Airborne Wireless Network geeft update op driepuntstests met vliegtuigen als bewijs van concept

Na ontvangst van FCC-licentie voor experimenten betekenen de tests belangrijke vooruitgang in de ontwikkeling van Infinitus Super Highway(TM)

SIMI VALLEY, Californië, 15 mei 2017 /PRNewswire/ -- Airborne Wireless Network (OTCQB: ABWN) heeft vandaag een update en voorlopige tijdlijn gegeven voor de "Proof of Concept Aircraft Flight-Test" in het kader van de ontwikkeling van het gepatenteerde air-to-air communicatiesysteem, de Infinitus Super Highway(TM). Het bedrijf heeft recentelijk aangekondigd dat het een certificaat voor experimenten en uitvoering heeft verkregen van de Federal Communications Commission ("FCC"), bestandsnummer 0378-EX-ST-2017X, voor tests van het demonstratiesysteem op de grond en tijdens vluchten. Volgens de planning zullen de tests plaatsvinden in de tweede helft van 2017.

https://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg]

Airborne Wireless Network is, samen met de strategische partners, nu bezig met het plannen en organiseren van de "Proof of Concept Aircraft Flight-Test". Het bedrijf is van plan twee actieve straalvliegtuigen te gebruiken voor het uitvoeren van tests op routes rond Roswell, New Mexico. Airborne Wireless Network werkt nauw samen met de strategische partners bij het plannen en uitvoeren van de tests.

Jason T. de Mos, Vice President voor Business Development en Aviation Compliance, zei: "Het doel van deze driepuntstest met vliegtuigen is het valideren, op microschaal, van ons vermogen om als een repeater of router in de lucht te fungeren en breedbandsignalen uit een vliegtuig te verzenden en te ontvangen in een ander vliegtuig, waarmee we een digitale supersnelweg in de lucht creëren. We hebben recentelijk onze experimentele FCC-licentie gekregen en kunnen nu beginnen met onze testvluchten, waarmee we weer een stap dichter zijn bij de ontwikkeling van onze Infinitus Super Highway(TM). We zien ernaar uit om deze tests in samenwerking met onze strategische partners af te ronden en de algehele communicatie in de lucht te verbeteren."

Over Airborne Wireless Network

Het is de bedoeling van het bedrijf om in de lucht een draadloos breedbandnetwerk met hoge snelheid te creëren door commerciële vliegtuigen die in vlucht zijn, te koppelen. Het idee is dat elk vliegtuig dat deelneemt aan het netwerk, fungeert als een repeater of router in de lucht, waarbij breedbandsignalen vanuit een vliegtuig worden verzonden en ontvangen in een ander vliegtuig en zo een digitale supersnelweg in de lucht wordt gecreëerd. Het is de bedoeling van het bedrijf dat het netwerk een pijplijn voor breedbandinternet met hoge snelheid wordt om de dekking van de connectiviteit te verbeteren. Het bedrijf is niet van plan om klantendekking aan eindgebruikers te geven, maar meer om te fungeren als groothandelscarrier met doelklanten, zoals internetserviceproviders en telefoonbedrijven.

Op dit moment wordt de connectiviteit van de wereld gerealiseerd via het gebruik van onderzeekabels, glasvezel onder land en satellieten. Het bedrijf denkt dat de digitale snelweg in de lucht die het voor ogen heeft, een oplossing kan zijn om een gat in de connectiviteit van de wereld te vullen. Wanneer het netwerk eenmaal volledig is ontwikkeld en geïmplementeerd, kunnen de gebruiksmogelijkheden onbeperkt zijn. Het netwerk van het bedrijf zou, wanneer het helemaal ontwikkeld is, verbindingen met hoge snelheid tegen lage kosten kunnen leveren aan landelijke gebieden, eilandnaties, schepen op zee en boorplatforms, naast connectiviteit voor commerciële vliegtuigen en privévliegtuigen in de lucht.

Voor meer informatie gaat u naar: www.airbornewirelessnetwork.com [http://www.airbornewirelessnetwork.com/]

Opmerking met betrekking tot uitspraken over verwachtingen voor de toekomst

Dit persbericht bevat "uitspraken over verwachtingen voor de toekomst" in de zin van de "Safe Harbor"-bepalingen van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het management van het bedrijf en zijn onderworpen aan significante risico's en onzekerheden. Als onderliggende aannames onnauwkeurig blijken, of risico's of onzekerheden werkelijkheid worden, kunnen de werkelijke resultaten substantieel afwijken van de resultaten die worden gepresenteerd in de uitspraken over verwachtingen voor de toekomst.

De risico's en onzekerheden bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot, de beschikbaarheid van kapitaal; de inherente onzekerheden die gepaard gaan met de ontwikkeling van nieuwe producten of technologieën en operaties van een bedrijf in de ontwikkelfase; ons vermogen om de extra financiering aan te trekken die we nodig zullen hebben om onze bedrijfsactiviteiten en productontwikkelingsplannen voort te zetten; ons vermogen om producten op basis van ons technologieplatform te ontwikkelen en te commercialiseren; concurrentie in de bedrijfstak en de markt waarin we actief zijn; algemene bedrijfscondities; algemene economische factoren; de impact van regulering van de bedrijfstak; technologische ontwikkelingen; nieuwe producten en patenten die worden gerealiseerd of verkregen door concurrenten; productieproblemen of -vertragingen; afhankelijkheid van de effectiviteit van de patenten van het bedrijf en de blootstelling aan gerechtelijke acties, waaronder acties met betrekking tot patenten, en/of regelgevende handelingen.

Contact: Robert Haag IRTH Communications Telefoon 1-866-976-4784 ABWN@irthcommunications.com [mailto:ABWN@irthcommunications.com]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg]

Web site: http://www.airbornewirelessnetwork.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234