beschermen van levens maakt deel uit van onze dagelijkse werkzaamheden, en de TRIP-suite is een natuurlijke verlenging van wat Fleet Source te bieden heeft," concludeerde Caesari.

"We hebben in een aantal programma's over de betrokkenheid en veiligheid van bestuurders met Fleet Source samengewerkt, en we hebben enkelen afgevaardigden voor deze eerste sessies voorgesteld," aldus Graham Bellman, Group Fleet Director bij Travis Perkins. "Met een groot wagenpark in de VK, willen we graag onze chauffeurs op de hoogte houden en ervoor zorgen dat zij zich bewust zijn van de vele situaties waarmee zij binnen hun functie te maken kunnen krijgen," concludeerde Bellman.

De TRIP-producten en -diensten zullen in eerste instantie als volgt beschikbaar zijn: -

TRIP Training voor Bestuurders met Certificaat van bekwaamheid (CPC - Certificate of Professional Competence) - De eerste gespecialiseerde 7-uur durende erkende trainingscursus voor bestuurders met een Certificaat van bekwaamheid waarbij de risico's verbonden aan terrorisme en het voorkomen van terroristische incidenten behandeld worden. De cursus is speciaal ontworpen voor alle commerciële bestuurders van wagenparkvoertuigen. Het programma geeft hen informatie, hulpmiddelen en inzicht in de hedendaagse terroristische dreiging en de voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden voor het reduceren van het risico dat hun voertuigen gestolen of gekaapt worden en gebruikt worden als wapens in terroristische aanvallen.

TRIP Managementtraining - De eerste gespecialiseerde 3,5-uur durende training voor managers waar aandacht besteedt wordt aan het voorkomen van terroristische risico's en incidenten door de managers van wagenparkbeheerders de nodige informatie, hulpmiddelen en inzichten te geven over de beste praktijken voor wagenparken, de Wet terrorismebestrijding, en de veiligheidsmaatregelen en -procedures die hen zullen helpen om de risico's van terrorisme binnen hun wagenpark te reduceren.

TRIP Beleid- & Procedurepakket - De eerst gespecialiseerde set met uitgebreide beleidsregels, procedures en toolbox-gesprekken om wagenparkbeheerders te ondersteunen bij het verankeren van een robuuste strategie ter voorkoming van terrorisme in de kern van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Manchester en Londen, heeft het Britse Rode Kruis [http://www.redcross.org.uk ] het UK Solidarity Fund [http://www.redcross.org.uk/What-we-do/Emergency-response/Current-emergency-appeals/UK-Solidarity-Fund ] opgesteld om ondersteuning te bieden aan hen die door deze gebeurtenissen getroffen zijn of in de toekomst door soortgelijke gebeurtenissen in het VK getroffen zullen worden. Fleet Source zal voor elk TRIP Beleid- & Procedurepakket dat verkocht wordt, GBP 25 aan dit fonds doneren.

Fleet Source biedt wagenparkbeheerders tevens volledig gesponsorde deelname aan de TRIP Training voor Bestuurders met Certificaat van bekwaamheid, in grote steden binnen het VK (Londen, Birmingham, Manchester, Bristol, Glasgow, Newcastle). TRIP geeft de bestuurders niet alleen de informatie die zij nodig hebben om zichzelf, hun voertuigen en de mensen om hen heen veilig te houden, het biedt deelnemers ook van een 7-uur durende geaccrediteerde DCPC-training (Certificaat van bekwaamheid voor bestuurders). "Als een van de marktleiders op het gebied van training en audits voor wagenparken, zijn we van mening dat het onze morele verplichting is om een gesponsord opleidingsprogramma voor bestuurders aan te bieden, met gratis DCPC-training voor maximaal 2.400 bestuurders. Wij doen wat we moeten doen, net zoals iedereen dat zou moeten doen, door met elkaar samen te werken zodat de risico's met betrekking tot terrorisme bestreden worden en de Britse bevolking beschermd wordt," concludeerde Caesari.

Ga voor meer informatie over de TRIP-producten en diensten, met inbegrip van het gesponsorde DCPC-programma naar http://www.preventterrorism.co.uk of neem contact op het Fleet Source Trainingsteam op +44-0345-600-4045 of e-mail training@fleetsource.co.uk

Over Fleet Source  

Fleet Source biedt een innovatieve aanpak om de wettelijke verplichtingen voor werkgerelateerd wegvervoer te vereenvoudiging alsmede een uitgebreid assortiment van producten en diensten voor operationeel vertrouwen, veiligheid en milieubewustzijn. Ons netwerk van specialisten, trainers en compliance-auditors voor wagenparken hebben gezamenlijk een schat aan transportervaring en kennis. Deze specialisten beschikken over bewezen ervaring verkregen in handhavingsinstanties, vervoersautoriteiten, alsmede commerciële en militaire logistieke diensten.

Fleet Source is nu een van de top tien leveranciers van DCPC-training in het VK en ook Transport for London's primaire aannemer voor het leveren van het gesponsorde DCPC-trainingsprogramma aan FORS geaccrediteerde en geregistreerd exploitanten in het VK. Fleet Source is ook de grootste erkende leverancier van trainingen voor kwetsbare weggebruikers (Veilig stedelijk rijden & Vrachtauto-smart) binnen het VK, waarbij wagenparkbeheerders geholpen worden om het risico van ongelukken met kwetsbare weggebruikers, zoals fietsers, te reduceren.

Fleet Source beschikt over het grootste compliance auditteam in het VK en is het exclusieve accreditatieinstelling van het FORS Community Partnership (naast AECOM en de Chartered Institute of Logistics & Transport). Het voert nu bijna 500 FORS (Fleet Operator Recognition Scheme)-audits per jaar uit, in zowel het VK als Europa.
 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234