Zugspitze: Nieuwe, recordbrekende kabelbaan naar het hoogste punt van Duitsland

GARMISCH-PARTENKIRCHEN, Duitsland, December 15, 2017 /PRNewswire/ --

De eerste reis van de kabelbaan op 21 december 2017 markeert het begin van een nieuw tijdperk, waarin de ultramoderne Zugspitze-kabelbaan passagiers met ongeëvenaard comfort naar de hoogste berg van het land voert.

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/619774/Garmisch_Partenkirchen_cable_car.jpg )

Er zijn in totaal zes jaar van planning en bouwwerkzaamheden besteed aan dit alles overtreffende project, soms onder extreem uitdagende omstandigheden op 3.000 meter boven zeeniveau. Dit heeft geresulteerd in een onbetwistbaar hoogtepunt, niet alleen voor Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG, maar voor de gehele, door toerisme gedomineerde regio.

De vorige kabelbaan moest worden vervangen, doordat steeds meer bezoekers de Zugspitze met een bezoek vereren (ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar).

In de toekomst zullen twee cabines met volledige beglazing en hoge capaciteit tot wel 580 passagiers per uur naar de top vervoeren, waardoor wachtrijen tot het verleden behoren.  Tijdens de reis doorkruisen ze 's werelds hoogste staalwerkkolom voor kabeltrajecten (127 meter), 's werelds grootste totale hoogteverschil van 1.945 meter over één sectie en 's werelds langste, niet-ondersteunde overspanning van 3.213 meter. Drie records die passagiers kunnen ervaren terwijl ze genieten van een volledig panoramisch uitzicht over het schilderachtige Eibsee-meer, Waxensteine en de Alpspitze, terwijl ze in de juiste stemming komen voor de komende bergavonturen.

Door de geïntegreerde raamverwarming kan zelfs bij slecht weer worden genoten van een onbelemmerd uitzicht. Op heldere dagen kan München zelfs worden gezien. Door het elegante en ingetogen ontwerp zijn beide cabines op zich alleen al blikvangers.

Eenmaal op de top van de hoogste piek van Duitsland aangekomen, kunnen bezoekers genieten van een uniek panorama van 360degree(s) met uitzicht op meer dan 400 alpenpieken in vier verschillende landen. En het hele jaar door wordt een reeks avonturen geboden.

Contactpersoon voor de media:
Verena Lothes
+49-8821-797-914
V.Lothes@zugspitze.de


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234