SAI Global benoemt Peter Granat als nieuwe Chief Executive Officer

Huidige Chief Executive Officer Peter Mullins kondigt pensionering aan

LONDEN, 15 juli 2017 /PRNewswire/ -- SAI Global [http://www.saiglobal.com/], een toonaangevende leverancier van geïntegreerde oplossingen voor risicobeheer [https://www.saiglobal.com/en-au/risk_and_compliance/], en Australian Property Services [https://www.saiglobal.com/en-au/property_certificates__settlements_and_conveyancing/] kondigden vandaag aan dat Peter Granat benoemd is als de nieuwe wereldwijde Chief Executive Officer (CEO) van het bedrijf.

http://mma.prnewswire.com/media/535792/IMG_1182.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/535792/IMG_1182.jpg]

Granat heeft een uitgebreide ervaring in het leiden van zowel particuliere als publieke bedrijven en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het stimuleren van bedrijfsgroei door middel van innovatieve technologieën en zakelijke software, onder andere als CEO en vervolgens als voorzitter van de raad van het, met private equity ondersteunde Cision, een toonaangevend mondiaal bedrijf voor public relations software en informatiediensten.

Als de CEO van Cision, heeft Granat leiding gegeven tijdens de uitbreiding en groei van het bedrijf. De omzet van het bedrijf steeg van USD $ 130 miljoen in 2013 naar een pro forma omzet van meer dan USD $ 600 miljoen in 2016. Cision is sinds juni 2017 genoteerd aan de NYSE.

"Deze mogelijkheid is zeer spannend voor mij en ik kijk ernaar uit om met het team te kunnen samenwerken om verder te bouwen op de groei en strategische focus van het bedrijf terwijl we vertrouwde en de allerbeste diensten aan onze klanten blijven leveren," aldus Peter Granat.

Het leiderschap van Granat, samen met de omvangrijke investeringen en de toegenomen focus op onderzoek en ontwikkeling door SAI Globals moederbedrijf Baring Private Equity Asia, zorgt ervoor dat het bedrijf goed gepositioneerd is om zijn klantenportefeuille te verbeteren, de aanwezigheid op de wereldwijde markt uit te breiden en zijn positie als erkende leider voor oplossingen voor risicobeheer te verstevigen.

Granat is de opvolger van Peter Mullins, die sinds november 2014 CEO van SAI Global is geweest. Mullins zal in een adviseren rol aanblijven om de continuïteit van de werkzaamheden te waarborgen tijdens de overdracht aan Granat. Aan het einde van het jaar zal Mullins volledig met pensioen gaan.

"Peter Mullins heeft SAI Global door een kritieke overgangsperiode geleid terwijl een aantal groei-initiatieven gecreëerd en geïmplementeerd werden," aldus Jack Hennessy, Baring Private Equity Asia. "Baring verwelkomt Peter Granat als CEO en kijkt uit naar SAI Globals volgende kapittel."

Peter Granat zal op 17 juli 2017 officieel als CEO van SAI Global aantreden.

Over SAI Global:

Bij SAI Global zorgen we ervoor dat Intelligent Risico mogelijk wordt door organisaties te helpen om op een proactieve manier risico's te beheren door middel van het realiseren van zakelijke uitmuntendheid, groei, duurzaamheid en tot slot, vertrouwen.

Onze geïntegreerde oplossingen voor risicobeheer bestaan uit een combinatie van de beste technische platforms en dienstverlenende en adviserende vaardigheden die van kracht zijn binnen de gehele levenscyclus waardoor bedrijven zich kunnen concentreren op kansen die zich voordoen als gevolg van onzekerheid. Samen zorgen deze instrumenten en kennis ervoor dat klanten in staat gesteld worden om een holistisch, geïntegreerd overzicht van het risico te verkrijgen. In Australië zijn wij tevens een toonaangevende leverancier van schikkinggerelateerde diensten; bedrijfs-, persoonlijke en eigendomsinformatie.

Het hoofdkantoor van SAI Global is gevestigd in Sydney, Australië. We hebben meer dan 2.000 mensen in dienst, in 28 landen en op 51 vestigingen binnen Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Pacifisch Gebied. www.saiglobal.com [http://www.saiglobal.com/]

Mediavoorlichting:

Bria Lamberton Global Channel Communications Manager SAI Global Level 38, 680 George St, Sydney NSW 2000 Mobiel: + 61 (0) 428 009 117 E-mail: Bria.Lamberton@saiglobal.com [mailto:Bria.Lamberton@saiglobal.com]

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/535792/IMG_1182.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/535792/IMG_1182.jpg]

Web site: http://www.saiglobal.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234