Tunghsu Group: succesvolle afronding inaugurele buitenlandse obligatie-emissie van Amerikaanse dollars

SINGAPORE, 15 juni 2017 /PRNewswire/ -- Op 7 juni 2017 heeft Tunghsu Group haar buitenlandse obligatielening van $ 350 miljoen succesvol afgesloten. Goldman Sachs trad in de transactie op als sole global coordinator en sole bookrunner. Door middel van bezoeken ter plekke in Wuhu in de Chinese provincie Anhui, en roadshows in Hongkong, Singapore en Londen, had het Bedrijf een alomvattende communicatiestrategie met honderd investeerders via verschillende kanalen, waaronder websitebezoeken, persoonlijke ontmoetingen en lunches. Daarnaast heeft het Bedrijf aan wereldwijde investeerders laten zien, dat het als Chinese private onderneming over een uitstekend bedrijfsimago beschikt en zeldzame investeringswaarde heeft. Ondanks het feit dat de internationale financiële markt is beïnvloed door politieke gebeurtenissen, waaronder de terroristische aanslag en de algemene verkiezing in het VK tijdens de roadshows, is Tunghsu Group er toch in geslaagd te profiteren van de gunstige uitgiftemogelijkheid. Bovendien werd het bedrijf alom erkend door hoogwaardige en goed gespreide investeerders uit acht regionen, waaronder wereldwijde blue chip-fondsen, staatsinvesteringsfondsen, grote Aziatische obligatiefondsen, Chinese instellingen etc.

De buitenlandse emissie van dollarobligaties van Tunghsu Group zorgde voor meerdere "hoogtepunten" in de markt, waaronder die van de grootste inaugurele dollarobligatie-emissie door een holdingmaatschappij in de Aziatisch-Oceanische hoge rendementsklasse, de laagste coupon ooit bereikt bij een inaugurele emissie door een holdingmaatschappij in de Aziatisch-Oceanische hoge rendementsklasse, en het eerste private bedrijf in de opto-elektronische sector en de sector voor hoogwaardige apparatuur ooit dat een dollarobligatie uitgeeft op de Aziatisch-Oceanische krediet- en kapitaalmarkt.

De opbrengsten van deze buitenlandse dollarobligatie-emissie worden deels aangewend voor het terugbetalen van het binnenlandse leningen voor het terugbrengen van de totale financieringskosten en het optimaliseren van de schuldlooptijd; de rest wordt gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling van het Bedrijf om het innovatievermogen verder te versterken. Belangrijker nog is dat Tunghsu Group zichzelf door deze emissie voor de eerste keer succesvol heeft gepresenteerd op de internationale kapitaalmarkt. Jarenlang heeft Tunghsu Group het vertrouwen gewonnen van binnenlandse aandelen- en schuldkapitaalmarkten met haar constante verbeterende prestatie. Dit keer nam Tunghsu Group met de obligatie-emissie op de internationale kapitaalmarkt de eerste stap naar het openen van buitenlandse financieringskanalen en betrad een gloednieuwe ontwikkelingsfase. Door meerdere binnen- en buitenlandse financieringskanalen, heeft Tunghsu Group een solide fundament gelegd voor haar toekomstige ontwikkelingsstrategie op het gebied van internationalisering.

Over Tunghsu Group Twintig jaar lang is Tunghsu Group bezig geweest met de verwezenlijking van haar doelstelling, namelijk een bijdrage leveren aan de natie door middel van industriële ontwikkeling. Het Bedrijf heeft snelle groei bereikt in opto-elektronische displays, hoogwaardige apparatuur en diensten, duurzame energie en andere sectoren. Momenteel is Tunghsu Group uitgegroeid tot een toonaangevend industrieel conglomeraat met een totaal vermogen van ongeveer RMB 137,3 miljard aan het einde van 2016 en een omzet RMB 21,1 miljard in 2016 met drie dochterbedrijven met een notering in de aandelenklasse A. In de toekomst zal Tunghsu Group zich blijven toeleggen op de robuuste ontwikkeling van de nationale industrie, met grote sociale verantwoordelijkheden en gevoel van missie.

CONTACT: Jiang Nan, +86-185-1128-7625, jiangnan@dong-xu.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234