Tradeweb APA zorgt voor meer inzet van toonaangevende financiële bedrijven

BNP Paribas, Credit Suisse, Morgan Stanley en Societe Generale horen bij de nieuwste banken die kiezen voor verbeterde Tradeweb APA-dienstverlening voor MiFID II rapportage

LONDON, 16 mei 2017 /PRNewswire/ -- Tradeweb Markets, een toonaangevende wereldwijde leverancier van vast-inkomen-, derivaten- en ETF-markten, kondigde aan dat BNP Paribas, Credit Suisse, Morgan Stanley en Societe Generale de nieuwste cliënten zijn die Deutsche Bank, Goldman Sachs en J.P. Morgan volgen in hun keuze voor de diensten van de Goedgekeurde Publicatieregeling (Approved Publication Arrangement - APA). Met de Tradeweb APA kunnen bedrijven tegemoetkomen aan de pre- en posttransitionele transparantievereisten voor alle instrumenten onder de Richtlijn Markten voor Financiële Instrumenten II (MiFID II).

"Wij zijn blij dat een steeds groter aantal topbanken ervoor kiest zich bij de Tradeweb APA-diensten aan te sluiten. Hun inzet geeft een verdere garantie dat, als onderdeel van het grootste deel van de off-venue markt, hun flow business wordt samengevoegd en daarmee gemengd, hetgeen resulteert in een volledig overzicht van de gerapporteerde marktactiviteiten. Ook werken we nauw samen met toonaangevende Orderbeheersystemen om ervoor te zorgen dat cliënten waarmee wij te maken hebben aan de aankoopzijde profiteren van een naadloze en gestandaardiseerde workflow," zei Simon Maisey, MD, wereldwijd hoofd zakelijke ontwikkeling bij Tradeweb.

Elf toonaangevende banken hebben zich tot dusverre ingezet voor het gebruik van de Tradeweb APA. Het bedrijf lanceerde haar APA-vroege locatie in december vorig jaar om bedrijven in staat te stellen verbindingen te leggen en tests uit te voeren, voorafgaand aan de implementatie van MiFID II. Naast posttransactionele rapportage-oplossingen, zal de faciliteit zorgen voor een robuuste Tradeweb pretransactionele transparantiedienstverlening om deelnemers aan de markt te helpen bepalen of zij onderhevig zijn aan rapportagevereisten, en of zij voldoen aan de pretransactionele SI-verplichting om noteringen openbaar te maken.

"Regelgevende instanties geven meer helderheid over pretransactionele rapportageverplichtingen, zoals ESMA's recentelijk gepubliceerde RTS aangaande de behandeling van pakketorders. Wij verwachten daarom dat, ondanks de vertraging van het SI-stelsel tot september 2018, de marktvraag voor een holistische rapportage-oplossing zich zal blijven versnellen. Daarom blijven we flexibel en blijven wij onze pretransactionele API-specificaties updaten om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van onze cliënten," voegde Maisey toe.

Nick Lovett, Managing Director en Global Markets, Chief Controls Officer bij Credit Suisse, zei: "De ontwikkeling van een effectief en kostenefficiënt implementatieplan voor MiFID II is een belangrijke prioriteit in de regelgeving dit jaar en het gebruik van deze dienstverlening zorgt ervoor dat wij kunnen voldoen aan onze rapportagevereisten onder deze richtlijn."

Bradley Bilgore, Managing Director bij Morgan Stanley, zei: "Wij hebben Tradeweb geïdentificeerd als onze strategische partner uit de eerste fasen van ons onderzoek voor een efficiënte en flexibele rapportage-oplossing. Ze hebben een productie-achtige omgeving gecreëerd, die zo is opgezet dat een uitgebreide test mogelijk is gemaakt om naleving met deze mijlpaal in de regulering te garanderen, terwijl premature informatielekkage wordt voorkomen, voor onze veiligheid en voor de veiligheid van onze klanten."

Frédéric Jeanperrin, Head of Market Regulatory Adaptation & Management bij Societe Generale, zei: "Societe Generale voegt zich met plezier bij de Tradeweb APA-dienstverlening. Gezien de goede resultaten van Tradeweb in het leveren van complete nalevingsoplossingen voor regelgeving, hebben wij er vertrouwen in dat hun dienstverlening ruim voor de deadline van de MiFID II klaar zal zijn, waarmee Societe Generale kan voldoen aan haar rapportagevereisten op 3 januari 2018."

Tradeweb diende haar aanvraag in bij de FCA om als APA geautoriseerd te worden, zodra de registratie werd geopend op 30 januari. Het bedrijf houdt zich ook sterk bezig met discussies en oplossingen voor de branche die zijn gericht op het aanpakken van het ISIN-vraagstuk voor OTC-derivaten, door middel van lidmaatschap van de DSB Productcommissie.

Over Tradeweb Markets Tradeweb Markets ontwikkelt en exploiteert veel van de meest efficiënte financiële markten in de wereld, waarbij het een grotere transparantie en efficiëntie biedt aan de marktdeelnemers in vast inkomen en derivaten. Met zijn focus op het toepassen van technologie om een grotere efficiëntie te bewerkstelligen in de hele levenscyclus van de transacties, was Tradeweb een pionier in de verwerking van vaste inkomenstransacties van begin tot einde (STP) en biedt het op dit moment ondersteuning voor markten van meer dan 20 activaklassen met elektronische uitvoering, verwerking, posttransactionele analyses en marktdata in een integrale werkstroom. Tradeweb Markets bedient de markten van leverancier tot klant via het institutionele platform van Tradeweb, transacties tussen leveranciers via het Dealerweb en de in de VS gevestigde retail vastrentende gemeenschap via Tradeweb Direct. Klanten vertrouwen op Tradeweb als aandrijver van de evolutie van vast inkomen en derivaten door middel van de flexibele handelsarchitectuur en efficiëntere, transparantere markten. Ga voor meer informatie naar www.tradeweb.com [http://www.tradeweb.com/].

Susan Bennett +44 (0)20 3749 3316 Susan.Bennett@tradeweb.com [mailto:Susan.Bennett@tradeweb.com]

Angeliki Kallipoliti +44 (0)20 7776 0958 Angeliki.Kallipoliti@tradeweb.com [mailto:Angeliki.Kallipoliti@tradeweb.com]

Web site: http://www.tradeweb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234